Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου χωρίς εγκριμένα σχέδια


Recommended Posts

Έχω μια περίπτωση όπου έχει χαθεί ο φάκελος των εγκεκριμένων σχεδίων από την πολεοδομία και δεν τα έχει ούτε ο ιδιοκτήτης . Μόνο ένα στέλεχος υπάρχει το οποίο αναφέρει επιφάνεια 300 τ.μ., το σκαρίφημα δε, δεν έχει καμία σχέση ούτε η μορφή του οικοπέδου ( αντί για μεγάλη πρόσοψη και μικρό βάθος το δείχνει ανάποδα) ούτε καν τις άλλες οδούς που κλείνουν το τετράγωνο (που υπάρχουν στην περιοχή αλλά όχι ακριβώς εκεί αλλά ένα τετράγωνο πιο κάτω :shock: ) . Τώρα το κτίριο έχει γίνει 500 τ.μ. Τι κάνω; Δεν ασχολούμαι με πιο είναι νόμιμο και πιο παράνομο και αφαιρώ από τα 500τ.μ. τα 300 της άδειας και βγάζω το πρόστιμο για το άλλο; Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

...έχω ακόμα χειρότερη περίπτωση: Ακίνητο της 10ετίας του 70, δε βρέθηκε ούτε φάκελος, ούτε στέλεχος, ούτε σχέδια ούτε σκαριφήματα ούτε τίποτα. Σε ένα μπακαλόχαρτο απλά, σημειωμένος ο αριθμός της άδειας που είχε βγει. Και μια κυριούλα που θέλει να ξέρει άμα έχει παρανομίες στο διώροφό της στο Χολαργό. Όταν δε βρίσκεις πουθενά και τίποτα, τί κάνεις; να συγκρίνεις ενδεχόμενες αυθαιρεσίες με τί άραγε; θεωρητικά ό,τι είσαι ότι δηλώσεις, ποιος θα σου αποδείξει το ανάποδο;

Link to comment
Share on other sites

Τσου. Συμβολαιογράφο θα ψάξω είναι το μόνο που μου μένει έχεις τα δίκια σου, στη ΔΕΗ όμως τί να ψάξω; τα τετραγωνικά για το ΤΑΠ; Εδώ τα κάνουνε μπάχαλο στα σύγχρονα (πέρσι μου χρεώσανε σε οικοδομή τετραγωνικά κήπου!!!), στα παλαιολιθικά θα βρω άκρη;

Link to comment
Share on other sites

Δίκιο έχεις. Αν όμως δεν βρεθεί κανένα νομιμοποιητικό στοιχείου του κτιρίου για να βοηθήσει σε μια ενδεχόμενη ανασύσταση το μόνο που μένει είναι να θεωρηθεί αυθαίρετο. Πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Εχει κανείς συνάδελφος ιδέα αν με φύλλο καταγραφής από την πολεοδομία (χωρις στελεχος αδείας) μπορεί να γίνει ανασύσταση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.