Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση σε εκτός σχεδίου και μελλοντικές υποχρεώσεις


Recommended Posts

Σύμφωνα με την άρθρο.24/παρ.1γ-ii του ν.4014, η οποία αναφέρεται στην τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών σε εκτός σχεδίου μη άρτια ακίνητα, τα οποία δεν εντάσσονται σε σχέδιο, ο ιδιοκτήτης πρέπει εντός 10 ετών να "καταβάλει ειδικό πρόστιμο το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση εμβαδόν ίσο με τη διαφορά μεταξύ της προβλεπόμενης αρτιότητας και της έκτασης του ακινήτου, όπου βρίσκεται, επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή του κτίσματος...".

 

Δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά: Σε γήπεδο 1,2 στρ. όπου η αρτιότητα είναι -προς το παρόν- 4 στρ. και η ΤΖ 700Ε/μ2, οφέίλει να πληρώσει: (4,0-1,2)*1000*700=1 960 000Ε.

Προφανώς κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά. Όποιος το γνωρίζει, παρακαλώ ας βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Όπως στο Ν. 4014 ορίζεται να λαμβάνεται η τιμή ζώνης θα έπρεπε να υπολογίζεται όπως το γράφεις. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα ισχύσει έτσι γιατί συνήθως η τιμή ζώνης ορίζετα σε οικισμους και πόλεις οχι σε εκτός σχεδίου περιοχές. Νομίζω θα βρείς και άλλο τόπικ με σχετικό θέμα τη συμπλήρωση αρτιότητας.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ pavlos. Απ' ότι βλέπω το έβαλα κατά λάθος στις "άδειες" ενώ ήθελα να το βάλω στα "αυθαίρετα". Θα ψάξω για το τόπικ αλλά αν το έχεις εύχαιρο σε παρακαλώ κάνε reply. Πάντως ο νόμος είναι νόμος. Πιστεύω ότι πρέπει να βγει εγκύκλιος άμεσα για αυτό διότι οι ιδιοκτήτες είναι ξεκρέμαστοι και το ποσό μπορεί να είναι σημαντικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.