Brasco Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Εάν υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης, γιατί να χρεωθεί και με υπέρβαση κάλυψης? Αφού το Γ' 24 του ΥΠΕΚΑ είναι ξεκάθαρο, γίνεται έλεγχος με το υπόλοιπο κάλυψης.
evaki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Καλησπέρα. Στέγαστρο πακτωμένο στην πρόσοψη ψητοπωλείου, χωρίς υποστυλώματα, που καλύπτει τμήμα πεζοδρομίου. Χωρίς να έχω δει την ΟΑ, θεωρώ ότι είναι εντός ρυμοτομικής, αφού ο δίπλα έχει βεράντα υπερυψωμένη με δύο σκαλιά. Τακτοποιείται; Σε ποιο παράδειγμα του ΥΠΕΚΑ μπορώ να βρω την περίπτωση; Έχει δει κάποιος συνάδελφος;
evaki Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Για να διορθώσω αυτά που λέω, ή μάλλον να δικαιολογήσω, παραθέτω το: Αρθρο 11 Λειτουργικά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις των κτιρίων 3. Οι εξώστες δεν επιτρέπεται να προεξέχουν από το οριακό επίπεδο της οικοδομικής γραμμής (κατακόρυφο ή κεκλιμένο), όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 9, παρ.6α και 6β, περισσότερο από ένα δέκατο του πλάτους του δρόμου, όπως καθορίζεται στο άρθρο 10 του παρόντος και μέχρι 2,00 μ. το πολύ 7. Οι κατασκευές της προηγούμενης παραγράφου που κατασκευάζονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους και χώρους παραχωρημένους σε κοινή χρήση κατά το άρθρο 12 πρέπει να βρίσκονται σε ύψος μεγαλύτερο από 3,0 μ. από την οριστική στάθμη του εδάφους. Στον περιορισμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται οι υδρορροές του κτιρίου εφόσον έχουν τις απαιτούμενες για τον προορισμό τους διαστάσεις. 8. Τα αρχιτεκτονικά και λοιπά δομικά στοιχεία που κατασκευάζονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους σε ύψος μικρότερο των 5,0 μ. πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 0,50 μ. μέσα από το άκρο του κρασπέδου του πεζοδρομίου σε οριζόντια προβολή. 9. Σε καταστήματα και εισόδους κτιρίων πάνω από κοινόχρηστους χώρους επιτρέπεται να κατασκευάζονται μόνιμα προστεγάσματα χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, σύμφωνα με τις παραγράφους 3, 4 και 5 του άρθρου αυτού. Μέσα στις αποστάσεις Δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου τα παραπάνω προστεγάσματα επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μέχρι 0,10 μ. της απόστασης Δ.
pavloselef Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 > Εάν υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης, γιατί να χρεωθεί και με υπέρβαση κάλυψης? Αφού το Γ' 24 του ΥΠΕΚΑ είναι ξεκάθαρο, γίνεται έλεγχος με το υπόλοιπο κάλυψης Ναι συμφωνώ. Δεν το ανάλυσα. Αν δεν εχει υπολοιπο καλυψης, τοτε εχει υπέρβαση και στήν κάλυψη.
ChVr Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30 , 2011 Αλλαγή χρήσης σίγουρα δεν βάζεις.
athanasanas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Πέργκολα που υπήρχε στην οικοδομική άδεια:α) τμήμα της κλείστηκε σε κατοικία , β) το υπόλοιπο τμήμα της κατά την κατασκευή της οροφής του κτιρίου σκεπάστηκε με μπετό ,δηλ. μετατράπηκε σε ημιυπαίθριο χώρο. Το ποσοστό των Η.Χ. έχει εξαντληθεί. Πώς υπολογίζω τα πρόστιμα? Είμαι σωστή αν βάλω για την κάθε περίπτωση :α) ΥΔ και ΚΧ και για β) ΥΔ & ΒΧ???? Ευχαριστώ
npanagio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2013 Εγω γνωρίζω ότι αν η πέργκολα μετατράπηκε σε ΗΧ τότε υπολογίζεται με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση, καθόσον δεν υπάρχει επιφάνεια που λογίζεται με συντελεστή προσαύξησης. Γιατί να πάει ως βοηθητικός, ως ΥΔ, ή ως ΥΚ κλπ???
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα