Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Το τοπικό σύστημα πιστεύω ότι είναι: θερμοσυσ/τές-ηλεκτρικά σώματα, σόμπες, κανάς αερολέβητας που δίνει σε ένα χώρο, τοπικές κλιμ/κές μονάδες (σπλιτάκια) και άλλα παρόμοια.

 

Οι <<τοπικοί λέβητες>> στο τέλος της 4.1.2.1 είναι ένας ατυχής <<γεωγραφικός προσδιορισμός>> με την έννοια <<εκεί έξω, τοπικά χωρίς λεβητοστάσιο>> που μπορεί να μη τους υπερδιασ/γείς ή ότι άλλο αλλά δεν καθορίζουν το σύστημά σου ως τοπικό.

 

Αυτό μου έχει κολλήσει στο μυαλό και δεν μου το βγάζεις ούτε με σφυρί και καλέμι.

 

Επικαθήμενο (με η το σωστό) είναι το ρολό που κάθεται πάνω στο πλαίσιο του κουφώματος με ενιαίο τρόπο. Εχεις δηλαδή πλαίσιο κουφώματος και κυτίο ρολού να τα βάζει ο κουφωματάς σαν ένα <<σώμα>> και από έξω φαίνεται σαν τέτοιο (χωρίς τοίχο να το κρύβει).

Τέλος πάντων, δεν νομίζω να το εξηγώ καλά αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω.

Με πρόλαβε και το εξηγεί απ' ότι βλέπω ο antloukidis καλύτερα.

Edited by hkamp
Δημοσιεύτηκε

Με βάση και τη δική μου τη λογική, συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά τους "τοπικούς" λέβητες (κυρίως επιτοίχιους N.G ή L.P.G), το δίκτυο διανομής αυτών και τους αυτοματισμούς τους.

Μόνο που με βάση την ΤΟΤΕΕ, θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω όπως γράφω στο post#911. Έτσι όμως δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση, οπότε ανάλογα με την κρίση του καθενός θα προκύπτουν και διαφορετικά ΠΕΑ.

 

Μια χαρά ανάλυση κάνεις στο επικαθήμενο επί ανοίγματος ρολό. Είναι μάλλον λίγο μπλέξιμο όταν έχεις θερμομονωμένο κουτί τέτοιου ρολού και πας να υπολογίσεις θερμογέφυρες.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ panos-vicious.

Στη περίπτωση λοιπόν γ'τομέα (εδώ κατάστημα) χωρίς σύστημα θέρμανσης ,ΖΝΧ, ψύξης, αερισμού, φωτισμού δουλεύω με θεωρητικά συστήματα.

Και αναλυτικά συμπληρώνω :

Σύστημα Θέρμανσης

Παραγωγή

Τύπος:Λέβητας Πηγή: Πετρέλαιο θ./ Ισχύς=0 / β.α=0.935 / COP = 1

ΔΔ

Τύπος:Δίκτυο Διαν.Θ.Μέσου / Ισχύς=0 / Χώρος διέλευσης = εσωτερικοί... /β.α= ).95

Τερματικές

βα = 0.93

Βοηθητικές

Ισχύς=5W/m2 * m2

Μηχανικός Αερισμός

Τύπος: ΚΚΜ / Rh=Qrh=Rc=Qrc=Hr= 0 / Fh=Fc={τιμές από ΠΙΝ.2.3 ΤΟΤΕΕ 1}*m2 / E_vent=1,0kW/m3/s

Σύστημα φωτισμού

Εγκ.Ισχύς : από ΠΙΝ 2.4 ΤΟΤΕΕ 1 / Περιοχή ΦΦ : L=4m, W=WΠ + 2 / Αυτοματισμοί: Χειροκίνητοι

Δημοσιεύτηκε

Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως υπολογίζουμε την περιοχή Φ.Φ? Γιατί δεν κατάλαβα καλά τον παραπάνω τύπο....

Δημοσιεύτηκε

Κώστα έχει κάνει χρήση τω απλοποιητικών παραδοχών που αναφέρει η ΤΟΤΕΕ στη σελίδα 129 (της "δεύτερης έκδοσης"), δηλαδή:

"Για ευκολία του μελετητή και του επιθεωρητή, λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω σχέσεις και την γεωμετρία των σχημάτων 5.1. και 5.2., ορίζεται ως περιοχή φυσικού φωτισμού:

• από κατακόρυφα πλευρικά ανοίγματα η περιοχή προς το εσωτερικό του χώρου σε απόσταση (βάθος) LΖΦΦ = 4 m από τα πλευρικά ανοίγματα (διαφανείς επιφάνειες) ενός τοίχου και με πλάτος ίσο με το πλάτος του ανοίγματος αυξημένο κατά δύο μέτρα (Wπ + 2 m) και

• από οριζόντια ανοίγματα οροφής η περιοχή που βρίσκεται κάτω από το άνοιγμα οροφής και εκτίνεται 1,5 m πέρα από τα όρια της προβολής του ανοίγματος επί της επιφάνειας εργασίας", αντί για τη χρήση των σχέσεων 5.1, 5.2, 5.3 και 5.4.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν έχεις αυτοματισμοί: χειροκίνητοι (δεν έχει αυτοματισμούς δηλαδή), ο υπολογισμός περιοχής Φ.Φ. είναι μια ανώφελη διαδικασία.

Edited by hkamp
Δημοσιεύτηκε

Για εμένα είναι το πρώτο και δεν έχω και πολύ σιγουριά...

Για αυτό και τα παράθεσα.Για σύγκριση με κάποιον που έχει ασχοληθεί παραπάνω (απ'το μηδεν) :wink:

Σαν περιοχή φωτισμού εννοείται L*W

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή σε ορθογώνιο πχ κατάστημα, μπορούμε να πούμε 100% και τέρμα?

Δημοσιεύτηκε

Έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με τις περιοχές Φ.Φ. αναλυτικά όταν χρειάζεται (και συνήθως χρειάζεται) να κάνει σενάρια.

Μόνο που από την άλλη, όπως είχε πει κάποτε και κάποιος εκλεκτός, που πραγματικά λείπει: "σαν σενάριο του Τίποτα, προτείνω ανεμιστήρες να γίνει και βιοκλιματικό". Δεν είχε κι άδικο. Ένα κάρο πράγματα χρειάζεται, οι περιοχές Φ.Φ. κι ο έλεγχός τους το μάραναν.

 

Με αυτό το σκεπτικό ναι' 100% περιοχή φυσικού φωτισμού και τέλος.

 

Άσχετο, αλλά υπάρχει κάποιος καλός άνθρωπος να πει πως βάζουμε άνω τελεία; Χρόνια το 'χω απορία.

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.