Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι ποσό κόβετε στην απόδειξη για τα αυθαίρετα;


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω τρελαθεί. Το έχω διαβάσει αναρίθμητες φορές στο φόρουμ ότι μπορούμε για αυθαίρετα να κόψουμε απόδειξη για περίπου ό,τι θέλουμε (αρκεί να μην είναι "αδικαιολόγητα χαμηλή"). Μόλις άκουσα από συνάδελφο ότι κόβει αποδείξεις όσο και η ελάχιστη! Άλλες πάλι εθνικές τράπεζες δέχονται το έντυπο πληρωμής με αμοιβή όσο και η ελάχιστη (όσο δηλαδή αναφέρει το έντυπο του ΤΕΕ) και άλλες δέχονται και μειωμένα ποσά. Τι ισχύει τελικά;

Link to comment
Share on other sites

Η απόδειξη να είναι τα χρήματα που λαμβάνεις και που φαίνονται και στο συμφωνητικό σου! Οι κρατήσεις γίνονται επί της νόμιμης...

Ολα τα υπόλοιπα είναι τρελλά και απαράδεκτα...

Η αμοιβή περνάει στις τράπεζες (!!! άκου "εθνικές τράπεζες" !!! ) :shock: αν και είναι βλακώδες να καταθέτουμε αμοιβές στη τράπεζα πλέον... αλλά μήπως είναι και το μόνο;

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ καταθέτουμε στην τράπεζα τη συμφωνημένη αμοιβή ΟΥΤΕ καμία άλλη.Δεν αναφέρεται αυτό πουθενά και δεν εξυπηρετεί και τίποτα.Κόβουμε απόδειξη με το ΦΠΑτης και τίποτα άλλο.Βέβαια αν ξεπερνάει το ποσόν τα 1500€ (μαζί με το ΦΠΑ) πρέπει να μας τα δώσει ο πελάτης με κατάθεση σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό. μας οποιασδήποτε τράπεζας.Αυτό όμως είναι από το φορολογικό νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι απο το ΤΕΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ μαζί σου 1000% αλλά επειδή γίνεται από τους περισσότερους συναδέλφους λέω να το συνεχίσω... ποτέ δεν ξέρεις τί θα βγάλει το θαυμαστό μυαλό τους!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τις αμοιβές είναι ένα μπάχαλο.........................

 

Σε σεμινάριο του ΤΕΕ για τα αυθαίρετα ακούστηκε το εξής αμίμητο από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού μου τμήματος ότι θα στείλει στο πειθαρχικό όσους δεν λαμβάνουν την ελάχιστη αμοιβή κατόπιν της "έντολής" του ΤΕΕ για ελάχιστη αμοιβή.

 

Και του ανταπαντώ εγώ.....................

 

- από πότε μία εντολή του ΤΕΕ είναι ισχυρότερη από ένα Νόμο του κράτους (βλέπε 3919)?

- Απαντά ότι: Η εντολή αυτή είναι σε συνέχεια ισχύουσας Νομοθεσίας

- Και του λέω: Ωραία φέρε μου αριθμό Φ.Ε.Κ. ή Νόμου ή Διατάγματος ή Εγκυκλίου που να λέει ότι είμαι υποχρεωμένος να εισπράξω 4,5*λ*1500. Δηλαδή θα τιμωρήσετε συναδέλφους επειδή θα εφαρμόσουν ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (βλέπε 3919)? Είναι δυνατόν?

 

 

Συνεπώς και σεις συνάδελφοι πιστεύετε ότι για τη νόμιμη αμοιβή μας εισπράττουμε ότι θέλουμε και απλά πληρώνουμε τις κρατήσεις επί της ελάχιστης?

Link to comment
Share on other sites

........Συνεπώς και σεις συνάδελφοι πιστεύετε ότι για τη νόμιμη αμοιβή μας εισπράττουμε ότι θέλουμε και απλά πληρώνουμε τις κρατήσεις επί της ελάχιστης?

 

Συμφωνώ! Έτσι πρέπει να γίνεται κανονικά

Link to comment
Share on other sites

Και πως πληρώνεις τις κρατήσεις (ΟΛΕΣ) επί της ελάχιστης, χωρίς κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα; Ή μήπως καταθέτεις στην τράπεζα την ελάχιστη και κόβεις απόδειξη διαφορετική από αυτό το ποσό;...Και πόσο διαφορετική; 20%-30%-όποιον πάρει ο χάρος%; 2 γραμμές έγραψα για "βόλεμα" με την "ελεύθερη διατίμηση", και περιλαμβάνουν καμια 10ρια φορολογικές κλπ. παραβάσεις...

Αυτήν τη στιγμή, όσο και να βολεύει το "παίρνω όσα θέλω και κόβω ότι να ναι", ΔΕΝ υπάρχει νόμιμος τρόπος να είσαι εντάξει και φορολογικά και ως προς τις γενικές εισφορές, εκτός από το να χρεώσεις κανονικά την ελάχιστη+.

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου απορία είναι η εξής συνάδελφοι. Αφού το ΤΕΕ βλέπει και εισπράτει το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί γιατί δεν εκδίδει ένα έντυπο (παρόμοιο με αυτό του ΤΣΜΕΔΕ) να καταθέτουμε σε λογαριασμό τράπεζας έστω και με βάση τη νόμιμη αμοιβή, τις κρατήσεις υπέρ ΤΕΕ, χαρτόσημο, ΟΓΑ κλπ? Τι κρύβεται πίσω από αυτή την "αδράνεια"?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.