Liselef Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2008 Γεια σας, Σε ένα συγκρότημα κατοικιών, εάν θέλω να έχω σαν καύσιμο για τη θέρμανση φυσικό αέριο και μόνο, λογικά δεν με εμποδίζει κανείς? Επίσης, μπορώ να έχω αυτόνομους λέβητες για κάθε διαμέρισμα αντί για έναν κεντρικό? Τι προδιαγραφές πρέπει να έχει ο χώρος για την τοποθέτηση σε αυτόν ενός ατομικού λέβητα? Αν δεν κάνω λάθος οι λέβητες αυτοί είναι επίτοιχοι διαστάσεων 0.70χ0.40χ0.30. Γλιτώνω έτσι την ανάγκη χώρου λεβητοστασίου και δεξαμενής πετρελαίου στο υπόγειο της πολυκατοικίας? Επίσης, σαν λύση και κατασκευή δεν είναι οικονομικότερη από ένα κεντρικό λεβητοστάσιο ή είναι? Φαντάζομαι ότι από άποψη κατανάλωσης και κόστους όμως είναι πιο συμφέρον για τους ιδιοκτήτες γιατί δεν εξαρτάσαι από κατανομές δαπανών θέρμανσης, έτσι δεν είναι? Περιμένω τις απόψεις σας.
Liselef Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2008 Δεν γνωρίζει κανείς κάτι?
ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2008 Ριξε μια ματια εδω http://www.monachos.gr/forum/
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2008 Μπορείς να χρησιμοποιείς φυσικό αέριο σαν καύσιμο αντί για πετρέλαιο θέρμανσης εφόσον υπάρχει δίκτυο στην περιοχή του έργου σου. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς θερμοσυσσωρευτές ή κλιματιστικά για τη θέρμανση του κτιρίου σου. Μπορείς αντί κεντρικής θέρμανσης να έχεις ανεξάρτητη ατομική θέρμανση σε κάθε διαμέρισμα. Τις ατομικές μονάδες μπορείς να τις τοποθετήσεις σ' έναν εξώστη. Το αρχικό κόστος εγκατάστασης μπορεί να είναι μεγαλύτερο αλλά τα οφέλη συνήθως είναι πιο ουσιώδη. Όσοι έχουν ζήσει σε πολυκατοικίες με πολλά διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει συνεννόηση των συνιδιοκτητών καταλαβαίνουν τι εννοώ. Τα παραπάνω από έναν Πολιτικό Μηχανικό που δε γνωρίζει και πολλά από μηχανολογικά αλλά όσα αναφέρει τα έχει δει να εφαρμόζονται στην πράξη. Πάντως οι ατομικές μονάδες στους εξώστες με τα ανεξάρτητα μπουριά τους είναι ένα αίσχος! Θα μπορούσαν τουλάχιστον να συνδέονται σε μια κεντρική καπνοδόχο.
Liselef Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2008 Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Γι'αυτό θέλω να προβλέψω από τη μελέτη και τις εξόδους των καμινάδων και να βάλω τις μονάδες στο υπόγειο ώστε να μην έχουμε αυτό που λες στους εξώστες.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2008 Δεν είναι ανάγκη να είναι στο υπόγειο. Μπορούν να τοποθετούνται σε εσοχές, στους ημιυπαίθριους, πίσω από ένα υποστύλωμα. Εκείνο που σίγουρα πρέπει να προβλέψεις από την αρχή είναι αυτό που ανέφερες για κεντρική καπνοδόχο και για τις σωληνώσεις παροχής αερίου στις επίτοιχες μονάδες.
nik Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2008 Λογικα δεν πρεπει να ειναι στο υπογειο για λογους ασφαλειας,διαροης καιρικων συνθηκων κ.τ.λ?πιστευω καλυτερα θα ηταν.....κανας μηχανολογος ρε παιδια???μονο μπετατζηδες εχει το φορουμ ?
erling Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 , 2008 Ιδίως για θέματα διαροής είναι καλύτερα στο εξωτερικό περιβάλλον μιας και το ΦΑ είναι ελαφρύ και θα φύγει άμεσα στην ατμόσφαιρα. Προβλήματα καιρικών συνθηκών, εφόσον είναι σε στεγασμένο χώρο, δεν υπάρχουν. Πάντως η ΕΠΑ απαιτεί, πλέον, καμινάδες για τα επίτοιχα σε νέες κατασκευές. Και εγώ μπετατζής αλλά μιλάω από ιδία γνώση.
Liselef Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2008 Μα και για θέμα διαρροής, δεν προβλέπεται εγκατάσταση ανίχνευσης διαρροής? Λογικά θα έπρεπε να απαιτείται. Επίσης, αν εξασφαλιστεί φυσικός αερισμός του συγκεκριμένου χώρου φαντάζομαι πως είναι καλύτερο, αν όχι απαραίτητο επίσης.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20 , 2008 Αερισμός επιβάλλεται από τη νομοθεσία. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται και τεχνητός ή μόνο φυσικός. Αυτά από έναν Πολιτικό Μηχανικό και από προσωπική εμπειρία. Κάποιος Μηχανολόγος να μας λύσει τις απορίες;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα