Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετακίνηση θέσης και έκδοση Οικ. Αδείας


Recommended Posts

καλή χρονιά συνάδελφοι! κατοικία εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων με χρόνο κατασκευής της το 1975 και σχέδιο οριοθέτησης οικισμού και καθορισμό όρων δόμησης το 1989.

Με τί όρους δόμησης θα κάνω έλεγχο των επιτρεπόμενων μεγεθών?? αφού όταν κατασκευάσθηκε χωρίς οικ. άδεια δέν είχαν καθοριστεί όροι δόμησης?

με ότι ισχύει τώρα ή με κάτι άλλο που δέν γνωρίζω?

οι πραγματοποιούμενες αποστάσεις Δ είναι στο 1 μ. Ενώ οι επιτρεπόμενες 2.50 μ.μπορώ να βγάλω οικοδομική άδεια ή μόνο τακτοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Ελεγχεις με τα ευμενέστερα της εποχής κατασκευής ή των τωρινών.Αν σε αυτά δεν παραβιαζότανε οι διατάξεις τότε προχωράς σε άδεια.

Link to comment
Share on other sites

πελατης πριν παω να δω το ακινητο μου ειπε οτι ειναι σε αλλη θεση στο οικοπεδο.

 

μολις πηγα εκει βλεποντας το τοπογραφικο καταλαβα οτι εχει καθος τοπογραφικο.μονο μια πλευρα ηταν ιδια περιπου σε μηκος.

 

ειχαν αλλα μηκη οι πλευρες, αλλο εμβαδο το οικοπεδο, αλλου εδειχνε το δρομο μπροστα απο το ακινητο.

 

τωρα τι κανω απο τη στιγμη που το σπιτι παραβιαζει και τα πλαγια ορια και εχει ενα σωρο αλλες παρανομιες με τα τετραγωνικα;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μα τότε είναι εύκολη υπόθεση. :smile: Τα συγκρίνεις με την άδεια (κατόψεις, Δ.Κάλυψης) και ότι διαφέρει το τακτοποιείς.Για περισσότερα μάλλον θα χρειαστεί να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

μαλλον δεν εγινα κατανοητος φιλε μανωλη

 

το σπιτι εχει αυθαιρεσιες χωρις να εχει υπολοιπο ΣΔ οποτε δε μπορω να βγαλω αδεια.

 

και εχει τελειως λαθος τοπογραφικο..οποτε μπορω να παω να τακτοποιησω τις αυθαιρεσιες τωρα και καποια στιγμη να αλλαξω και το τοπογραφικο πηγαινοντας στην πολεοδομια;

 

αλλιως πως μπορει να γινει;

Link to comment
Share on other sites

Το τοπογραφικό πως άλλαξε? Το τοπογραφικό του συμβολαίου υπάρχει? Μπορείς να το βρεις και να το συγκρίνεις? Οταν σου είπα εύκολη υπόθεση εννοούσα ότι , ο,τι δεν ακολουθεί την άδεια είναι αυθαίρετο.Μαζί με τους συντελεστές πλαγίων ορίων και ότι άλλο είναι παραπάνω από την άδεια.Κάνε μια καλή καταγραφή και κοστολόγισέ τα.

Link to comment
Share on other sites

δεν το βρήκα το τοπογραφικό συμβολαίου.θα πρέπει να το ψάξω στη συμβολαιογράφο. αλλά και πάλι λάθος θα είναι

 

νομίζω όμως ότι το τοπογραφικό της άδειας το έχει κάνει λάθος η μηχανικός που το έκανε. σ αυτή την περίπτωση τι κάνω;

 

ξανακάνω το τοπογραφικό;

 

να το ξανακάνω από την αρχή;και με τις αυθαιρεσίες τι κάνω;

Edited by mkara
Link to comment
Share on other sites

Τελικά η μετακίνηση θέσης κτιρίου εντός του οικοπέδου, όταν υπάρχουν και άλλες παραβάσεις, απαιτεί την έκδοση και οικοδομικής άδεια ή όχι.

 

(Στο μέρος Θ αναφέρει ότι απαιτείται όταν δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις, αλλά γενικά αυτό που κατάλαβα από όλο αυτό το μπάχαλο, είναι ότι γενικά άδεια εάν θέλουμε βγάζουμε στα πλαίσια του Ν. 4014/11).

 

'Αν αναφέρεσαι στην Θ4, τότε δεν λέει ότι απαιτείται η έκδοση οικ. άδειας αλλά ότι υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης οικ. άδειας. Εσύ αποφασίζεις.

 

Μόνο με άδεια γίνεται αυτό.

Ο Ν.4014 ρυθμίζει υπερβάσεις κ.λπ.

(αν δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες)

 

Δεν συμφωνώ, από που προκύπτει αυτό? Γιατί μόνο με άδεια? Μπορεί να το ρυθμίσει για 30 χρόνια και να είναι ''έτοιμο'' για ενδεχόμενη μεταβίβαση.

 

Σε περιπτωση που εχουμε αδεια κτιριου 100 τ.μ. που εγινε σε τελειως αλλη θεση του οικοπεδου και 30 τ.μ. απο αυτα του κτιριου παραβιαζουν το Δ

 

εμεις τι κανουμε το δηλωνουμε τελειως αυθαιρετο ή

 

δηλωνουμε 500 ευρω για την μετακινηση και φυλλο καταγραφης μονο για τα 30 τ.μ...?

 

Εκανα το παραπανω ερωτημα σε προηγουμενο post και απο ολα οσα γραφονται δεν εβγαλα καποιο συγκεκριμενο συμπερασμα...αν καποιος του εχει τυχει τετοια περιπτωση ας μου πει και μενα γιατι οι διαφορες στο οικονομικο ειναι χαωδεις..

 

 

Ευχαριστω και καλη χρονια σε ολους με υγεια πανω απο ολα....

 

Η πρόταση -λύση που υπεδειξε ο ΚΑΝΑ είναι η πιο σωστή και η λογικότερη. Πληρώνεις παράβολο 500 ευρώ για την μετακίνηση της θέσης του κτιρίου (Θ6) και καταγραφή υπερβάσεων και πρόστιμο για τα υπόλοιπα.

 

*Αν μπορεί κάποιος να τα καταχωρίσει σε ένα όλα μου τα διαδοχικά ποστ θα του ήμουν ευγνώμων.οκ

 

έχω τη γνώμη ότι αν δηλώσεις μόνο την μετακίνηση με 500άρικο θα πρέπει να βγάλεις και Ο.Α. ώστε να δηλώσεις τη νέα θέση (εφόσων είναι σύννομη...), η μετακίνηση δεν είναι απλή υπόθεση. Ότι είναι μετακινημένο είναι παντελώς αυθαίρετο και δεν έχει απαντηθεί ξεκάθαρα τί γίνεται αν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης να το τακτοποιήσει για 30 χρόνια, δηλαδή δεν ξέρουμε πώς ακριβώς βγαίνει το ειδικό πρόστιμο σε τέτοιες περιπτώσεις... προσωπικά μου έτυχε τέτοια κατοικία εκτός σχεδίου και την υπολόγισα όλη ώς αυθαίρετη αφού επιπροσθέτως είχε μετακινηθεί σε θέση εντός Δ.

 

Μετά τις εξηγήσεις και το σκεπτικό του ΚΑΝΑ, άλλαξες γνώμη? Ρωτάω γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα και φυσικά άν το βάλω όλο αυθαίρετο λόγω μετακίνησης θέσης του βγαίνει ο κούκος αηδόνι του πελάτη!

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι συνάδελφοι, έχω μια ολυκατοικία όπου υπάρχει οριζόντια ιδιοκτησία και όλα τα διαμερίσματα ανήκουν στα μέλη μιας οικογένειας. Κάθε όροφος έχει και από κάποιες παραβάσεις που θα τακτοποιήσω! Το πρόβλημα μου είναι πως όλη η πολυκατοικία έχει μετακινηθεί χωρις να παραβιάζει Δ. Μπορώ να καταθέσω ένα ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ φάκελο και να βάλω σε αυτόν την μετακίνηση ή πρέπει να την βάλω σε κάθε διαμέρισμα????? Η μια λύση έχει πρόστιμο 500 ευρω και η άλλη 3000 ευρω!!!!

 

Η άλλη μου ερώτηση είναι αν μπορώ να βγάλω άδεια νομιμοποίησης ΜΟΝΟ για την μετακίνηση και στο Δ.Κ. να δείχνω την νέα θέση του κτιρίου-το νόμιμο τμημα και τελος τα τακτοποιημενα μέρη του???

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου την περίπτωση που δεν είχε καμία άλλη παράβαση η πολυκατοικία παρά μόνο τη μετακίνηση χωρίς υπερβάσεις ΓΟΚ.Πόσους φακέλους θα έκανες, και πόσα πρόστιμα,? Ενα φάκελο, άρα και εδώ κάνε ένα ξεχωριστό φάκελο με όλα τα ονόματα και ποσοστά , πλήρωσε το παράβολο και οκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.