Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Ο μόνος λόγος που ακολουθώ προσωπικά το <<ιδιαίτερα για τα συστήματα ψύξης των κτηρίων κατοικίας, το ποσοστό κάλυψης του συνολικού ψυκτικού φορτίου μπορεί να περιοριστεί μέχρι και 50%....>> (ψύξη με τοπικές αντλίες θερμότητας) είναι ότι αυτοί που το γράψανε, στα παραδείγματα που δείχνουνε ως εισηγητές στα σεμινάρια (π.χ. ως εκπαιδευτές ενεργειακών επιθεωρητών), βάζουνε το 0,5.

 

Για κανένα άλλο λόγο. Ακολουθώντας την ΤΟΤΕΕ1 μπορείς να βάλεις και άλλη τιμή >0,5 όπως λέει ο Ικαρος.

 

Νομίζω ότι στο θέμα της ψύξης θα πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα. Παίζουν και οι σταθμίσεις... κ.ά.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ποιος ο λόγος να μη γίνει η κουβέντα στο θέμα Βαθμός κάλυψης φορτίων στην ψύξη?

 

Το παρόν topic το κρατάμε για να μας εξυπηρετεί σε "πεταχτές" απορίες, όχι για να αναλυθεί εδώ όλος ο ΚΕΝΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Να... ξέρεις Μίλτο... το να φέρνει τ' άλλο....

 

Ξεκινώντας την κουβέντα δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Καλύτερο αυτό που έκανε ο γ. ταφ. <<Ραντεβού στο τάδε τόπικ>>

Link to comment
Share on other sites

Άρα εγώ πρέπει να κάνω τον Χατζηνικολάου και να "διευθύνω τη συζήτηση" :grin:

 

Πέρα από την πλάκα, δεν έχω πρόβλημα να το κάνω όταν προκύπτει ένα νέο θέμα μέσα από την κουβέντα, ούτε φυσικά θα ήθελα να περιορίσω κάτι τέτοιο, καθώς είναι επικοδομητικό. Είναι από τις περιπτώσεις που χαίρομαι να παρεμβαίνω. Αλλά τώρα η συζήτηση έφυγε από το θέμα που έπρεπε να είναι και ήρθε εδώ.

 

Καλύτερο αυτό που έκανε ο γ. ταφ. <<Ραντεβού στο τάδε τόπικ>>

Πότε δόθηκε ραντεβού? Δεν το 'πιασα.

Link to comment
Share on other sites

Δόθηκε στις 8:15 με το #940 του παρόντος τόπικ.

 

Πέρσι τέτοιον καιρό σου είχα πει (στο περίπου) ότι με τον ΚΕΝΑΚ θα κάνεις συκώτι σαν συντονιστής. Οταν κλειδώθηκαν τα δύο μεγάλα τόπικς. Σαν χέλι εξελίσσονται οι συζητήσεις και δύσκολα τις κατηγοροποιείς.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω ότι κατηγοριοποιούνται δύσκολα. Άφησα αυτό το θέμα ανοιχτό ώστε εξυπηρετούνται τα μέλη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά δεν πρέπει να παραγίνει (τι λέω, έχει ήδη παραγίνει).

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

σε κατοικία πρίν το 1980 χωρίς μόνωση έναν τοίχο επειδή είναι από γυψοσανίδα δεν τον παίρνω από τον πινακα 3.4 και την στήλη χωρίς μόνωση αλλά τον υπολογίζω από τοτεε2 σχεση 2.1. Σε αυτό που θα βρώ θα προσθέσω 0.1w/m2 k ?

είναι σίγουρο ότι όταν πχ σε κατάστημα δεν έχουμε κανένα σύστημα θα βάλουμε αυτοματισμούς Γ όπως το κ.α και όχι Δ? το λέω γιατί αν δεν μου διαφεύγει δεν το λέει για τούς αυτοματισμούς αυτό ενώ σε όλα τα άλλα είναι σαφές , επίσης το πρόγραμμα έχει κατευθείαν το Δ κάτι πού σίγουρα δεν έχει βαρύτητα αλλά δεν ξέρω

Link to comment
Share on other sites

  1. Αν αυτός ο ένας τοίχος (ο απο γυψοσανίδα) έχει μόνωση, τότε ρίχτου και 0,1 [W/(m2*K)]. Αλλά μόνο σε αυτόν. Αν και όπως γράφουν οι ΤΟΤΕΕ, για κτίρια της 1ης κατηγορίας οι θερμογέφυρες μπορούν να παραλειφθούν καθώς η θερμική τους προστασία είναι ούτως ή άλλως ανεπαρκής.
  2. Γ (για επιφάνεια < 3.500m2). Έτσι νομίζω. Αφού δεν έχει εγκατεστημένο ΤΙΠΟΤΑ, οπότε όλα είναι θεωρητικά συστήματα, καταλαβαίνω πως και οι αυτοματισμοί του θα είναι οι "θεωρητικοί".

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.