Str_eng Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2009 Γεια σας. Θα ήθελα προτάσεις για βιβλία ανάλυσης με πεπερασμένα στοιχεία. Αν ξέρετε κάποια με ασκήσεις , θα ήταν ακόμα καλύτερα... Δεν ξέρω για ποιό σκοπό το θές ούτε και το υπόβαθρό σου, αλλά άκου δύο προτάσεις: R.K. Livesley "H στατική με μητρώα" εκδόσεις Γκιούρδα. Είναι πολύ παλιό και κλασικό βιβλίο (αυτό που έχω εγω είναι του 1977) αλλά τα ΠΣ είναι ίδια. Δεν έχει ασκήσεις μιλάει για την θεωρία. Ασχολείται με τα γραμμικά και απλά επιφανειακά. I A MacLeod "Modern structural analysis" Εκδόση Thomas Telford 2005. Στα Αγγλικά. Δεν ασχολείται με την θεωρία αλλά με το τρόπο που θα χρησιμοποιήσεις ΠΣ για ανάλυση κατασκευών. Το διάβασα τελευταία, επί της ουσίας μου πρόσθεσε λίγα πράγματα στις γνώσεις μου αλλά διάβασα πράγματα που χρειάστηκα δεκαετίες για να καταλάβω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
domerg87 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2009 Δεν ξέρω αν έχει προαναφερθεί: "Ενίσχυση Κατασκευών για σεισμικά φορτία" Σπυράκος Κωνσταντίνος ΤΕΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barracuda Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19 , 2009 Για πεπερασμενα που ρωτησε ο συναδελφος εγω βρηκα πολυ ενδιαφερον το ''Finite element design of concrete stuctures'' G.A. Rombach. Eχει 77 ευρω απο Παπασωτηριου και ειναι περισσοτερο πρακτικο παρα θεωρητικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApostolisOik Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2009 Ευχαριστώ πολύ για τις προτασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unraveller Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Καλησπέρα σας συνάδελφοι.Φοιτητής είμαι στο ΑΠΘ και θα ήθελα την γνώμη σας για ποιο βιβλίο στατικής να επιλέξω από τα παρακάτω σαν βοήθημα: Ghali,Neville,Brown :"Structural Analysis" Εκδόσεις Taylor & Francis Kenneth,Leet,Chia-Ming,Uang :"Fundamentals of Structural Analysis" Εκδόσεις Mcgraw-Hill R.C.Hibbeler "Structural Analysis" Δεκτές και προτάσεις για άλλα βιβλία!!!ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mystic Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Unraveller: Επειδή και γω φοιτητής είμαι και τις έχω περάσει τις στατικές, για ποιο λόγο θες να πάρεις κάποιο απ τα παραπάνω βιβλία και για ποια απ τις τρεις στατικές; Προσωπικά πιστεύω πως αυτά που μας δίνουν είναι αρκετά (σε συνδυασμό πάντα με λυμένα θέματα). Είχα αγοράσει και 'γώ σε κάποια φάση 2 βιβλία αλλά δε βοηθήσανε πολύ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Αν δεν κάνω λάθος παίρνετε το βιβλίο του Βαλιάση το οποίο και εγώ νομίζω ότι είναι πολύ καλό. Πάντως αν θέλεις να πάρεις και άλλο βιβλίο πήγαινε από τη βιβλιοθήκη σας και τσέκαρε τα βιβλια του Νιτσιώτα. Παλιά αλλά κλασσική αξία. Δεν υπάρχει σύγχρονο βιβλίο Στατικής/Αντοχής που να μην τον έχει στη βιβλιογραφία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Απλώς ο Νιτσιώτας δεν διαβάζεται από έναν φοιτητή. Διαβάζεται από διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Για ποιο λόγο? Σίγουρα δεν είναι βιβλίο για να περάσεις τις εξετάσεις σου μόνο (βλέπε Γκαρούτσος) αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δε μπορεί να το διαβάσει ένας προπτυχιακός. Άσε που άμα διαβάσεις Νιτσιώτα (βασικά άμα διαβάσεις γενικά) θα μάθεις και στατική και άμα μάθεις θα περάσεις κιόλας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mystic Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 , 2009 Όχι ρε παιδιά δεν υπάρχει λόγος να μπλέξει με Νιτσιώτα.. Υπάρχουν τα βιβλία του Αβραμίδη πλέον που είναι κατανοητά και πάνω στην ύλη που διδάσκεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα