Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Επιφάνεια βάζεις αυτή που πραγματικά ψύχεται. Εάν δεν έχεις ψύξη βάζεις 0. Το τι θα βάλεις στον μην. βαθμό κάλυψης είναι άλλο θέμα.

 

Στην πράξη είναι για στατιστικούς λόγους και δεν παίζει κανένα ρόλο στους υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Σε γωνιακό κατάστημα στο οποίο και οι δύο όψεις έχουν μόνο κολώνες και τζαμαρίες , αν η είσοδος στην άδεια φαίνεται στον ένα δρόμο αλλά στην πράξη είναι στον άλλον δρόμο, τι κάνετε;

Link to comment
Share on other sites

γ.ταφ

Τι εννοείς να το συνδυάσεις με τους μην. β. καλ. και να βγάλεις συνολ. συμπέρασμα;

Αν έχεις ψύξη σε 54 τμ βάζεις 54 τμ. Αν έχεις σε 90 τμ βάζεις 90 τμ. Αν δεν έχεις ψύξη βάζεις 0. Θέλει να μάθει το ΥΠΕΚΑ για στατιστικούς λόγους ποια είναι η πραγματική ψυχόμενη επιφάνεια του κτιριακού αποθέματος (όπως το λένε).

Στους μηνιαίους β.κ. θα βάλεις συνολικά 0,5 σε κάθε περίπτωση.

 

sdim

Οτι υπάρχει στην πραγματικότητα. Το σημειώνεις στην κάτοψη ή στο σκαρίφημα και υπολογίζεις όπως πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

hkamp

Γιατί όμως λέμε (εγώ τουλάχιστον αυτό έχω συμπεράνει από ΤΟΤΕΕ κτλ.) ότι για κατοικίες αρκεί να ψύχεται το 50%, οπότε και συνολ. μηνιαίους βαθμούς βάζουμε 0,5; Κάπου έχω ζαλιστεί με όλα αυτά...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το έχω καταλάβει ως εξής στους βαθμούς κάλυψης. Αν ψύχεται το 50% βάζεις 0.5, αν ψύχεται το 75%, βάζεις 0.75 κτλ... Το 0.5 είναι το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορείς να πέσεις. Αν δεν ψύχεται καθόλου, ή ψύχεται το 30%, πάλι παίρνεις το 0.5. Ατίστοιχα στα τετραγωνικά με την διαφορά ότι βάζεις και μηδέν αν δεν έχει σύστημα ψύξης.

Αν λέω κάτι λάθος....

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις και άδικο. Ετσι όπως το διατυπώνουν δημιουργείται μια σύγχυση. Διαβάζοντας και τις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ δεν βοηθάει ιδιαίτερα αν και σου προτείνω να το διαβάσεις.

Και η σύγχυση νομίζω ότι προέρχεται από το ότι στο κτίριο αναφοράς γίνεται <<θεώρηση της ενεργειακής κατανάλωσης του συστήματος ψύξης για το κτίριο αναφοράς ίσης με το 50% της κατανάλωσης που υπολογίζεται με βάση την καθαρή συνολική επιφάνεια της κατοικίας>>.

 

Το σίγουρο είναι ότι ουσιαστικά ο μην. β. κ. αφορά την χρήση του συστήματος ψύξης.

Οταν έχεις τοπικές αντλίες θερμότητας σε κατοικίες (που συνήθως έτσι ψύχονται) σε <<προτρέπουν>> να πάρεις 0,5 σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν έχεις αντλία θερμότητας σε κάθε χώρο. Γιατί τώρα προτροπή.... δεν ξέρω. Θα μπορούσαν να πούνε <<πάρε 0,5>> και όχι <<μπορεί να θεωρηθεί>>.

 

Και έτσι προτείνω να το πάρεις. 0,5.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι μπορεί όπως λες να έχει κλιματιστικό κάθε δωμάτιο κ να χρειαστεί να βάλεις μηνιαίο βαθμό κάλυψης 0,5. Περίεργο.

Έχω ξεκινήσει μια κουβέντα στο τόπικ βαθμός κάλυψης σε ψύξη. Όσοι πιστοί ρίξτε μια ματιά κ πείτε μια γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.