Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικού διαγράμματος κατά ΕΓΣΑ


Recommended Posts

konst

 

δεν καταλαβαίνω τι σε πειράζει στην απάντησή μου

ΑΕΙ&ΤΕΙ πρέπει να κλέισουν, άμα είναι Αριστο το συγκεκριμένο ΤΕΙ να μην κλείσει

 

αλλά επειδή δεν είναι όλα άριστα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) κάποια πρέπει να κλέισουν

Link to comment
Share on other sites

ΑΕΙ=πανεπιστήμια και τει ούτε αυτό δεν δέχεσαι!!!!διάβασε κανένα νόμο και συνεχίζουμε τη συζήτηση,και δεν με πειράζει καμία απάντηση απλά καταλαβαίνω με τι απόψεις έχω να κάνω.

 

1. Η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από τα Ανώτα−

τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). Τα Α.Ε.Ι. είναι νομικά

πρόσωπα δημοσίου δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενα.

Η εποπτεία του κράτους ασκείται από τον Υπουργό

Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμ−

φωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Συντάγματος

και τον παρόντα νόμο.

2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο πα−

ράλληλους τομείς:

α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα

Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχο−

λή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως

«Πανεπιστήμια» και

β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τε−

χνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώ−

τατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευ−

σης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως

«Τ.Ε.Ι.».

Kasvan πίστεψε με καταλαβαίνω μια χαρά τi γράφω καλό είναι να ανοίξεις και συ λίγο το μυαλό και τα μάτια σου να δεις τις δημοσιεύσεις

Edited by konst
Link to comment
Share on other sites

Με αυτήν την προκατάληψη φτάσαμε εδώ που φτάσαμε .Διότι με το κόμπλεξ της ανωτερότητας μας ως και την νοημοσύνη του κάθε συνανθρώπου μας φτάσαμε σε σημείο να την κρίνουμε .

πάνε παιδί μου μια βόλτα στις πολεοδομίες να συγκρίνεις μισθούς με τυπικά προσόντα και επίπεδο ..... να καταλάβεις τι σημαίνει μικρος δικτάτορας με λακοστ

 

που ξεκίνισε ο άλλος από ανειδείκευτος στο δήμο επειδή ήταν κομματοσκυλο ... και έγινε Διοικητικός χωρις να ξερει να γραφει το όνομα του επειδή ήταν κομματοσκυλο ... και κατέληξε και προιστάμενος χωρις να ξερει να ανο΄γει τον κομπιούτερ επειδή ήταν κομματοσκυλο .... και πας εκεί και ανέχεσαι και 'μαγκιές' ..... από τον μικρό δικτάτορα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ενώ το ''παιδάκι'' που μόλις πήρε το δίπλωμα την ''λεει'' στον πτυχιούχο μηχανικό (είτε έχει μεταπτυχιακό είτε διδακτορικό) ότι και καλά είναι ανώτερος επειδή τελείωσε πολυτεχνείο,το χειροκροτείς????

Link to comment
Share on other sites

@Ferari

Κοίτα, κατά βάθος δεν διαφωνώ μαζί σου ούτε διαφωνώ με τα ΕΔ αλλά το θέμα μου είναι αλλού. Με την υπερπληθώρα μηχανικών (για να μιλήσουμε για τον κλάδο μας) και τον συνεχή πολλαπλασιασμό τους. Δεν μπορείς να έχεις πχ 2 σχολές μηχανικών συγκεκριμένης ειδικότητας. Ποιος ο λόγος? Και να έχουν τα ίδια ΕΔ, παράλογο!!. Βάλε τα πολυτεχνεία, βάλε τους "εξωτερικού" (αγγλίες, ρουμανίες, ζιμπάμπουε ξέρω γω), βάλε τους ΤΕ, να μην βάλουμε και τα κολλέγια, ή που ξέρεις στο μέλλον και από ΙΕΚ. Ολοι μηχανικοί, να δουμε τι θα γίνει....Τι θα κάνουν όλοι αυτοί? Να σου πω εγώ....Το 1/4 θα βρεί δουλειά, άλλοι θα πάνε έξω, άλλοι θα αλλάξουν επάγγελμα, άλλοι θα μείνουν άνεργοι. Οκ, όλοι σπουδάσανε so what?

Σε νοιάζει να έχεις ΕΔ αλλά να είσαι άνεργος και μετανάστης, ή να βρεις δουλειά? Και μην βιαστείς να με κατακρίνεις, δεν είναι το πρόβλημα ο ΤΕ. Και οι ΠΕ είναι υπεραρκετοί και θα έπρεπε να είναι λιγότεροι....Θα μου πεις τι να γίνει?

Θα μπορούσες πχ να έχεις 1 σχολή ΠΜ, 1 ΜΜ κτλ....Και να λες θέλω ξέρω γω 100 πολιτικούς, 100 μηχανολόγους το χρόνο (τυχαίοι αριθμοί) κτλ...Οχι να έρχονται από παντού....Θα λέγονται διπλωματούχοι, πτυχιούχοι δεν με νοιάζει. Θα λέγονται μηχανικοί.

Αν πχ θέλεις εργοδηγούς και μόνο από αντίστοιχη σχολή για αυτό τον σκοπό.....

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

βρε Κώστα, τι σημασία έχει τι χειροκροτώ εγώ

 

αφού άμα το παιδάκι έχει βυσμα τον χειροκροτεί όλη η κοινωνία .... κάστε τωρα εσύ να αναλύσεις αν είναι θέμα απόφοιτου πολυτεχνείου προς πτυχιούχο

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

καθόλου σημασία δεν έχει απλά συζήτηση να γίνεται!!!

Γνώμη μου,πρέπει να σπάσει το 5ετες του πολυτεχνείου σε 4+1 όπου στα 4 χρόνια θα έχεις το 70-80% των επαγγελματικών δικαιωμάτων(παντα σε μια ειδικότητα και μόνο όπως πχ μηχανολόγος) και στα 5 χρόνια(με μεταπτυχιακό) θα έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.Σε αυτή τη περίπτωση θα έχει τη δυνατότητα και ο πτυχιούχος μηχανικός να εξελιχθεί σε περαιτέρω επαγγελματικά δικαιώματα.Η ακόμη να σπάσουν εντελώς τα 5ετες και 4ετες προγράμματα σπουδών και να γίνουν 3+1 ή 2 για να εξισορροπηθούν όλοι οι μηχανικοί(διπλωματούχοι,πτυχιούχοι,εξωτερικού)

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν όσον αφορά το σχόλιο της Μαίρης περί ΙΕΚ .Εγώ δεν μίλησα για ΙΕΚ αλλά για τριτοβάθμια ιδρύματα .

 

 

@ikaros13

 

Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί των κολλεγίων .Διότι και αυτά ανοίξανε επειδή το κράτος δεν είχε περισσότερες δικές του κρατικές σχολές .Είναι φυσικό που το εκμεταλλεύτηκαν και αυτοί που άνοιξαν τα κολλέγια .Τώρα και αυτούς από τα κολλέγια είναι υποχρεωμένο αργά η γρήγορα να τους αναγνωρίσει με το Π.Δ που ψήφισαν πληρώνοντας όλοι εμείς τα σπασμένα όπως επίσης και όλους αυτούς που έρχονται από έξω .Το πρόβλημα της απορρόφησης όλων αυτών από την ελληνική πολιτεία δεν θα λυνόταν και ούτε πρόκειται να λυθεί πόσο μάλλον κλείνοντας κρατικές σχολές και με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτώντας το κάθε κολλέγιο που περιμένει στην άκρη για να τους μαζέψει .Η ζωή συνεχίζεται όπως και οι σπουδές όλων των νέων υποψήφιων μηχανικών ασχέτως εάν υπάρχουν δουλειές ή όχι διότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό .Πόσο μάλλον να προτείνουμε για αυστηρότερες εξετάσεις του επιμελητηρίου έχοντας συγκεκριμένο σκοπό που θα εξυπηρετεί μόνο την μια πλευρά .

 

@kasvan

 

Δεν χρειάζεται να σου προτείνω κάποια λύση διότι τα πράγματα πήρανε το δρόμο τους έπειτα από την ψήφιση του νέου Π.Δ

Από εκεί και πέρα σαφώς και τα ενιαία 5 ετών ελληνικά διπλώματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση στο εξωτερικό να θεωρηθούν ως μάστερ διότι το διαπιστώσατε και από την συμπεριφορά του Imperial και τις απαιτήσεις που έχει για την εισαγωγή σε διδακτορικό πρόγραμμα με ελληνικό δίπλωμα .Από εκεί και πέρα τα 5 ετών διπλώματα πιστεύω με το καιρό θα πάρουν όλα εκείνα τα επιδόματα που καθορίζουν επίπεδα μεταπτυχιακού στους χώρους εργασίας στο δημόσιο τομέα .

Edited by Ferari
Link to comment
Share on other sites

Kasvan πίστεψε με καταλαβαίνω μια χαρά τi γράφω καλό είναι να ανοίξεις και συ λίγο το μυαλό και τα μάτια σου να δεις τις δημοσιεύσεις

 

Εσύ καταλαβαίνεις τι θέλεις να πεις, ο άλλος όταν διαβάζει τα κείμενα σου δεν του γίνονται αντιληπτά.

 

@Ferari ποιου ΠΔ;

Edited by kasvan
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το ξαναγράφω.

Το παιχνίδι δεν είναι στο γήπεδό μας (γνώσεις, επγγελματικά δικαιώματα)

Το παιχνίδι είναι στο γήπεδο των καθηγητάδων και των δημοσίων υπαλλήλων.

Όλα είναι για το χρήμα.

Εμείς είμαστε θύματα. Πως τα λένε στον πόλεμο; Παράπλευρες απώλειες.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.