Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής και τοπογραφικό


Recommended Posts

Όπως είπε σωστά ο Δημήτρης σε προηγούμενα ποστ όταν υπάρχει εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη (δηλαδή ΦΕΚ) τότε το οικόπεδο (πλέον) διαπιστώνεται αν είναι άρτιο από τους όρους δόμησης της μελέτης. Οικοδομήσιμο καθίσταται μετά από την κύρωση της πράξης εφαρμογής (και μεμονωμένης) και την πληρωμή της εισφοράς σε χρήμα.

Σε αντίστοιχη περίπτωση όπου υπάρχει εγκεκριμένη (με ΦΕΚ) πολεοδομική μελέτη και δεν υπάρχει (ακόμα) πράξη εφαρμογής,σε τοπογραφικό για μεταβίβαση εφαρμόζουμε την πολεοδομική μελέτη σε ότι αφορά το εμβαδόν του οικοπέδου δηλ. αφαιρούμε τα ρυμοτομούμενα τμήματα ή μέχρι την πράξη εφαρμογής μεταβιβάζεται όλο το οικόπεδο?Ευχαριστώ Edited by katero
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 211
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εφαρμόζεις ρυμοτομία και αναγράφεις ξεκάθαρα το ρυμοτομούμενο τμήμα και το εναπομένον με κορυφές, διαστάσεις και εμβαδόν.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ἐγραψε και ο Δημήτρης αποτυπώνεται η αρχική ιδιοκτησία και η ρυμοτομία. Περιγράφεις αναλυτικά την αρχική ιδιοκτησία και τα ρυμοτομούμενα αλλά μεταβιβάζεται η αρχική ιδιοκτησία γιατί πριν την κύρωση της ΠΕ δεν έχει επέλθει αλλαγή στο νιμοκό ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε περίπτωση όπου υπάρχει εγκεκριμένη (με ΦΕΚ) πολεοδομική μελέτη και δεν υπάρχει (ακόμα) πράξη εφαρμογής, σε τοπογραφικό για ΤΜΗΜΑ μεταβίβασης οικοπέδου, απαιτείται να γίνει (εκδοθεί) πρώτα η οικοδομησιμότητα του οικοπέδου ή ισχύει ακόμη αυτό που αναφέρει ο DIMITRIS80 στο # 12?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η έκδοση βεβαίωσης οικοδομησιμότητας απαιτείται όταν ο ιδιοκτήτης θέλει να οικοδομήσει, όχι να μεταβιβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Συνονόματε ευχαριστώ για την απάντηση

 

Όπως αναφέρω στο προηγούμενο μύνημα, πρόκειται περί μεταβίβασης τμήματος οικοπέδου (πρόκειται για τον θείο μου), απο την αρνητική σου απάντηση περί έκδοσης οικοδομησιμότητας, αφήνεις να εννοηθεί οτι ακολουθείται η διαδικασία σ' αυτό που έγραψες στο # 12 ή καταλαβαίνω λάθος ?

 

Αν καταλαβαίνω σωστά, σου είναι εύκολο να μου πεις βάσει ποιού νόμου και άρθου στηρίζεται ?

 

Αν οχι, ποιά διαδικασία ακολουθειται σε τέτοια περίπτωση ?

 

Σ' ευχαριστώ και πάλι

 

(συγγνώμη για τις άσχετες ερωτήσεις μου, αλλα θελω να γνωρίζει ο θείος μου τι πρέπει να κάνει πριν αποτανθεί σε τοπογράφο)

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

Ναι συνάδελφε, από την στιγμή που έχεις εντός σχεδίου περιοχή με μη κυρωμένη πράξη εφαρμογής, ακολουθείς τα παραπάνω. Δηλαδή αποτύπωση, προσδιορισμό και περιγραφή ρυμοτομούμενου τμήματος και αναγραφή στην δήλωση 651/77 πως το οικόπεδο θα καταστεί οικοδομήσιμο κατόπιν κύρωσης της πράξης ή έκδοσης οικοδομησιμότητας (εφόσον επιτρέπεται η οικοδόμηση πριν την κύρωση).

Η οικοδομησιμότητα εκδίδεται κατά την έκδοση άδειας οικοδομής και πρακτικά αποτελεί την πιστοποίηση του μελετητή πως δεν θα γίνουν τακτοποιήσεις στο Ο.Τ. τέτοιες ώστε να επηρρεάζουν την θέση της μέλλοντικής οικοδομής στο οικόπεδο.

Ο συνάδελφος στον οποίο θα απευθυνθεί ο θείος σου θα τον κατατοπίσεις, μην ανησυχεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και πάλι σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση σου συνάδελφε

 

Μήπως σου είναι εύκολο να μου να φέρεις το νόμο που αναφέρεσαι σχετικά με την διαδικασία ?

Να υποθέσω οτι είναι 1337/83 ?

Αν ναι σε ποιό άρθρο αναφερεται η διαδικασία που λες ?

 

Και το ρωτάω, γιατί στο γείτονα του θείου μου (για την ίδια διαδικασία που ήθελε να κάνει, δηλαδή να πουλήσει τμήμα οικοπέδου) τον ανάγκασαν να βγάλει οικοδομισημότητα, χωρις να είχε πρόθεση να βγάλει οικ. άδεια για σπίτι ...

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στον 1337/83 αναφέρεται η δυνατότητα να οικοδομήσεις πριν την κύρωση της πράξης, στο τελευταίο άρθρο, τις μεταβατικές διατάξεις εάν θυμάμαι σωστά (δεν έχω δυνατότητα να το τσεκάρω) Και υπάρχει επίσης μια σειρά εγκυκλίων για την διαδικασία.

Του γείτονα του ζήτησε ο/η συμ/φος του να εκδόσει οικοδομησιμότητα για την μεταβίβαση?

Link to comment
Share on other sites

Του γείτονα του ζήτησε ο/η συμ/φος του να εκδόσει οικοδομησιμότητα για την μεταβίβαση?

 

Ναι ακριβώς, αλλοιώς δεν ήταν διατεθειμένη να συντάξη συμβόλαιο ...

 

Περίεργο, ζήταγε άλλο πράγμα απο αυτό που αναφέρεις εσύ στο #12 : ''Εφαρμόζεις ρυμοτομία και αναγράφεις ξεκάθαρα το ρυμοτομούμενο τμήμα και το εναπομένον με κορυφές, διαστάσεις και εμβαδόν''.

 

Μήπως ήταν ειδική περίπτωση του γειτονα του θείου μου ή ήταν ''περίπτωση'' ο/η συμ/φος ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.