Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα απλά βήματα μιας οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

"Στάδια όχι μόνο για Οικ. Άδεια αλλά από τη στιγμή που θα μπει ο πελάτης

Α) Τοπογραφικό, Συμβόλαια => τελική επιφάνεια οικοπέδου, Έλεγχος με παλιά τοπογραφικά και συμβόλαια. Αν υπάρχει μεγάλη διαφορά (πάνω από 2-4%) ζητάς τροποποίηση συμβολαίου πάντα σε συνεννόηση με την πολεοδομία αν τελικά θα χρειαστεί. Αν είναι παλιό το συμβόλαιο απαιτείται βεβ. μη μεταβολών από Υποθυκοφυλακείο. ¨

 

 

Πέτρο μπορείς σε παρακαλώ να μου αναφέρεις την νομοθεσία η οποία τα αναφέρει αυτά?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Πέρα από τα θεωρητικά που κι εγώ τώρα προσπαθώ να έρθω σε επαφή με την άδεια οικοδομής, ποιά πράγματα θα πρέπει να εξετάσουμε όταν έρθει ένας πελάτης και μας ζητήσει να βγάλουμε άδεια σε ένα οικόπεδο? Τί θα πρέπει να κοιτάξουμε για να προλάβουμε καταστάσεις μή οικοδομισημότητας στην πράξη? Μεγάλη κλίση κ.α. πράγματα που ίσως δεν είμαι σε θέση να τα αντιληφθώ με μια απλή εποπτεία..

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα με ένα σωστό από κάθε άποψη Τοπογραφικό διάγραμμα και αν δεν το κάνεις εσύ βρες ένα αξιόπιστο Τοπογράφο να σου το κάνει. Κάνε και μία επί τόπου αυτοψία φυσικά για να δεις και επί του πεδίου τι παίζει με το οικόπεδο.

Αυτά για αρχή αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Πιό συγκεκριμένα τι θα πρέπει να κοιτάξω στο τοπογραφικό(π.χ. διαφορές υψομέτρων-πιθανή ύπαρξη διάφορων αγωγών-αρχαιολογία κ.α)? Μπορεί κάποιος να απαριθμίσει πιθανά άλλα κρίσιμα στοιχεία που μπορούν να καταστήσουν το οικόπεδο μή οικοδομήσιμο..Και ακόμα καλύτερα αν το μετρήσω με φίλο αρχάριο Τοπογράφο και αναλάβω εγώ τη σύνταξη, τι πληροφορίες θα πρέπει να συμπεριλάβω ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπάω( ίσως δύο πάσσαλους για να έχω μια ευθεία για εξάρτηση).

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και εγώ κάτι άτυπα... απλά επειδή δεν έχω ιδέα. Αν υποψιάζεται κάποιος ότι μπορεί να πετύχει αρχαία κατά την εκσκαφή και για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον σταματήσει η αρχαιολογία, δεν πρέπει να κάνει και μια γεωφυσική μελέτη την οποία καταθέτει? Ακόμη και αν δεν είναι υποχρεωτική δεν βοηθάει?

Link to comment
Share on other sites

είναι σαν να ρωτάς να κάνουμε γεωτεχνικές μελέτες σε κάθε νεόδμητο κτίριο. Βοηθάει αλλά κοστίζει. Μπορείς εναλλακτικά να κάνεις παρουσία αρχαιολόγου δοκιμαστικές τομές, αυτό βέβαια είναι καθησυχαστικό αλλά τίποτα δεν είναι τελεσίδικο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι εύκολο να απαντήσει κάποιος εκ' πείρας που έχει πάθει και έχει μάθει, με αποτέλεσμα να έχει τυποποιήσει κάποια πράγματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής (ενδεχόμενους κινδύνους) που κάποιος νέος μπορεί από ενθουσιασμό και απειρία να παραβλέψει?

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.