Βασίλης Πινιατώρος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2011 Με την απόφαση αυτή ( 39608/11 - ΦΕΚ 2200/Β/2011 ) ορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές ( που περιμέναμε... ) για την ρύθμιση των γνωστών προβλημάτων με τους δρόμους που είχαν παραχωρηθεί σε οικισμούς κάτω των 2000 κατ. Θα ήθελα την εξής διευκρίνιση, άν κάποιος έχει ασχοληθεί: Στο άρθρο 1 παρ. 1 λέει οτι το διάγραμμα συντάσσεται είτε για όλη την έκταση του οικισμού είτε για τμήμα της. Πόσο μικρό μπορεί να είναι αυτό το τμήμα;; Πώς ορίζεται αυτό το ελάχιστο;; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βασίλης Πινιατώρος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2012 Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη γνωστή απόφαση του ΣτΕ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες σ' όλη την Ελλάδα, που νομίμως αγόρασαν οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα με σκοπό να εκδώσουν άδεια και να κτίσουν, είναι ευρέως γνωστό. Απορώ όμως: Αφού σήμερα υπάρχει η δυνατότης θεραπείας αυτού του προβλήματος, κανείς δεν ενδιαφέρεται; Κανείς δεν έχει ασχοληθεί πουθενά; Και καμιά "Υπηρεσία" δεν γνωρίζει τίποτα; Περίεργος τόπος αυτή η χώρα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
axoul Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2012 συμφωνώ μαζί σου συνάδελφε... το έχουν παρατήσει το θέμα , όπως και πολλά άλλα. ίσως επειδή δεν υπάρχει οικοδομική δραστηριότητα, δεν καίει τους ιδιοκτήτες πότε θα γίνει η κύρωση δικτύου Κ/Χ ώστε να καταστούν οικοδομήσιμοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGE MICHEAL Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 , 2012 (edited) Εμένα μου ήρθε ένα κύριος και μου ζήτησε να προχωρήσω την σχετικη διαδικασία για περίπτωση ενός τμήματος που έγινε κατάτμηση με διανοιξη νεων δρόμων που είχαν πάρει έγκριση από ΣΧΟΠ Αλλα δεν έχω άλλα νεα εκτός από τα αναγραφόμενα στο σχετικό ΦΕΚ ότι μπορούμε να κυρώσουμε τμήμα των υφιστάμενων δημοτικών δρόμων του οικισμού Το πόσο πρέπει να είναι , είμαι σε διερεύνηση και θα ενημερώσω σχετικά μόλις μάθω Αυτό που διαπίστωσα ότι έχει σχετικά δουλειά η συγκέντρωση από το ΟΤΑ των παραχωρήσεων που έχουν γίνει εδαφικών λωρίδων για την έκδοση αδειών οικοδομών Edited Απρίλιος 9 , 2012 by GEORGE MICHEAL Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Προσοχη! εκτός απο την χαρτούρα και την αποτύπωση του διαμορφωμένου ή μη δρόμου σε ΕΓΣΑ 87 μπορεί να ζητηθεί και μηκοτομή (ευθρά, κατα πλάτος τομή κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Βασίλης Πινιατώρος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2012 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2012 Πρός ενημέρωση, άν και το ενδιαφέρον απ' ότι βλέπω είναι ελάχιστο: Εκδόθηκε η Εγκύκλιος 12/21-6-12 ( έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΕΧΩΔΕ ), που διευκρινίζει το θέμα. Κατ' ουσίαν το ελάχιστο τμήμα θα εγκρίνεται από τον ΟΤΑ κατά την αρχική φάση της εργασίας. Ωστόσο, το πρόβλημα του μεγάλου κόστους για τον πολίτη παραμένει και ο μόνος πρακτικός τρόπος να αντιμετωπισθεί είναι με αναθέσεις των σχετικών μελετών από τους ΟΤΑ. ( Αρκεί οι Δήμαρχοι να καταλάβουν οτι αυτό ισοδυναμεί με ψήφους !!! ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31 , 2012 δεν υπάρχει σάλιο συνάδελφε, στους Δήμους δεν βλέπεις ότι σχεδόν ...επαναστατούν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα