Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλήσπέρα σας,

 

Εχω κτίριο τριώροφο με υπόγειο (που έγιναν κατοικίες) και αυθαίρετη κατοικία στο δώμα. ύψος άδειας: 11μ. επιτρεπόμενο υψος: 16μ. Στην κατασκευή οι όροφοι αντί 3μ. καθαρό έγιναν 3,2μ. Το υπόγειο και το δώμα θα πάρουν υπέβαση ύψους >20% του επιτρεπόμενου και υπέρβαση δόμησης.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

για τους τρεις όροφους που δεν έχουν άλλη παράβαση εκτός του ύψους, στο φύλλο καταγραφής θα γράψω τα 120 τ.μ. που έχει εμβαδόν=κάλυψη το κτίριο ή 120*3=360 τ.μ. που είναι το σύνολο των ορόφων? Το κτίριο δεν έχει οριζόντια!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Υπο κανονικές συνθήκες κάθε όροφο που έχει μοναδική υπέρβαση, την υπέρβαση ύψους, τον βάζεις σε ξεχωριστό φύλλο καταγραφής με την ένδειξη "χωρίς υπέρβαση" και τον συντελεστή υπέρβασης ύψους που του αναλογεί (0,20 ή 0,40).

Βέβαια επειδή έχεις υπέρβαση δόμησης στην ίδια ιδιοκτησία στο υπόγειο (αφού δεν υπάρχουν οριζόντιες αυτοτελείς ιδιοκτησίες), έχω μία επιφύλαξη αν μπορείς να εφαρμώσεις τους μειωτικούς συντελεστές αυτούς, ίσως η αίτησή σου κινδυνεύει να ακυρωθεί...!

 

Και που σαι GYP.... την ίδια ερώτηση δεν την ποστάρουμε σε 2-3 topic... όλοι έχουμε επείγουσες απορίες, αν το κάναμε όλοι αυτό θα χε γεμίσει το forum με τα ιδια και τα ίδια...

Edited by kontegr
Δημοσιεύτηκε

Στο υπόγειο θα χρησιμοποιησω τους συντελεστές υπέρβαση δόμησης και υπερβαση ύψους.

Στους τρεις ορόφους που δεν έχω άλλη παράβαση πλην του ύψους γιατί να κυνδυνευει να ακυρωθεί η αίτηση μου?

Εγώ ρωτάω,όμως το εξής:

α) στο φύλλο καταγραφής θα γράψω τα 120 τ.μ. που έχει εμβαδόν=κάλυψη το κτίριο με υπέρβαση ύψους 0,60μ. ή 120*3=360 τ.μ. με υπέρβαση ύψους 0,60μ. που είναι το σύνολο των ορόφων?

β) για να επιλέξω τον συντελεστή υπέρβασης ύψους θα διαιρέσω (συνολική υπέρβαση ύψους κτιρίου=4,00)/επιτρεπόμενο ακινήτο και επιλέγω 0,40 και 1,40 αντίστοιχα ή θα κάνω έλεγχο (0,60μ.)/επιτρεπόμενο ύψος και (3,20μ.)/επιτρεπόμενο ύψος για να επιλέξω 0,2 και 1,4 αντίστοιχα?

Δημοσιεύτηκε

Το ΤΕΕ αναφέρει:

"Σε περίπτωση που τμήμα οικοδομής περιλαμβάνεται στην άδεια και η ΜΟΝΗ παράβαση είναι η υπέρβαση ύψους τότε ο υπολογισμός μπορεί να γίνει με τους αναθεωρημένους συντελεστές 0,2 και 0,4 αντί των 1,2 και 1,4 που ίσχυαν."

Στην συγκεκριμένη περίπτωση , λοιπόν, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει κύνδυνος να ακυρωθεί η άδεια όπως πιθανολογείς kontegr.

Οι απορίες μου είναι άλλες:

α) στο φύλλο καταγραφής θα γράψω τα 120 τ.μ. που έχει εμβαδόν=κάλυψη το κτίριο με υπέρβαση ύψους 0,60μ. ή 120*3=360 τ.μ. με υπέρβαση ύψους 0,60μ. που είναι το σύνολο των ορόφων?

β) για να επιλέξω τον συντελεστή υπέρβασης ύψους θα διαιρέσω (συνολική υπέρβαση ύψους κτιρίου=4,00)/επιτρεπόμενο ακινήτο και επιλέγω 0,40 και 1,40 αντίστοιχα ή θα κάνω έλεγχο (0,60μ.)/επιτρεπόμενο ύψος και (3,20μ.)/επιτρεπόμενο ύψος για να επιλέξω 0,2 και 1,4 αντίστοιχα?

Δημοσιεύτηκε

Στο α) ή θα το κάνεις αναλυτικά σε καθε όροφο με την υπέρβαση ύψους του κάθε ορόφου προς το επιτρεπόμενο για να βρεις το 0,2 ή 0,4 (δηλ 120μ2 επί την υπέρβαση ύψους κάθε οροφου ) ή θα το πας αθροιστικά και θα βάλεις τα συνολικά τετραγωνικά αν έχουν την ίδια υπέρβαση όλοι οι όροφοι (δηλ 360μ2 επί 0,20μ υπέρβαση ύψους) και θα διαιρέσεις τώρα με τη συνολική υπέρβαση ύψους δια της επιτρεπόμενης (δηλ 0,20μ *3 = 0,60 /16)

Για το δώμα θα το εξετάσεις σε άλλο φύλλο και θα μπουν κανονικά οι συντελεστές ΥΔ καΥΥ (το ύψος του δώματος δια του επιτρεπόμενου)

Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσαμε εφόσον δεν έχει γίνει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και το κτίριο λογίζεται ως μια ιδιοκτησία να θεωρήσουμε - στην περίπτωσή σου - οτι η παράβαση είναι η κάλυψη με το συνολικο ύψος υπέρβασης, δηλαδή 120τ.μ με 60εκ.. Αυτό σίγουρα μειώνει το πρόστιμο ενώ πολλές φορές και το παράβολο. Η απορία μου που την εξέφρασα και σε άλλο post είναι η εξής: Αν εφαρμοστεί αυτό ρυθμίζοντας συνολικά σήμερα όλες τις αυθαίρετες κατασκευές και γίνει έπειτα σύσταση ιδιοκτησιών, με ποιό τρόπο θα δοθεί βεβαίωση για την ενδεχόμενη μεταβίβαση των μελλοντικών οριζοντίων ιδιοκτησιών? Θα γίνει επιμερισμός του συνολικού ύψους υπέρβασης σε κάθε διαμέρισμα? Καλύπτονται ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός?

Δημοσιεύτηκε

Πήρα τηλ στο ΤΕΕ σήμερα, τους περιέγραψα την περίπτωση μου και μου είπαν : 120τ.μ. χωρίς υπέρβαση δόμηση και 0,60μ. υπέρβαση ύψους. Αυτό δεν ήθελε να επισημάνει η εγκύκλιος 13 σελ 4 όταν έκανε αναφορά σε πολυώροφα κτίρια?

Γιατί άλλη περιβαλλοντική βλάβη (εγκύκλιος 13 ενότητα Α) προκαλεί ένα κτίριο 360τ.μ. υπερυψωμένο κατά 0,60μ. και άλλη ένα κτίριο 120τ.μ.!

Υποθέτω andreasfl ότι αυτό θα το ξεκαθαρίσεις αργοτερα στα σχόλια και στα σχέδια.

Ποια είναι η γνώμη σας?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το ΤΕΕ αναφέρει:

"Σε περίπτωση που τμήμα οικοδομής περιλαμβάνεται στην άδεια και η ΜΟΝΗ παράβαση είναι η υπέρβαση ύψους...

 

Οταν λέμε " μόνη παράβαση η υπερβαση ύψους" προφανώς εννοούμε να μην έχουμε υπερβαση δόμησης ή κάλυψης, και όχι οποιαδηποτε γενικά παραβαση, έτσι?

 

Εχω για παράδειγμα στέγη με υπερβαση ύψους χωρίς όμως υπερβαση δόμησης ή κάλυψης, αλλά με παράβαση (με αναλυτικό) που προκύπτει από τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων σε τοίχο της στεγης (την έκανε δίκλινη αντι για τετράκλινη). Θα έχω πρόβλημα αν χρησιμοποιήσω τους συντελεστες 0,20/0,40 (σε συνδυασμό με μια παραβαση με αναλυτικο για τα κουφωματα) κατά τη γνώμη σας;

Edited by Makiaveli
Δημοσιεύτηκε

Πως καταχωρείται συνάδελφοι στο σύστημα του ΤΕΕ, η παράβαση ΜΟΝΟ υψους?

Στο πεδίο Υπέρβαση δόμησης δεν γίνεται να μην εισάγουμε τίποτα καθώς έτσι το πρόστιμο βγαίνει μηδενικό.

Μήπως πρόκεται να γίνει κάποια ενημέρωση του συστήματος? Εχει καταχωρήσει κανείς τέτοια αυθαιρεσία?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.