Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επανέρχομαι.

Μίλησα και με άλλη ΥΔΟΜ. Μίλησα και με μελετητή.

Το πόρισμα έχει ως εξής: Ισχύουν οι εισφορές βάση του 2014, εκτός αν ο δήμος αποφασίσει να εφαρμόσει τα παλιά δεδομένα του 1983...

Καλά μπερδέματα... Γιατί δεν θα ξεμπερδέψουμε με τίποτα όταν αρχίσουν να σκάνε παλιές οικοδομησιμότητες...

 

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

ν. 4315/14

4. Σε εκκρεμείς διαδικασίες πολεοδόμησης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2. Στις περιπτώσεις που κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχει δοθεί εντολή σύνταξης του Κεφαλαίου Γ' της πράξης εφαρμογής, με απόφαση του αρμόδιου για την κύρωση της πράξης εφαρμογής, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του οικείου δημοτικού συμβουλίου, οι ως άνω εκκρεμείς διαδικασίες δύνανται να υπάγονται στις προϊσχύουσες διατάξεις περί εισφοράς γης των παραγράφων 1, 3, 4, 5, 6 και 7 του άρθρου 1.

 

5. Σε ήδη κυρωθείσες πράξεις εφαρμογής που εκκρεμεί ο προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων ή και των επικειμένων ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 2.

 

https://www.karagilanis.gr/files/egk_dte_b_17451_2016.pdf

 

 

 

Edited by dimitris GM
Δημοσιεύτηκε

Εγώ επιμένω πως είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο.

Μπορούν να τεθούν αμέτρητα ερωτήματα. Το κύριο όμως ερώτημα είναι : Ποιος θα κάνει τους υπολογισμούς για τους νέους "πίνακες" αυτής της πράξης??? Ή θα γίνεται χωρίς Πίνακες????

Όταν δίνονταν οι μελέτες αυτές των Π.Ε. η μελετητική ομάδα ήξερε, σε γενικές γραμμές, τι εισφορά γης θα μπορούσαν να "πάρουν" από τις ιδιοκτησίες και έτσι γνωρίζοντας την "αποθήκη" γης που διέθεταν στην περιοχή ανάλογα σχεδίαζαν και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως Παιδ. χαρές, πάρκα, πλατείες, Χ.Π., κλπ, κλπ. κλπ. Κλπ.

Υπήρχε βασικά και μία "Συγγραφή υποχρεώσεων" που η μελετητική ομάδα ακολουθούσε, βήμα- βήμα , κάτω από μία επίβλεψη κρατικού φορέα. 

Από αυτά που έδωσε παραπάνω ο Δημήτρης προκύπτει πως ο Ν. 4315/14 είναι ευνοϊκότερος απέναντι στην ιδιοκτησία. Άρα ο νόμος αυτός θα δώσει μεγαλύτερα τελικά οικόπεδα. Ποιος θα έχει την εξουσιοδότηση να ορίσει και να δώσει ένα "τελικό οικόπεδο"??  Και αφού αυτό θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από πού θα πάρει το επί πλέον εμβαδόν? 

Οι ιδιοκτήτες έκαναν στην αρχή της μελέτης τις "δηλώσεις ιδιοκτησίας" που ήταν σύμφωνα με αυτά που όριζε ο ν. 1337/83 , αφού είχαν δει ήδη την πρώτη ανάρτηση και γνωρίζοντας τα Ρυμ. Σχέδια.

Αυτές οι δηλώσεις τι γίνονται? Έχουν και υπογραφές!

Μπορώ να βάλω εδώ πάρα, μα πάρα πολλές ερωτήσεις. Η κυριότερη όμως είναι όπως έγραψα νωρίτερα :

Η κάθε ιδιοκτησία θα "τακτοποιείται" χωριστά από ιδιώτες μηχανικούς??

Καταργούνται οι Κ.Χ.?? ...............................

..........................................................

Υ.γρ. Ο νόμος αυτός εμφανίστηκε παραμονές Χριστουγέννων το 2014, όταν η κυβ. Σαμαρά ήταν πλέον στα τελευταία της. Ήταν πολύ ευνοϊκότερος από του προηγούμενους. Απ' όσο ξέρω αν δόθηκαν με αυτόν τον νόμο μελέτες, στη επικράτεια, μετρούνται στα δάκτυλα ενός χεριού. Ίσως Καμία.

Δημοσιεύτηκε (edited)

εχει "φροντισει" για αυτα ο 4315 που οριζει οτι μπορει να αυξανονται αναλογικα τα ποσοστα εισφορας.

δλδ μπορει να ειναι "ευνοικοτερος"  ο νεος νομος, αλλα τι να τον κανεις, αμα δεν ξερεις οτι η εισφορα ειναι  δεδομενη και μία  κι οχι "αλλη μια",

με αποτελεσμα να μην μπορει να γινει υπολογισμος του σχετικου "βαρους" αρα ουτε της αγοραιας αξιας,  αρα  να παρεμποδιζονται οι μεταβιβασεις,

 

στ) Σε περίπτωση που κατά την εκπόνηση της μελέτης οι υπολογιζόμενες εισφορές σε γη κατά τα ανωτέρω εντός της πολεοδομικής ενότητας, συμπεριλαμβανομένων και των υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων, δεν καλύπτουν την ελάχιστη έκταση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων κατά τα πολεοδομικά σταθερότυπα ή τις προβλέψεις των ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΕΧΣ ή ΤΧΣ, τα ποσοστά των περιπτώσεων α' , β' , γ' και δ' υποχρεωτικά αυξάνονται αναλογικά και κατά ίσο αριθμό ποσοστιαίων μονάδων με σκοπό να συμπληρωθεί η απαιτούμενη εισφορά σε γη και χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετη απόφαση έγκρισης της προσαύξησης αυτής. Σε κάθε περίπτωση τα ποσοστά των περιπτώσεων α' και β' δεν υπερβαίνουν το 30%, το ποσοστό της περίπτωσης γ' δεν υπερβαίνει το 40% και το ποσοστό της περίπτωσης δ' δεν υπερβαίνει το 50%. Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται η μείωση των απαραίτητων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και οι προκύπτοντες κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι πρέπει να καλύπτουν την ελάχιστη έκταση κατά τα πολεοδομικά σταθερότυπα ή τις προβλέψεις των ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ, ΕΧΣ ή ΤΧΣ. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δύναται να τροποποιείται ο καταμερισμός των ποσοστών εισφοράς σε γη των  περιπτώσεων α' έως ε' .

νβρ

να πουμε μια αλλη φορα την "ιστορια" του 4315...

Edited by dimitris GM
  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα, θα ηθελα να ρωτησω..

 

Σε περιοχη κυρωμενης πραξης εφαρμογης, ο πινακας της Π.Ε γραφει εμβαδον τελικης ιδιοκτησιας 495 μ2 και το τευχος των συντεταγμενων 497μ2...Ποιο απο τα δυο λαμβανω υπ οψιν;;; Υ.Γ: Να με συγχωρεσετε αν το ερωτημα αυτο εχει ηδη απαντηθει...

Δημοσιεύτηκε

Κάνε ένα τσεκάρισμα στον πίνακα (αρχική - εισφορές κλπ). Τι σου βγάζει;

Δημοσιεύτηκε

Το εμβαδό μετά την εισφορά γης είναι 491.78, το εμβαδό μετά την ρυμοτόμηση στο Ο.Τ ειναι 495.95 , αυτά λέει ο πίνακας της Π.Ε και το τεύχος συντεταγμένων 497.89...

Δημοσιεύτηκε

Το εμβαδόν που αναγράφεται στην στήλη τελική ιδιοκτησία είναι το επίσημο και αυτό που έχει μεταγραφεί.

Το εμβαδόν που προκύπτει από τις συντεταγμένες είναι το σωστό (τουλάχιστον για τους μηχανικούς). Αναγράφεις και τα 2 στο τοπογραφικό και συνεννοείσαι με τον συμβολαιογράφο καθώς και με την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Δημοσιεύτηκε

σε παρόμοια διαφορά τίτλου και σχεδιαγράμματος παραχωρηθέντος από την Δ/νση Γεωργίας μου είπαν ότι ισχύει του τίτλου (δηλαδή το λεκτικό)

Αν επομένως κάπου έχεις λεκτικό ισχύει αυτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.