Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

(Λάθος μου, δεν αναφερόμουν στους εξωτερικούς αλλά στους κοινούς με όμορο διαμέρισμα, οι οποίοι νομίζω μετρούν μισοί.)

Δημοσιεύτηκε

Ναι το μισό πάχος του τοίχου μετρά. Αλλά αφού έκανες την αποτύπωση, δεν συλλέγεις και τα υπόλοιπα στοιχεία και να βγάλεις ΠΕΑ; Δεν απαγορεύεται επειδή είναι < 50m2, απλά δεν απαιτείται. Να πληρωθείς τουλάχιστον για τη δουλειά που έκανες.

Δημοσιεύτηκε

Τι λετε ρε παιδια...?

Τι σημασια εχει ποσο το μετρησες εσυ και ποσο ειναι στα συμβολαια?

Εσενα σε ενδιαφερει η θερμαινομενη επιφανεια και το οριο των 50τμ ειναι για το εμβαδον που αναγραφεται στο Ε9 της εφοριας.

Για να αλλαξει η εμβαδομετρηση στην εφορια πρεπει να υπαρξει καινουρια συμβολαιογραφικη πραξη συστασης που να αναφερονται τα καθαρα.

Δε μπορεις να δηλωσεις οτι θελεις...

Επι του θεματος σας, βγαζεις ΠΕΑ για οτι εμβαδο εμβαδομετρησεις εσυ, καθαρο.

Αν ειναι κατω απο 50 δε σε ενοχλει, ουτε θα σου πει κανεις γιατι εβγαλες ΠΕΑ για λιγοτερο απο 50τμ αφου η εφορια το εχει δηλωμενο μεγαλυτερο.

Τα διαμερισματα που εχουν δηλωμενη μονο τη μεικτη εμβαδομετρηση στην εφορια και ειναι οριακα 50+ εχουν καθαρα κατω απο 50 και απαιτουν ΠΕΑ στην εφορια γιατι τους ενδιαφερει το τι δηλωσες εσυ ως ιδιοκτητης

Το 0,90 ειναι τερμα μπαλακιστικο και δε μπορει ενας μηχανικος να το χρησιμοποιησει στην εμβαδομετρηση. Σχεδια υπαρχουν, μετρα και κανε τους υπολογισμους σου για να βγαλεις το νουμερο σου με ακριβεια.

 

Που κολλας?

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφοι,

αν στο ταμπελακι του λέβητα υπάρχει ο βαθμός απόδοσης χρειάζεται να κάνω υπερδιαστασιολόγηση του λέβητα ή στο λογισμικό περνάω τον βαθμο απόδοσης που βρίσκετα στο ταμπελάκι

σε περίπτωση πολυκατοικίας με κεντρικό κυκλοφορητή διαιρώ την ισχύ του κυκλοφορητή με το συνολικό εμβαδό των διαμερισμάτων και έπειτα το πολλαπλασιάζω με το εμβαδό του διαμερίσματος που εξετάζω

Δημοσιεύτηκε

Ο β.α. του λεβητα στο ταμπελακι δεν εχει να κανει με τη υπερδιαστασιολογηση, ουτε προκειται να τον χρησιμοποιησεις πουθενα.

Υπερδιαστασιολογηση θα κανεις ετσι κι αλλιως και θα πολλαπλασιασεις τους μειωτικους συτντελεστες που θα σου προκυψουνε απο την υπερδιαστασιολογηση με το β.α. που θα προκυψει απο το φυλλο ελεγχου του λεβητα σου, επειτα απο συντηρηση.

Για κυκλοφορητη και καυστηρα οπως ειπες

Δημοσιεύτηκε

Ινζακι ευχαριστώ πολύ

αμά δεν έχω ανάλυση καυσαερίων το ngm ποσο περίπου το βάζω ανάλογα με τα χρόνια του λέβητα

 

Δίκτυο διανομής: ισχυς του υπολογίζεται=βαθμός απόδοσης που υπολόγισα στην υπερδιαστασιολόγηση επί ισχύς του λέβητα

βαθμός απόδοσης του δικτύου διανομής πως τον υπολογίζω

 

θερμαντικα σώματα:πως υπολογίζω τον βαθμό απόδοσης

Δημοσιεύτηκε

Δε μπορω να σου πω ποσο να το βαλεις γιατι υποχρεουσαι να εχεις αναλυση καυσαεριων

Οπως καταλαβαινεις, μεσα σε ενα τετοιου βεληνεκους φορουμ δε μπορουμε να προτεινουμε συναδελφους να κανουν πραγματα εκτος κανονισμου.

Η ισχυς του δικτυου διανομης ειναι η ισχυς του λεβητα επι τον συντελεστη υπερδιαστασιολογησης (οχι με το β.α απο καυσαναλυση) διαιρεμενο δια τους κλαδους που εχεις, κανοντας την απλοποιητικη παραδοχη οτι ολοι οι κλαδοι ειναι ισοδυναμοι

Ο β.α. του δικτυου διναομης προκυπτει απο τους αναλογους πινακες αναλογως της ισχυος και της μονωσης του.

 

Τα θερμαντικα σωματα θα τα παρεις με 0,85 η 0,89 αν εχουνε τοποθετηθει σε εσωτερικη η εξωτερικο τοιχο αντιστοιχα και θα τα διαιρεσεις με 0,97 αν εχουν θερμοστατικες κεφαλες δικαοπτομενης λειτουργιας πανω (δηλαδη ποτε)

 

@Συναδελφε ΑΚΚ

Δεν ειμαι επιθετικος, ουτε εχω τετοιο σκοπο, απλως καμια φορα καποια πραγματα που διαβαζω εδω μεσα τα θεωρω εξαιρετικα χαζα κωλυματα για ενα απλο ΠΕΑ, ειδικα για καποιον που θα επρεπε να εχει διαβασει εξονυχιστικα τουλαχιστον την 1η ΤΟΤΕΕ προτου να πιασει να κανει ΠΕΑ

 

Αυτα απο μενα

Δημοσιεύτηκε

Για τα θερμαντικά σώματα, αν θες να είσαι και κιμπάρης, πάρε την στάθμιση: (ισχύς σωμάτων εξ. τοίχων Χ 0,89 + ισχύς σωμάτων εσ. τοίχων Χ 0,85)/(συνολική ισχύς σωμάτων). Η ισχύς από πίνακες εταιριών. Οποια εταιρία και να πάρεις, η αναλογία θα είναι ίδια.

 

Αυτό με τους κλάδους διανομής αν είναι περίπου ίδιοι. Αν έχεις δύο των 1'' και μία των 2'' πιστεύω καλύτερα να διαιρέσεις δια 4. Κάπως έτσι δηλαδή, αν δεν έχεις μελέτη θέρμανσης που εφαρμόστηκε (λέμε τώρα...). Αυτό για το by the book. Γιατί στην ουσία σπάνια θα δεις κλάδους να μεταφέρουν ισχύ >100 KW και να σε προβληματίσουν.

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα, θέτω μια ερώτηση που πολύ πιθανόν να έχει απαντηθεί από κάποιο συνάδελφο αλλα επειδή οι σελίδες του θέματος είναι παρα πολλές και δεν είναι εύκολο να τις διαβάσω για να βρω την απάντηση, αν θέλει κάποιος ας μου απαντήσει.

 

Λοιπόν, όταν ο χώρος του κλιμακοστασίου στο επίπεδο που εξετάζεται, είναι < από 10% του όγκου του κτηρίου , αυτός εντάσσεται σε άλλη θερμική ζώνη και τα δομικά στοιχεία του εξεταζόμενου χώρου που εφάπτονται λαμβάνονται ως αδιαβατικά => Q =0

Επειδή στο χώρο του κλιμακοστασίου περιλαμβάνεται και το φρεάτιο του ανελκυστήρα (ο οποίος στην απόληξη του στο δώμα είναι ανοικτός και σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον), τα δομικά στοιχεία του φρεατίου λαμβάνονται και αυτά ως αδιαβατικά ή παίρνουν τιμές σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα με U ή U/2?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.