Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Εγω ποτε δεν εχω χρησιμοποιησει μεσοτοιχιες για ΠΕΑ διαμερισματων που βγαζω.

ΠΟιος ο λογος? Αφου μονο εμβαδον καταχωρεις και προσανατολισμο. Δεν εχει συντελεστες

Για να κλεισει ο ελεγχος θερμομονωτικης επαρκειας γινεται κατα βαση, οποτε δε μας απασχολει στο ΠΕΑ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τις μεσοτοιχίες τις δηλώνουμε μόνο όταν κάνουμε επιθεώρηση ολόκληρου κτηρίου και μόνο όταν το όμορο είναι ΘΧ.

Link to comment
Share on other sites

Η ταπεινη μου γνωμη:,Mετα απο τριμηνη ταλαιπωρια σε διαφορα προγραμματα,κατεληξα σε excelakia που δεν σε περιοριζουν και κανεις σωστα τη δουλεια σε καθε περιπτωση......ειδικα στα Η/Μ δεν εμπιστευομαι κανενα.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα, να ρωτήσω κατι. Στο εξοικονομώ μπορώ να βάλω σαν επιλογή τηω προσθήκη εξωτερικής μόνωσης σε μ.θ.χ που έχει άμεση επαφή με το κτήριο??στην περιοχή μου τα περισσότερα σπίτια είναι διόροφα (αγροτική αποθήκη κάτω και σκάλες που οδηγούν στον όροφο κατοικία)..μια ιδέα είναι να θεωρήσω το κλιμακοστάσιο θερμαινόμενο χώρο?

Link to comment
Share on other sites

Το κλιμακοστάσιο μπορείς να το εντάξεις στη θερμική ζώνη και να προτείνεις τη μόνωση αυτού. Και να προτείνεις και μόνωση στην πλάκα του δαπέδου προς την αποθήκη.

Αν προτείνεις όμως και εξωτερική θερμομόνωση του υπολοίπου κελύφους της θερμικής ζώνης και αντικατάσταση κουφωμάτων, τότε -μάλλον- θα ξεπερνάς το 25% του κελύφους, οπότε θα θέλει ΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δηλ. σε όσες κατοικίες γίνεται εξωτερική μόνωση στο σύνολο των εξωτερικών επιφανειών απαιτείται ΜΕΑ? Μήπως στο εξοικονομώ δεν ισχύει διότι ήδη είναι αναγκασμένος να κάνει δύο ΠΕΑ και μάλιστα χωρίς να είναι υποχρεωμένος με τις αλλαγές να μεταφερθεί στην κατηγορία Β? Δες και αυτό

 

"Με την οικ. 9584/2011 (ΦΕΚ 492 Β) Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ προστίθεται υπό προϋποθέσεις και η εξωτερική θερμομόνωση στις εργασίες δόμησης μικρής κλίμακος"

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν απαιτείται ΜΕΑ, αν γίνονται επεμβάσεις σε ένα ή δύο διαμερίσματα σε μια μεγάλη οικοδομή.

Για το σύνολο των κατοικιών, δεν το γνωρίζω, απλά προσπαθώ να καταλάβω από τις εγκυκλίους. Ας πούμε δες ξανά, τις παρ. Α8 και Α9 της εγκυκλίου 1603/2010 (04/10/2010) και τις παρ. 1α) και 1β) της εγκυκλίου 2021/2012 (14/06/2012) και .....ό,τι καταλάβεις. Ξαναλέω ότι, αυτό καταλαβαίνω και όχι ότι οποιοσδήποτε είναι έτσι. Αν καταλαβαίνεις κάτι άλλο, πολύ ευχαρίστως να το ακούσω. Μ' ενδιαφέρει άλλωστε.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Στην παράγραφο Α6 της εγκυκλίου 1603/2010 αναφέρει

"Στην περίπτωση εκτέλεσης εργασιών ανακαίνισης ενός κτιρίου, οι οποίες δεν εμπίπτουν στην έγκριση των εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας και για τις οποίες απαιτείται έκδοση νέας οικοδομικής άδειας εξετάζεται υποχρεωτικά και αιτιολογείται επαρκώς εάν εμπίπτει ή μη στην περίπτωση της ριζικής ανακαίνισης" και όπως ανέφερα παραπάνω "προστίθεται υπό προϋποθέσεις και η εξωτερική θερμομόνωση στις εργασίες δόμησης μικρής κλίμακος"

 

Επίσης στο site του εξοικονομώ αναφέρει

 

19. Ερ.: Πρέπει να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις;

 

Απ.: Μετά την ενεργειακή επιθεώρηση ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επιλέξει σε συνεργασία με τον Ενεργειακό Επιθεωρητή όποιες και όσες παρεμβάσεις είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα και οδηγούν στην ικανοποίηση του ελάχιστου ενεργειακού στόχου του Προγράμματος δηλ. την αναβάθμιση κατά μια τουλάχιστον ενεργειακή κατηγορία ή εναλλακτικά η ετησία εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας να είναι μεγαλύτερη από το 30% της κατανάλωσης του κτηρίου αναφοράς (kWh/m2).

 

Ενώ αν πάμε σε ΜΕΑ τότε πρέπει να πάμε σε κατηγορία Β.

 

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει κάνει εξωτερική μόνωση για το εξοικονομώ και έκανε ΜΕΑ?

 

edit: Βρήκα και αύτο

 

http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=700&sni[1043]=1249&language=el-GR

Edited by zio7
Link to comment
Share on other sites

Η δυνατότητα μη τήρησης των ελάχιστων απαιτήσεων του ΚΕΝΑΚ, κατόπιν επαρκούς τεκμηρίωσης, υπάρχει και για τα ριζικά ανακαινιζόμενα υφιστάμενα κτίρια.

Ίσως θα έπρεπε η ερώτηση να ήταν: "Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει κάνει επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25% στο εξωτερικό κέλυφος, (θερμομόνωση, κουφώματα, κλπ) για το εξοικονομώ και έκανε ΜΕΑ;"

Link to comment
Share on other sites

Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ στις 12/9/2011 για εξαίρεση από την υποχρέωση λήψης έγκρισης εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας για παρεμβάσεις που εκτελούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

 

Με βάση αυτή την απόφαση θεωρώ οτι απο την στιγμή που δεν απαιτείται έγκρισης εκτέλεσης εργασιών μικρής κλίμακας, πόσο μάλλον δεν τίθεται θέμα εκπόνησης ΜΕΑ. Ας πούν την άποψη τους και άλλοι συνάδελφοι

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.