Τινάκι Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Το pre-tensioned concrete μεταφράζεται ως προεντεταμένο σκυρόδεμα ή όχι; Ποια η μετάφραση για το post-tensioned concrete όμως; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korfgeo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Και τα δυο αφορούν το προεντεταμένο σκυρόδεμα, απλά αναφέρονται σε διαφορετικές τεχνικές. Το pre tensioned είναι με προένταση πριν την τοποθέτηση του σκυροδέματος και η ένταση αυτή μεταφέρεται στο σκυρόδεμα μέσω του συνδέσμου/καλουπιού κατα κάποιον τρόπο. Από την άλλη το post tensioned είναι με προένταση μετά την τοποθέτηση και την σκλήρυνση του σκυροδέματος. Ελπίζω να βοήθησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fear1976 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 με προλαβε... προεντεταμενο σκυροδεμα = prestressed concrete μεταξυ των δυο μεθοδων εφαρμογης της προεντασης η δευτερη μπορει να γινει onsite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τινάκι Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 (edited) προεντεταμενο σκυροδεμα = prestressed concrete Σας ευχαριστώ πολύ! Edited Δεκέμβριος 16 , 2011 by Τινάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
sovatzou Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2011 και η ένταση αυτή μεταφέρεται στο σκυρόδεμα μέσω του συνδέσμου/καλουπιού κατα κάποιον τρόπο μέσω τριβής το pre δεν έχει σωλήνα ενώ το post έχει. το pre γίνεται off site σε έγχυτα που μετατρέπονται σε προκάτ, το post on site σε προκάτ ή σε έγχυτα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
taradoula9595 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4 , 2013 Καλησπέρα Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου πει ποιος είναι ο χάλυβας προέντασης και που χρησιμοποιείται....ή αν είναι δυνατό ακόμα να με παραπέμψει σε ένα καλό Link για να το καταλάβω??? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
banskoboy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1 , 2013 Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να συστήσει κάποια αξιόλογα βιβλία για προέντεταμένα είδη γεφυρών (prestressed και post tensioned). Ευχαριστω. Αγγλικά και ελληνικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 (edited) Δεν ξέρω αν πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να δεις αυτό, αλλά αν όχι αξίζει να συνδεθείς!!! Αν βρω κάτι άλλο θα σου ανεβάσω... Βιβλιογραφία υπάρχει άπειρη βέβαια: http://www.icevirtuallibrary.com/icemanuals/MOBE http://www.amazon.com/Bridge-Engineering-Handbook-W-F-Chen/dp/0849374340 Edited Δεκέμβριος 2 , 2013 by Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 (edited) Εδώ νομίζω ότι εξασφάλισες διάβασμα τουλάχιστον για μια βδομάδα! Επίσης, ψάξε στα e-class των σχολών για υλικό για αρχάριους...νομίζω θα βρεις δωρεάν αρκετό υλικό. Edited Δεκέμβριος 2 , 2013 by Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
banskoboy Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2013 Αρχοντας. Ευχαριστώ για μια ζωή ειναι αυτά όχι για βδομάδα. Τα dots τα έχω και ειναι φοβερή πηγη γνώσης....αμα δουλευαν και si Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα