Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δειγματοληπτικός έλεγχος των δηλώσεων του Ν.4014


ΑΕΚΤΖΙΣ

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι, σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 3 την οποία παραθέτω "Η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία ή άλλη αρμόδια αρχή, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ελέγχει

δειγματοληπτικά ποσοστό τουλάχιστον 5% των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα στοιχεία των δηλώσεων που αφορούν την περιγραφή της κατασκευής, το εμβαδόν και τη χρήση της είναι αληθή και ακριβή. Σε περίπτωση ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης των στοιχείων αυτών, αποκλείεται η υπαγωγή στη διαδικασία αναστολής του παρόντος νόμου, τυχόν πράξη αναστολής ανακαλείται και εφαρμόζονται οι ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις και επιβάλλονται τα πρόστιμα του παρόντος άρθρου"

 

ο προβληματισμός μου, μου δημιουργήθηκε από το κακό χαμό που γίνεται για τη σωστή εύρεση της Τ.Ζ. η απορία μου είναι ότι σύμφωνα με το άνω κείμενο ο οποιοσδήποτε δειγματοληπτικός έλεγχος που θα γίνεται από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή θα έχει να κάνει σύμφωνα με τα υπογραμμισμένα, πρώτον με τη περιγραφή της κατασκευής , δεύτερον με το εμβαδό και τρίτον με τη χρήση της κατασκευής. για να μη μακρηγορώ το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε είναι το προφανές.

 

1) έχει το δικαίωμα η πολεοδομική αρχή να ελέγχει τις Τ.Ζ των δηλώσεων?

2)Γίνεται λάθος στη Τ.Ζ, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο νόμος κατ' εμέ , λάθος Τ.Ζ δε σημαίνει δήλωση ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης στοιχείων.

 

Θα ήθελα και τις δικές σας απόψεις....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.