panos-vicious Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 Είπαμε, δες το θέμα σκιάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixyak790 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2012 (edited) ok Edited Αύγουστος 6 , 2012 by mixyak790 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixyak790 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 κατα τον υπολογισμο διεισδυσης αερα υπαρχει καποιος μειωτικος συντελεστης;γιατι σε διαφορα λογισμικα δεν μου βγαινει ο πολλαπλασιασμος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salaxanas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23 , 2012 (edited) Είναι λίγες εκατοντάδες οι πρώτες απορίες... Στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται.... ετσι μαθαινουμε καλο πολλαπλασιασμο 7χ9=53 που λεει και Ζηκος !! Edited Αύγουστος 23 , 2012 by salaxanas Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiliosa Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 (edited) Όταν έχουμε σε τριτογενή τομέα Κ.Κ.Μ. με καναλάτο σύστημα μεταφοράς θερμού-ψυχρού αέρα τότε και το Κ.Α. το ίδιο σύστημα δεν έχει? Το ρωτάω γιατί με COP 2,64 ενώ το Κ.Α. 3,2 μου βγαίνει κατανάλωση για θέρμανση σχεδόν η μισή από Κ.Α. με αποτέλεσμα να με πηγαίνει στην Β κατηγορία? Είναι λογικό? Βάζουμε βοηθητικό σύστημα στην καρτέλα θέρμανσης-ψύξης ή η ισχύ των ανεμιστήρων συνυπολογίζεται στην καρτάλα του αερισμού μέσω τις ειδικής ηλεκτρικης ισχύος? Edited Αύγουστος 24 , 2012 by spiliosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nadia Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 (edited) Σε επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου που λειτουργεί για θέρμανση και ΖΝΧ βάζω την ίδια ισχύ και τον ίδιο βαθμό απόδοσης για θέρμανση και ΖΝΧ? Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του κατασκευαστή αναγράφονται 4-5 τιμές για την ισχύ,ποια βάζω?Και ποιον βαθμό απόδοσης?Υπάρχουν βοηθητικά συστήματα? Επισυνάπτω φωτογραφία με τα δεδομένα του κατασκευαστή.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. Edited Αύγουστος 24 , 2012 by nadia Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 (edited) Με βάση τον πίνακα που δίνεις, σαν ισχύ εγώ θα έβαζα αυτήν που λέει "θερμική ισχύς χρήσιμη". Ο βαθμός απόδοσης στις επόμενες γραμμές εκεί που λέει "Pn". Για το ΖΝΧ θα σου πω τι κάνω εγώ με βάση και αυτά που άκουσα στα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ. Για το χειμώνα, βάζεις βα αυτό από τον πίνακα. Για το καλοκαίρι επειδή χρησιμοποείς τον ίδιο λέβητα, έχεις ng1= 0,75 οπότε ο βα σου είναι 0,75 επί τον βαθμό απόδοσης για τον χειμώνα. Άρα περνάς μια σειρά τον λέβητα για τον χειμώνα και μία άλλη σειρά για το καλοκαίρι. Για τον χειμώνα "1" στους χειμερινούς μήνες και "0" στους θερινούς, για το καλοκαίρι ανάποδα. Βοηθητικά συνήθως βάζω τον κυκλοφορητή. Οι τιμές παίζουν από 80 έως 120 kW. Αν είσαι τυχερή θα το λέει στο φυλλάδιο με τα χαρακτηριστικά, αλλιώς δοκίμασε μήπως ανοίγει το εξωτερικό καπάκι σχετικά εύκολα. Edited Αύγουστος 24 , 2012 by akis73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 (edited) @akis73 Για τοπικές μονάδες ροής, δεν θα έπαιρνα υπόψη υπερδιαστασιλόγηση. Οπότε χειμώνα/καλοκαίρι τον ίδιο βαθμό απόδοσης (ngm) που δίνει ο κατασκευαστής. Αυτό που λες θα το έκανα αν είχα κεντρικό σύστημα θέρμανσης, με λέβητα και ξεχωριστό bolier (και σε μονοκατοικία να είχα τέτοιο σύστημα, πάλι κεντρικό θα το θεωρούσα). Όχι όμως για ταχυθερμαντήρα. Απορροφώμενη ισχύς κυκλοφορητή P1: 65 ως 135 W. Edited Αύγουστος 24 , 2012 by panos-vicious 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis73 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Πάνο και εγώ έτσι όπως λες το κανα μέχρι που το είδα να το κάνει έτσι εισηγητής από τα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ. Θα ξανακοιτάξω τις σημειώσεις μου μήπως δεν θυμάμαι καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emnikol Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2012 (edited) Ο εν λόγω λέβητας είναι ΑΤΟΜΙΚΟΣ όχι ΤΟΠΙΚΟΣ. Άρα κάνουμε κανονικά υπερδιαστασιολόγηση. Απλώς αν σου βγεί π.χ. -που για διαμέρισμα πάντα βγαίνει - κάτω από 20KW τότε η οδηγία σου λέει πάρτο ίσο με 20KW. Επομένως αν έχεις ένα ατομικό λέβητα εγκατεστημένο, ισχύος 24KW και υπολογίσεις ότι για το διαμέρισμα σου χρειαζόσουν 8 KW δεν κάνεις 24/8=3 άρα ng1=0,75 αλλά 24/20=1,2 επομένως ng1=1 Edited Αύγουστος 24 , 2012 by emnikol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts