Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στο κουτάκι της υπέρβασης δόμησης που έχει τα ποσοστά και ξεκινούσε από το <50% προσθέσανε μια επιλογή ακόμα, το χωρίς υπέρβαση.Αυτό επιλέγεις.Ετσι δηλώνεις τα μ2 του ορόφου που έχει την παράβαση και αυτά πολλαπλασιάζονται με τους μειωτικούς συντελεστές 0,2 ή 0,4.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σωστό, το είδα με καθυστέρηση,ευχαριστώ Μανώλη για την πληροφορία!!!

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω θέμα :

Ισόγεια κατοικία εντός σχεδίου με άδεια 1974. Το εμβαδό της κατοικίας είναι περίπου 130τ.μ. Μετά την αυτοψία διαπίστωσα τα παρακάτω :

1. Υπέρβαση δόμησης πολύ μικρή περίπου 0.34τ.μ.

2. Όλη η κατοικία έχει υπέρβαση ύψους περίπου 60εκ.,

3. Λόγω της παραπάνω ανύψωσης δημιουργήθηκε υπόγειο εμβαδού 16τ.μ. (με καθαρό ύψος 1.50μ)

4. Έχει κατασκευασθεί απόληξη κλιμακοστασίου που δεν υπήρχε στην άδεια.

5. Δεν έχει κατασκευασθεί ένας εξωτερικός τοίχος που οδηγούσε στην σκάλα ανόδου στο δώμα.

Η ερώτηση είναι αν το κτίριο όλο ή εν μέρει μπορεί να πάει με τους συν/τες 0.20 ή 0.40 υπέρβασης ύψους και να προστεθούν και οι υπόλοιπες παραβάσεις σε άλλο φύλλο καταγραφής.

Επίσης την απόληξη πρέπει να την υπόλογίσω ως πάράβαση αφού απ' ότι ξέρω σύμφωνα με τον ΓΟΚ 73 δεν υπολογιζόταν στην δόμηση?

Δημοσιεύτηκε

3. Τι ενοείς το καθαρό ύψος του υπογείου?? το εσωτερικό καθαρό??? ή την υπερύψωση από το διαμορφωμένο εδαφος συμπεριλαμβάνοντας και το πάτωμα του ισογείου??

Αν η απόληξη δεν έχει δίπλα κάποιον άλλο extra χώρο κλειστό, τότε δεν θεωρείται υπέρβαση δόμησης... προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορείς να την τακτοποιήσεις (την απόληξη) με αναλυτικό αφαιρώντας τα σκαλιά, έτσι δεν θεωρείται ότι έχεις υπέρβαση δόμησης όσον αφορά την απόληξη τουλάχιστον...

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Συνάδελφοι καλησπέρα. Καλή χρονιά να έχουμε.

Σε διώροφο (2 οροφοδιαμερίσματα με σύσταση) με α+β φάσεις Ν.1337 και αυθαίρετη κατοικία στο δώμα με ύψος 3 μ (μέγιστο ύψος περιοχής 11μ και μέγιστο οικοδομής 9,50 μ). Για την τακτοποίηση της κατασκευής στο δώμα (περίπτωση χωρίς Ο.Α), υπάρχει υπέρβαση ύψους 3/11=0.27 ή επειδή δεν υπάρχει υπέρβαση του μέγιστου ύψους δεν μπαίνει αυξητικός συντελεστής στο 6 του φύλλου υπολογισμού?

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

@Pavlos

Έλα ντε... είναι το παράδοξο της διευκρινιστικής απάντησης σχετικά με τα εγκεκριμένα vs επιτρεπόμενα.

Πιστεύω ότι οτιδήποτε άλλο πλην του πρέπει να έχεις ξεπεράσει το μέγιστο επιτρεπόμενο για να μπει ο συντελ ύψους δεν έχει λογική (για τα χωρίς Ο.Α).

Οπότε μη βάλεις συντελεστη υπέρβασης ύψους αφού δεν ξεπερνας το μέγιστο.

Δημοσιεύτηκε

sagiasd: Eυχαριστώ για την άμεση απόκριση στο ερώτημά μου. Προς τα εκεί κλίνω και εγώ. Να μην δώσω αυξητικό συντελεστή για υπέρβαση ύψους καθώς η οικοδομή είναι χαμηλότερα του Hmax.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Στο α) ή θα το κάνεις αναλυτικά σε καθε όροφο με την υπέρβαση ύψους του κάθε ορόφου προς το επιτρεπόμενο για να βρεις το 0,2 ή 0,4 (δηλ 120μ2 επί την υπέρβαση ύψους κάθε οροφου ) ή θα το πας αθροιστικά και θα βάλεις τα συνολικά τετραγωνικά αν έχουν την ίδια υπέρβαση όλοι οι όροφοι (δηλ 360μ2 επί 0,20μ υπέρβαση ύψους) και θα διαιρέσεις τώρα με τη συνολική υπέρβαση ύψους δια της επιτρεπόμενης (δηλ 0,20μ *3 = 0,60 /16)

Για το δώμα θα το εξετάσεις σε άλλο φύλλο και θα μπουν κανονικά οι συντελεστές ΥΔ καΥΥ (το ύψος του δώματος δια του επιτρεπόμενου)

 

Συνάδελφε γτ να αθροίσει όλα τα τμ...από την στιγμή που είναι μια ιδιοκτησία θα εξετάση όλο το κτίριο σαν ένα την υπέρβαση ύψους που έχει κάνει! Θεωρώ πως πρέπει να βάλει μόνο τα 120 *0,2 ή 0,4

Δημοσιεύτηκε

το παραβολο σε αυτη την περιπτωση πως υπολογιζεται ?

α) βασει επιφανειας (χωρις υπερβαση)

β) 500 €

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι έχω στα χέρια μου μια κάτοψη γωνιακού κτιρίου το οποίο κτίστηκε το 1960 με τον γοκ του 55!!!

Στην πλευρά του ενος δρόμου έχουμε μια κλίση που δημιουργεί μια υψομετρική διαφορά 1μ απο την αρχή της πρόσοψης έως το πέρας της. Το πρόβλημα είναι ότι ο μηχανικός τότε το έδειξε επίπεδο και το ύψος της άδειας είναι κατα ένα μέτρο μικρότερο(το υπολόγισε με το ευμενέστερο)!!!

 

Το ερώτημα μου είναι πως μετρούσαν τότε το ύψος της οικοδομής, ένας παλαιότερος συνάδελφος μου είπε πως μετράγαν το μέσο όρο σε κάθε πλευρά....δυστυχ΄΄ως ούτε αυτό με καλύπτει!

΄Στην υπέρβαση ύψους ποια επιφάνεια θα υπολογίσω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.