Γιωργίνα Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Έχω μια άλλη ερώτηση. Έγινε η οριστική υπαγωγή, ξέρει κανείς που θα σταλλούν ηλεκτρονικά όλα τα σχέδια και τα δικαιολογητικά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Γιωργίνα, περιμένουμε ενημέρωση όταν θα ανοίξει η β φάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpanag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2012 (edited) Συμβ/φος είπε σε συνάδελφο, πως ο σύλλογός τους αποφάσισε να μην προχωρούν σε πράξεις συστάσεων σε τακτοποιημένα άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα, διότι η τακτοποίηση διαρκεί μόνο για 30 χρόνια. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό; Ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Σύσταση ή και απλά απόδοση χιλιοστών δε γίνεται σε μη νόμιμους αυτόνομους χώρους. Edited Ιανουάριος 27 , 2012 by tpanag Link to comment Share on other sites More sharing options...
kontegr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2012 Συμβ/φος είπε σε συνάδελφο, πως ο σύλλογός τους αποφάσισε να μην προχωρούν σε πράξεις συστάσεων σε τακτοποιημένα άρτια και οικοδομήσιμα ακίνητα, διότι η τακτοποίηση διαρκεί μόνο για 30 χρόνια. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό; Πότε έγινε αυτό?? και σε ποιό σύλλλογο?? σήμερα (Παρασκευή) έδωσα σε συμβολαιογράφο τακτοποιήση εκτός σχεδίου για να κάνει σύσταση και ενώ μιλήσαμε και αρκετή ώρα επι του θέματος δεν μου ανέφερε κάτι τέτοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasakos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2012 Καλησπέρα σας. Εγώ είμαι ο συνάδελφος και μετά από επικοινωνία με τρεις συμβολαιογράφους, έχω να σας πω πως τους έχει δοθεί ξεκάθαρη οδηγία από τον σύλλογο συμβολαιογράφων με πρόεδρο τον κύριο Βλαχάκη να μην δίνουν χιλιοστά σε τακτοποιημένους χώρους με τον 4014.Κατ'επέκταση αυτού, η θέση τους ήταν η εξής: Από την στιγμή που υπάρχει και άλλο νόμιμο κτίσμα στο οικόπεδο, ο τακτοποιημένος χώρος προσαρτάται σε αυτό σαν παρακολούθημα ενώ αν το κτίσμα είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο, μπορεί να μεταβιβαστεί ολόκληρο μετά την τακτοποίηση χωρίς όμως να μπορεί να γίνει σύσταση!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Σε περιπτωση που εχουμε πελατη που θελει να πληρωσει με δοσεις το προστιμο δεν μπορει να γινει συμβολαιογραφικη πραξη συμφωνα με τη παρ.11 αρθρο24 4014 αν δεν εξοφληθει εξ'ολοκληρου το προστιμο του, εμεις τωρα ως μηχανικοι εχουμε δικαιωμα αν το επιθυμει και ο πελατης να κανουμε ολοκληρμενη υπαγωγη σε αυθαιρετο που επιλεχθηκε να πληρωθει με δοσεις...? Η ερωτηση μπορει να ειναι χαζη αλλα ολα τα αυθαιρετα που εχω κανει και ειναι με δοσεις τα εχω σε προσωρινη υπαφωγη και δεν ξερω αν και οταν ανοιξει η β φαση θα μπορω να κανω ολοκληρωμενη ή θα πρεπει να περιμενω 48 μηνες...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 ....... Από την στιγμή που υπάρχει και άλλο νόμιμο κτίσμα στο οικόπεδο, ο τακτοποιημένος χώρος προσαρτάται σε αυτό σαν παρακολούθημα .... Αν το πχ υπάρχει ένα δωμάτιο αυθαίρετο με χρήση κατοικίας σε μια οικοδομή διαμερισμάτων κατοικιών με σύσταση. Αυτό μπορεί να γίνει παρακολούθημα ενός διαμερίσματος; Λογικά, φαντάζομαι πως δεν μπορεί, αφού και τα δυο θα είναι κύριοι χώροι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Ποντίφικα, πως είναι δυνατόν να περάσεις σε οριστική υπαγωγή όταν υπάρχουν απλήρωτες δόσεις.Πως θα σου βγάλει το σύστημα περαίωση και οι δόσεις ακόμα υπάρχουν.Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pontifikas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Εγω νομιζω οτι θα επρεπε να γινεται ,ο πελατης αναγνωριζει ενας χρεος προς τη πολιτεια που πρεπει να πληρωσει, αν δεν το πληρωσει τοτε αυτο θα επρεπε να μεταφραζεται σε χρεος του προς την εφορεια, και πανω σε αυτο νομιζω οτι θα επρεπε να μην χρειαζεται πληρης εξοφληση για να γινει μεταβιβαση θα μπορουσε να βρεθει μια φορμουλα ωστε στο συμβολαιο π.χ. να αναγραφεται οτι το βαρος αυτο μεταβιβαζεται στον αγοραστη, με καποιο τετοιο τροπο και πιο πολλες υπαγωγες θα γινονταν γιατι κακα τα ψεμματα πολυς κοσμος που θελει να πουλησει , μεταβιβασει δεν εχει τα χρηματα εφαπαξ για το προστιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28 , 2012 Μα αυτό γίνεται μέχρι τώρα και τα χρέη ματαβιβαζόνταν στην εφορία ή ήταν από την αρχή στην εφορία και κανένας (υπερβολή αυτό) δεν τα έχει ξεπληρώσει και πληρώνουν άλλοι γι αυτά τώρα.Θα μπορεί να ζητήσει ένα καπάρο όσο είναι το πρόστιμο, να το ξεπληρώσει και μετά να γίνει η μεταβίβαση (δεν ξέρω αν αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό πάντα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα