Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ναι απο την πολεοδομική μελέτη.

Ναι, ρυμοτομούνται και λογικα επειδη μπηκε στο σχεδιο μετα το 83 και επειδή ειναι μη αρτιο απο τους ορους δομησης, λογικα πρεπει να οικοδομειται κατ εξαιρεση με τον αρθρο 25 του νόμου , σωστα;

Δημοσιεύτηκε

 Το απομένον πίσω από τις ρυμοτομικές γραμμές δεν πληροί έστω κάποια παρέκκλιση από τον τομέα όρων δόμησης της πολεοδομικής μελέτης ή  κάποια παρέκκλιση η οποία να αναφέρει πρόσωπο και εμβαδόν, όπως θα προκύψει από την πράξη εφαρμογής; 

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπαρχουν παρεκκλισεις, αρτιοτητα με 2 προυποθεσεις (να εγγραφει κτιριο με ελαχιστη πλευρα και τα οικοπεδα να μην εχουν δημιουργει απο κατατμηση)

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω συναντήσει περίπτωση μη παρέκκλισης σε πολεοδομική μελέτη. Να το ξαναψάξεις. Ίσως κάτι να σου διαφεύγει. Ρώτησε έμπειρους συναδέλφους στην ΥΔΟΜ. Ίσως κάτι να υπάρχει που δεν διακρίνεται με την πρώτη ανάγνωση.

Δημοσιεύτηκε

Αναφέρει στα σχετικά το ΦΕΚ 456/Δ/85 για δεύτερη κατοικία και ένα ΠΔ 556/88 (Ζ.Ο.Ε Ν. Αττικής). Μήπως από αυτά προκύπτει και κάτι  ακόμη; Στην ΥΔΟΜ ρώτησες και σου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση σε κάποιο προγενέστερο ή ενδεχομένως μεταγενέστερο ΦΕΚ τροποποίησης όρων δόμησης;

Δημοσιεύτηκε
16 ώρες πριν, Alex Spanidis said:

Καλησπέρα σας. Έχω μια απορία.

Κάνω τοπογραφικό για γονική παροχή σε περιοχή με ΜΗ κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Στο συμβόλαιο το όριο της ιδιοκτησίας είναι η τομή των ευθειών των μαντρότοιχων (σημείο Ε). Βάσει κτηματογραφικού διαγράμματος εφαρμογής και κτηματολογίου και υφιστάμενης κατάστασης η ιδιοκτησία βρίσκεται κανονικά βάσει των υλοποιημένων ορίων (σημεία Α,Β,Γ). Εν τέλει στο τοπογραφικό μου, ποιά όρια θα εφαρμόσω;; Λογικά εφόσον η Π.Ε δεν έχει κυρωθεί, δεν πρέπει να πάω βάσει συμβολαίου;

Κατά την άποψή μου, τις περιπτώσεις τέτοιων μικρών αποτμήσεων σε οικόπεδα, πλέον, αν δεν περιγράφονται στο συμβόλαιο, τις αγνοώ και θεωρώ ως όριο του οικοπέδου την νοητή προέκταση και τομή των δύο προσώπων του οικοπέδου. Και αυτό διότι, αφενός πρέπει να γίνει κατά μία έννοια εφαρμογή του τίτλου και αφετέρου, πρόκειται για αποτμήσεις που έγιναν για την διευκόλυνση διέλευσης πεζών, της κατασκευής κλπ.

Πες ότι στην περίπτωσή σου δεν είχες Π.Ε. που αναμένεται να κυρωθεί, αλλά σχέδιο πόλης προ του 1983. Αν έδειχνες την απότμηση ως όριο του οικοπέδου, θα δημιουργείτο ένα μικρό τριγωνικό τμήμα ως "προσκυρωτέο" στο οικόπεδό σου και η δήλωση Ν.651/77 θα έπρεπε να είναι της αντίστοιχης μορφής. Είμαι όμως της άποψης ότι, αυτό το προσκυρωτέο τμήμα δεν είναι σωστό να "δημιουργηθεί", καθώς η περιτοίχιση του οικοπέδου έγινε κάποτε τηρώντας το πνεύμα του ρυμοτομικού σχεδίου. Δεν είναι δηλαδή ότι προκύπτει προσκύρωση λόγω μεταγενέστερης ένταξης ενός οικοπέδου με υπάρχουσα περιτοίχιση στο σχέδιο πόλης.

Δημοσιεύτηκε

@ntanos Στο απόσπασμα δείχνει να έχει υλοποιημένα όρια (περιτοίχιση) σε απότμηση με τις ρυμοτομικές γραμμές να ενώνονται υπό ορθή γωνία σχεδόν πάνω στην απότμηση.  Αν λάβει τα όρια που κάποτε έδειξε, τότε θα υπάρχει μια ανακολουθία μεταξύ των υλοποιημένων και αυτών που θεωρούσε ότι είχε κάποτε. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει κάποιο νόημα αφού ρυμοτομείται.

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς, εννοείται ότι υπάρχει ανακολουθία μεταξύ ορίων συμβολαίου και ορίων υλοποιημένων, και μία αντίστοιχη περίπτωση με είχε προβληματίσει πολύ στο παρελθόν.

Αποφάσισα όμως να αγνοήσω την απότμηση, καθώς δημιουργούσε την ανάγκη για προσκύρωση από το "πουθενά". Το σκεπτικό μου ήταν ότι, αν πχ, πέραν της απότμησης, υπάρχει πιο πέρα και μία γκαραζόπορτα με τοιχίο 30cm πιο μέσα, με την ίδια λογική υπάρχει και εκεί προσκυρωτέο τμήμα. Οπότε προσωπικά, αν δεν περιγράφονται στον τίτλο, οποιεσδήποτε μικρομετατοπίσεις του ορίου προς το εσωτερικό του οικοπέδου τις δείχνω κανονικότατα στο τοπογραφικό διάγραμμα, αλλά θέτω το όριο επί της ρυμοτομικής γραμμής.

Εννοείται ότι αν πχ μία περιτοίχιση είναι σε όλο της το μήκος εκτός ρυμοτομικής γραμμής, τότε δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε και γίνεται αναφορά σε ρυμοτομούμενα - προσκυρωτέα τμήματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.