gteng Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 19 , 2011 Συνάδελφοι Καλησπέρα, Έχω μία περίπτωση Τριώροφης Οικοδομής και έχω επιλέξει για θέρμανση έναν κοινόχρηστο λέβητα με αυτονομία. Όσον Αφορά το Ζ.Ν.Χ. έχω επιλέξει τρία μποιλερ τριπλής ενέργειας ένα για κάθε διαμέρισμα και τώρα τείθεται το ερώτημα αν τα συνδέσω στον ίδιο λέβητα με ηλεκτροβάνες η κατανομή δαπανών πως γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos09 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δεν έχει νόημα σε κοινόχρηστη θέρμανση να βάλεις 3 μπόιλερ ΖΝΧ. Για να τα κάνεις να δουλέψουν θα χρειαστείς 3 κυκλοφορητές ή ηλεκτροβάνες, 3 θερμιδομετρητές, και 3 ηλιακά συστήματα. Το καλύτερο είναι να βάλεις ένα μπόιλερ ΖΝΧ με 1 κυκλοφορητή για τον λέβητα και 1 θερμιδομετρητή. Μετράς τις καταναλώσεις με ογκομετρητές και έτσι κάνεις πολύ εύκολα καταμερισμό του κόστους. Μην ξεχάσεις να βάλεις αυτόματη θερμοστατική βαλβίδα στην έξοδο για να έχεις σταθερή θερμοκρασία ΖΝΧ. Προσθέτεις και ένα κεντρικό ηλιακό σύστημα και είσαι σούπερ με πολύ μικρότερο κόστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
parth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Μπορείς να βάλεις και 3 ηλιακούς με 3 θερμιδομετρητές, για να μπορεί καμποις να χρησιμοποιήσει και την ηλ.αντισταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gteng Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα μου είναι πως θα τεκμηριώσω την κατανομή δαπανών εαν χρησιμοποιήσω έναν λέβητα (θέρμανση και ζ.ν.χ.) είτε χρησιμοποιήσω ένα κοινόχρηστο boiler είτε τρία ανεξάρτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 (edited) Δεν υπάρχει πρόβλεψη από την ισχύουσα νομοθεσία. Ο νέος κανονισμός, ο οποίος προβλέπει την περίπτωση, είναι ακόμα στα σχέδια. Edited Δεκέμβριος 20 , 2011 by miltos Link to comment Share on other sites More sharing options...
gteng Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 κατάλαβα ακριβώς πως έχει το πράγμα απλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ενώ μιλάμε για θερμιδομέρτρηση κεντρικά μποιλερ και αυτονομιες σύμφωνα με τον κενακ να μην έχει λυθεί ακόμα αυτό το θέμα με κάποια επίσημη τεχνική οδηγία και να υποχρεώνουν ακόμα και μια δυοροφη ή τριοροφη οικοδομή να βάζει ξεχωριστό λέβητα για ζνχ. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα