Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλυψη σε εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Ένα οικόπεδο κατά παρέκλιση άρτιο 1250 τ.μ. έχει κάλυψη 0,1 και σ.δ. 0,2. Τα 250 τ.μ.(δύο όροφοι) που βγαίνουν είναι όλα για κύριους χώρους? Μάλλον όχι?

Link to comment
Share on other sites

Είναι όλα για κύριους χώρους. Τώρα αν εσύ θες να κτίσεις λιγότερα μέτρα και τα υπόλοιπα να τα κάνεις βοηθητικούς (Η/Χ, αποθήκη κλπ.) επιτρέπεται.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Τελικά είναι 153 τ.μ.. Να ρωτήσω και κάτι άλλο αν μπορεί κάποιος να απαντήσει : για έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτείται ενεργειακή απόδοση του κτιρίου? Ποιοι μηχανικοί την αναλαμβάνουν?

Link to comment
Share on other sites

σε εκτός σχεδίου γήπεδο άρτιο κατά παρέκκλιση επιφάνειας 1250 τ.μ δύναται να υλοποιηθεί δόμηση 150+(1250-1200)/16=153,125 τ.μ=κάλυψη για χρήση κατοικία. Στη περίπτωση που το κτίριο είναι πάνω απο 50 τ.μ απαιτείται μελέτη ενεργειακής απόδοσης η οποία προυποθέτει και τη σύνταξη Η/Μ μελετών. Η ΜΕΑ συνυπογράφεται από ειδικότητες 2 μηχανικών. Τα ποσοστά συμμετοχής στην αμοιβή καθορίζονται ελεύθερα μεταξύ των 2 μηχανικών. Χρειάζεσαι μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο μηχανικό για να υποβάλεις τη μελέτη και φυσικά και για την εκπόνηση των Η/Μ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι άλλο :

 

Ο φάκελος τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει, τα απαραίτητα? Τοπογραφικό, αρχιτεκτονικά, στατικά, κενακ, θερμομόνωση, τι άλλο? Πυροπροστασία, ύδρευση, αποχέτευση απαιτείται? Η νόμιμη αμοιβή μάζι με αυτή του ηλεκτρολόγου για 153 τ.μ. σε οικόπεδο 1250 τ.μ., πόση πρέπει να είναι? Συζητάω ακόμα με τον πελάτη και μου ζήτησε να ξέρει πόσο περίπου θα κοστίσει, του είπα 15000 Ε. Είπα πολλά?

Link to comment
Share on other sites

όλες οι μελέτες που απαιτούνταν πρίν τον ΚΕΝΑΚ και επιπλέον Μ.Ε.Α και μελέτες εγκαταστάσεων. Η νόμιμη αμοιβή θα βγεί από το πρόγραμμα αμοιβών και ενδιαφέρει μόνο για τις κρατήσεις και τις εισφορές. Έχεις τη δυνατότητα μικρότερης αμοιβής αναγράφοντας την στο συμφωνητικό που θα συντάξεις με τον πελάτη. Θέματα αμοιβών υπάρχουν σε άλλο τόπικ για να μην ξεφεύγουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει ακόμα ισχύ ο 3919 επίσημα για τις άδειες γιατί δεν έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα ούτε οι υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να προηγηθούν..Οπότε για πιο σίγουρα, ερώτηση στην πολεοδομία για ποιον τρόπο δέχονται τις αμοιβές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.