alf Δημοσιεύτηκε September 10, 2009 at 07:11 μμ Δημοσιεύτηκε September 10, 2009 at 07:11 μμ Δηλαδή αν κατάλαβα καλά για δουλείες διόδου που έχουν συσταθεί έως τη 18.12.1985 και υπάρχει πρόσβαση από αλλού΄(πχ νέο δρόμο σχεδίου), καταργούνται αν εκδοθεί νόμιμη οικοδομική άδεια για να γίνουν στο δουλεύον ακίνητο κατασκευές ή εγκαταστάσεις που καθιστούν αδύνατη εν όλω ή εν μέρει την άσκηση της δουλείας. Αυτό γίνεται μετά την καταβολή στον δικαιούχο της καταργούμενης δουλείας αποζημίωση ο καθορισμός της οποίας γίνεται από το ειρηνοδικείο. Σωστά ή τα έχω μπερδέψει κάπου?
domicbr Δημοσιεύτηκε September 12, 2009 at 10:46 πμ Δημοσιεύτηκε September 12, 2009 at 10:46 πμ Καλησπέρα σας, είμαι νέος και εγώ εδώ στο πολύ ενδιαφέρον φόρουμ που ανακάλυψα καθώς έχω και εγώ με κάποιον κύριο μια διαμάχη για μια δουλεία διόδου που υπάρχει στο οικόπεδο μου. Το ψάχνω και εγω από την πλευρά μου και μέσω δήμου γιατί καθώς από επαρχία υπάρχουν και μεγαλοκαρχαρίες και καταλαβαίνετε τι γίνετε, δυστυχώς εγω δεν θα σταματήσω πουθενά, ακόμα και με το δημόσιο θα τα βάλω γιατί τόσα μας έχουν κάνει. Στο θέμα μου τώρα. Έχω ένα οικόπεδο άρτια οικοδομήσιμο και εντός οικισμού με εμβαδόν 910 m2 . Έχω παραχωρήσει μια δουλειά διόδου Α-Β-Ε-Κ (ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο είναι που οδηγεί σε αδιέξοδο χώρο και μάλιστα σε πηγάδι) η όποια η Α-Β είναι όμορο κομμάτι με προϋπάρχον τοίχο ύψους 1500cm με το διπλανό οικόπεδο. Ο κύριος αυτός αυθαίρετα τον γκρέμισε ώστε να μπουν μέσα τα μηχανήματα χωρίς να με ενημέρωση . Και αυτό γιατί ο μεσίτης από τον όποιο το αγόρασε του παρουσίασε ένα τοπογραφικό του 1995 που τον χαρακτηρίζει κοινοτικό δρόμο ( την δική μου δουλεία διόδου η όποια υφίσταται από το 1988 ). Ποιος νόμος λέει τις δουλείες διόδου ότι τις χαρακτηρίζουν δημοτικούς δρόμους? Ότι δήλωση ο κάθε ένας κάνει τη γη που θέλει? Ποιος από όλους έχει δίκιο? Ένας φίλος μηχανικός μου είπε ότι εφόσον εγω έχω παραχωρήσει δουλεία διόδου μπορώ όποτε θέλω να την πάρω πίσω αφού είναι στο οικόπεδο μου και απλά να τους αφήσω ένα μονοπάτι ώστε να πηγαίνουν στο πηγάδι, η να τους μεταφέρω ένα κονεκτέρ από το πηγάδι στην γωνία του οικοπέδου μου συνορεύω μαζί τους. Όπως ότι δεν υπάρχει περιπτώσει να χαρακτηριστεί δρόμος μια δουλεία διόδου. Ευχαριστώ πολύ και να είσαστε σίγουροι ότι θα λάβω υπόψη μου ότι μου πείτε και ότι απόφαση πάρω στα χέρια μου θα σας την πω.
MAKAP Δημοσιεύτηκε September 12, 2009 at 01:49 μμ Δημοσιεύτηκε September 12, 2009 at 01:49 μμ Το γεγονός ότι δεν είστε μηχανικός εξηγεί και το ότι η περιγραφή σας (πιθανά) δεν αποδίδει σωστά την πραγματικότητα. Εάν η δουλεία διόδου έχει συσταθεί με συμβολαιογραφική πράξη, πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα δικηγόρο που να γνωρίζει αυτό το τμήμα της νομοθεσίας για να σας συμβουλεύσει κατάλληλα τόσο για τις άμεσες (πχ ασφαλιστικά μέτρα κλπ) όσο και για τις ουσιαστικές ενέργειες (πχ αγωγή κλπ).
domicbr Δημοσιεύτηκε September 13, 2009 at 07:20 πμ Δημοσιεύτηκε September 13, 2009 at 07:20 πμ Το γεγονός ότι δεν είστε μηχανικός εξηγεί και το ότι η περιγραφή σας (πιθανά) δεν αποδίδει σωστά την πραγματικότητα. Εάν η δουλεία διόδου έχει συσταθεί με συμβολαιογραφική πράξη, πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα δικηγόρο που να γνωρίζει αυτό το τμήμα της νομοθεσίας για να σας συμβουλεύσει κατάλληλα τόσο για τις άμεσες (πχ ασφαλιστικά μέτρα κλπ) όσο και για τις ουσιαστικές ενέργειες (πχ αγωγή κλπ). Έχω στείλει ένα rar τώρα δεν ξέρω που έχει πάει η αν μπορείτε να το δείτε. Δεν μου επισύναπτε την φωτογραφία.
Psykoman Δημοσιεύτηκε October 11, 2009 at 11:02 μμ Δημοσιεύτηκε October 11, 2009 at 11:02 μμ εγώ έχω μια απλή ερώτηση ως νέος μηχανικός... δουλεία διόδου, χαρακτηρίζεται μόνο ο δρόμος που ανοίγει κάποιος στο οικόπεδό του για να έχουν πρόσβαση οι όμοροι ή και ο δρόμος για να μπαίνει ο ίδιος στο οικόπεδό του κι ας μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους?? εννοώ... πώς θα χαρακτηρίσω τον δρόμο (ιδιωτικός) που έχει κάποιος στο δικό του οικόπεδο για αποκλειστική χρήση του ίδιου??
GRTOPO Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 02:07 πμ Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 02:07 πμ :confused:Ti εννοείς???
Psykoman Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 10:19 πμ Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 10:19 πμ έχω αποτυπώσει ένα οικόπεδο, το οποίο έχει ένα δρόμο για να μπορεί να μπαίνει μέσα ο ιδιοκτήτης και μόνο ο ιδιοκτήτης... θα το χαρακτηρίσω ως δουλεία διόδου ή ως ιδιωτικό δρόμο??? το πλάτος του είναι 2 μέτρα και σε μερικά σημεία μπορεί μεγαλύτερο...
erling Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 11:21 πμ Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 11:21 πμ Δηλαδή ο δρόμος αυτός αρχίζει από το όριο του οικοπέδου και "μπαίνει" μέσα στο οικόπεδο?
Psykoman Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 11:53 πμ Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 11:53 πμ ναι, έτσι είναι.
MAKAP Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 01:10 μμ Δημοσιεύτηκε October 12, 2009 at 01:10 μμ Το ακίνητο που περιγράφεις δεν ξεκαθαρίζεις αν βρίσκεται εντός ή εκτός σχεδίου ή οικισμού και, αν καταλαβαίνουμε καλά, η λωρίδα με το πλάτος των 2 μ. εξυπηρετεί την επικοινωνία του ακινήτου με το διαμορφωμένο οδικό δίκτυο. Αν είναι έτσι η κατάσταση, η λωρίδα αποτελεί τμήμα του ακινήτου και οπωσδήποτε όχι "ιδιωτικό δρόμο". Σ' αυτή την περίπτωση, είναι πολύ αμφίβολη η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα του ακινήτου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα