Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να εγκαταστήσω 5 Kw φωτοβολταϊκό στον κήπο μου (750 μ2 οικόπεδο , εντός σχεδίου , τα 500 μ2 είναι κήπος >> μαρούλια κοτούλες κλπ) , στηριγμένο σε δικτύωμα (αυτοκατασκευή >> γαλβανιζέ σωλήνες 1,5 ίντσας και κοιλοδοκούς 40Χ40) «φυτεμένο» στο έδαφος (θα μειωθούν τα μαρούλια) , με ύψος 1,5 μ στη χαμηλή πλευρά και 2,2 μ στην ψηλή πλευρά (για να σπέρνω και κάτι απο κάτω).

Απ΄όσο γνωρίζω επιτρέπεται η εγκατάσταση σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου (απ.36720 ΦΕΚ376/201 και ΦΕΚ 583/2011) αλλά επίσης παρατηρώ ότι δεν υπάρχει tick box "ακάλυπτος" στην σχετική αίτηση της ΔΕΗ για οικιακά έως 10kw.

Συνεπώς δύο τινά συμβαίνουν:

1) ή για το "ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών σε κτηριακές εγκαταστάσεις ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ σε δώματα και στέγες κτηρίων" (ΦΕΚ1079/200)ισχύουν μόνο οι όροι εγκατάστασης της απ.29107 (ΦΕΚ344/2009)και όχι η 36720 , οπότε οι ακάλυπτοι είναι εκτός του «προγράμματος για στέγες» .

>>Συνεπάγεται το ερώτημα γιατί "ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ" στον τίτλο του προγράμματος ??

Τι άλλο θα μπορούσε να περιλαμβάνει δηλαδή ??

2) ή η εγκατάσταση στους ακάλυπτους εντός σχεδίου επιτρέπεται βάσει της 36720 με πολεοδομική "άδεια εργασιων μικρής κλίμακας" αλλά με τιμολόγηση φωτοβολταϊκού πάρκου απο τη ΔΕΗ (τα 5 Kw στην αυλή μου εξισούνται για τη ΔΕΗ με τα στρέμματα φωτοβολταϊκης εγκατάστασης εκτός σχεδίου).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ??

Πιθανολογώ ότι ισχύει το 2) και προφανώς οι γράφοντες του νόμους έχουν δει μόνο πλάκες και στέγαστρα της τσιμεντούπολης και δεν αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν σχέδια πόλης ,ουκ ολίγα , με μονοκατοικίες σε στρέμματα οικοπέδου .Γιατί πρέπει υποχρεωτικά να «χαλάσω» τη στέγη μου και να κάνω το σπίτι μου "καραγκιόζη" όταν έχω μισό στρέμμα οικόπεδο ακάλυπτο.

Η βάση στήριξης (αυτοκατασκευή ) αν υπογραφεί απο μηχανικό αρκεί (δεν χρειάζεται να είναι πιστοποιημένη βιομηχανική?)

Στις οδηγίες για «πάρκα» δίνεται ένα μέγιστο ύψος κατασκεύης 2,40 μ πέραν του οποίου απαιτείται στατική μελέτη (ισχύει ??)

Υ.Γ. τα γράφω λίγο μπερδεμένα γιατί τα έχω πάρει τελείως , θα γράψω πιό ήρεμα και αργότερα

Δημοσιεύτηκε

Το σίγουρο είναι ότι δεν εντάσσεσαι στο ειδικό πρόγραμμα "ΦΒ σε στέγες" με τα 0,55 e/kWh.

Για να μπορέσεις να ενταχθείς σε αυτό θα πρέπει να προβείς σε άδεια ανεγέρσεως αποθήκης ή υπόστεγου στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου σου και μετέπειτα να κάνεις αίτηση για να υπαχθείς στο παραπάνω πρόγραμμα.

2. Λογικά, μπορείς να ενταχθείς στο ανοιχτό πρόγραμμα ΦΒ. Αλλά θα πας στην μικρότερη τιμή (νομίζω 0,32 euro/kWh) και θα πρέπει να ανοίξεις βιβλία εσόδων - εξόδων καθώς και να φορολογείσαι για τα έσοδα σου. Θα προβείς στην ίδια διαδικασία σαν να έκανες αίτηση για ΦΒ σε αγροτεμάχιο. Καλύτερα συμβουλέψου μια εταιρία που ασχολείται με ΦΒ για τα περαιτέρω.

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω cybersymeon με "εφτιαξες". Αδεια προσθήκης , ΙΚΑ & κερατα .Θα δηλώσω στη ΔΕΗ οτι τα βάζω στη στέγη του υπάρχοντος γκαράζ (βλέπει κάργα βορρά) , και όταν έρθει ή ώρα θα τα βάλω στο νότο όπως με βολεύει , περιμένοντας βεβαίως ότι σύντομα θα συμπεριλάβουν στις "στέγες" και τους ακάλυπτους .Μόλις "καθήσει" λίγο ή αγορά θα τα επιτρέψουν και πάνω στα δένδρα .Φαντάζομαι διαφημίσεις , "αγρότη τρέξε .. κάθε ελιά και το πάνελ της" ,

Δημοσιεύτηκε

Βρήκα τυχαία και αυτό http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=497

Προσοχή στο "Για την ενσωμάτωση των φωτοβολταϊκών σε κτήρια, επιτρέπεται σε δώματα, στέγες, σκίαστρα, προσόψεις, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου."

Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής αλλά στο δρόμο χάθηκε ???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.