SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2012 Μόνο το ΤΣΜΕΔΕ και το ΦΕΜ πληρώνεις... Και υπέρ ΕΜΠ
ZesteR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2012 Το σύστημα των αμοιβών όμως βγάζει και εισφορά υπέρ ΤΕΕ, οι οποία μάλιστα φαίνεται και στην εντολή πληρωμής. Τί κάνουμε για αυτό? Αδιαφορούμε και καταθέτουμε μόνο Αμοιβή + ΦΠΑ? Επίσης έχω ακόμα μια απορία: Πειράζει αν κόψω ΑΠΥ μέσα στο 2012 και κάνω οριστική υπαγωγή το 2013?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Όχι. Προκαταβολικά μπορείς να πληρωθείς και να κόψεις ταυτόχρονα ΑΠΥ.
ZesteR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Και με το 2% του ΤΕΕ τι κάνουμε? Το "γράφουμε"? Μόλις μίλησα με ΤΕΕ/ΤΚΜ και μου είπανε πως δεν έχουν ενημέρωση και ότι "εγώ θα το πλήρωνα". Λέω να περιμένω λίγες μέρες να δούμε τί θα γίνει...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Να μην το πληρώσεις ακόμα!!! Περίμενε....
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Μέχρι να μας πούνε που θα πάνε τα χρήματα.... Μάλλον κατά Υπ. Οικονομικών το βλέπω....
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Και με το 2% του ΤΕΕ τι κάνουμε? Το "γράφουμε"? Μόλις μίλησα με ΤΕΕ/ΤΚΜ και μου είπανε πως δεν έχουν ενημέρωση και ότι "εγώ θα το πλήρωνα". Λέω να περιμένω λίγες μέρες να δούμε τί θα γίνει... 'Επρεπε να του πεις να πληρώσει και το δικό σου τότε με την φόρα που είχε......
ZesteR Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2012 Καλή ιδέα, ξανατηλεφωνώ.....
Roukat Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2012 Λοιπόν, θα σας πω τι κάνω εγώ. Έχω κάνει συμφωνητικά μέσα στο 2012 στα οποία αναφέρω για α' φάση και β΄φάση. Τα συμφωνητικά αυτά τα πήγαινα στην εφορεία στο τέλος κάθε τριμήνου σε μορφή Πίνακα, όχι το καθένα ξεχωριστά (αν και αυτό κατά πολλούς δεν είναι απαραίτητο εγώ το έκανα για να είμαι ήσυχη...). Μέσα στο 2012 που ολοκλήρωσα Α' Φάση πήρα προκαταβολές για τις οποίες έκοψα και ΑΠΥ. Τώρα λοιπόν πλήρωσα ΦΕΜ για όλες αυτές τις προκαταβολές βάζοντας ως συμφωνηθείσα αμοιβή την αμοιβή που αντιστοιχεί στην Α΄Φάση, κι αυτό το έκανα μετά από συνεννόηση με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ. Επίσης πλήρωσα τις εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ/ΕΜΠ για ολόκληρες τις νόμιμες αμοιβές (αν και αυτό θα μπορούσα να το κάνω και με το πέρας των εργασιών)
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18 , 2012 (edited) Μια οδηγία έχει δοθεί για τα συμφωνητικά και λέει ότι θα τα στέλνουμε με τη μορφή πίνακα κάθε Φεβρουάριο στη ΓΓΠΣ.Γιατί χάνεις το χρόνο σου που είναι πολύτιμος και τα πηγαίνεις στη ΔΟΥ κάθε τρίμηνο.Ποιος σου έδωσε τέτοια συμβουλή και σε τρέχει?Βέβαια δεν ισχύει το"για να'μαι ήσυχη" γιατί δεν έχεις εκτελέσει την οδηγία για τη ΓΓΠΣ αλλά απλώς μια κάποια ίσως φιλική συμβουλή που και εσένα ταλαιπωρεί και τους υπαλλήλους της ΔΟΥ άσκοπα.Οπότε όπως κταλαβαίνεις η δική μου φιλική συμβουλή είναι μια και καλή η λίστα στη ΓΓΠΣ (για να μη μπλέξω και στη διαδικασία το ΤΕΕ) Edited Δεκέμβριος 18 , 2012 by Manolis gon
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα