Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετακίνηση θέσης και έκδοση Οικ. Αδείας


Recommended Posts

Τελικά ρε παιδιά που καταλήγουμε?

 

Η αλλαγή θέσης θέλει υποχρεωτικά και έκδοση αδείας ή πάει μόνο μία παράβαση?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε εδώ δεν έχουν καταλήξει αυτοί στο ΥΠΕΚΑ... εμείς θα καταλήξουμε???

Σεβαστές οι γνώμες των συναδέλφων περι 500άρικου για μετακίνση, αλλά προσωπικά δεν θα ρισκάρω να πώ σε πελάτη ότι καθάρισε με το 500άρικο αν έχει μετακίνηση όλης της οικοδομής σε άλλη σύννομη θέση και ΔΕΝ θέλει να βγάλει αργότερα Ο.Α.... διότι :

Α) το πώς ερμηνεύουμε το λεκτικό των ερωτοαπαντήσεων είναι πολύ υποκειμενικό από μηχανικό σε μηχανικό... και επειπροσθέτως η διατύπωση των ερωταπαντήσεων γενικά αλλά και της συγκεκριμένης ερωτοαπάντησης δείχνει ότι ο συντάκτης είναι άτομο μή γνώστης του αντικειμένου...

Β) στηριζω επίσης την άποψη μου αυτή στο γεγονός ότι ο Νόμος λέει ότι για να ρυθμίσουμε για 30 χρόνια χωρίς έκδοση Ο.Α., υπολογίζουμε τα πρόστιμα για όλες τις αποκλίσεις από την οικοδομική άδεια με αναλυτικό... δηλαδή στην περίπτωση της μετακίνησης (επαναλαμβάνω χωρίς μετέπειτα έκδοση άδειας) θα πρέπει να υπολογίσουμε ακόμα και τα πλακάκια του περιβάλλοντος χώρου που τοποθετήθηκαν πακέτο με την μετακίνηση της οικοδομής ... και όχι μόνο τα πλακάκια... έχουμε σε αυτήν την περίπτωση εκσκαφές σε άλλη θέση χωρίς έγκριση, διαμορφώσεις, προσβάσεις οχημάτων και πεζών... κλπ κλπ

Γ) έχω πικρή εμπειρία από προ του 4014 εποχή σε μετακίνηση οικοδομής σε άλλη σύνομη θέση, όπου για την πολεοδομία θεωρείται ολοκληρωτική αυθαιρεσία (υπολογίζεται ώς μικρή παράβαση βέβαια) αλλά ήταν αυθαιρεσία με πρόστιμο αρκετές χιλιάδες ευρώ... δεν μπορεί λοιπόν μία μετακίνιση για παράδειγμα 120τ.μ. σπιτιού να εχει το ίδιο πρόστιμο με μία τοποθέτηση πλακιδίων 50τ.μ. στον ακάλυπτο... είναι τρελό!

 

προσωπικά πάντα, και χωρίς να θέλω να πείσω κανέναν εδώ μέσα, τις μετακινήσεις κτιρίων στις οποίες οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν για διάφορους λόγους να βγάλουν αργότερα άδεια, τους υπολογίζω το πρόστιμο σαν εντελώς αυθαίρετους (όλα τα τ.μ.) με τικαρισμένο βέβαια το κουτάκι "με άδεια"..

Edited by kontegr
Link to comment
Share on other sites

Μα το παράβολο για την αλλαγή θέσης είναι τόσο (500€) γιατί θα προχωρήσεις σε ενημέρωση φακέλου.

Αν δεν προχωρήσεις σε ενημέρωση είναι σαν να μην έκανες τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Μα αν παααβιάζει πχ το Δ πως θα βγάλει άδεια μετέπειτα; Άρα ολόκληρο αυθαίρετο με τα τμ της δόμησης ή απλα της κάλυψης;

Link to comment
Share on other sites

Μα το παράβολο για την αλλαγή θέσης είναι τόσο (500€) γιατί θα προχωρήσεις σε ενημέρωση φακέλου.

Αν δεν προχωρήσεις σε ενημέρωση είναι σαν να μην έκανες τίποτα.

Μα δεν το λέει ρε Faethon11 πουθενά αυτό ξεκάθαρα!!!

Link to comment
Share on other sites

:oops:

Τελικά μάλλον βρήκα τι είχα διαβάσει και το οποίο δε θυμόμουν ακριβώς τι λέει.

 

Στην ερώτηση Θ6.

Αλλά εκεί είναι κτίριο που η και νέα θέση είναι νόμιμη. Και το πάει με παράβολο 500€ και υποχρέωση Ο.Α. εντός 3ετίας (καμμία σχέση με ενημέρωση που έλεγα εγώ)

Οπότε με δεδομένο πως υπάρχει η δυνατότητα (Γ5,Ε5), τμήμα κτιρίου να υπαχθεί στο άρθρο 26.2 και τμήμα του ίδιου κτιρίου να πληρώσει πρόστιμο και λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω απάντηση, συμπεραίνω πως το τμήμα που είναι σε μη νόμιμη θέση θα πληρώσει πρόστιμο ενώ το τμήμα που είναι σε νόμιμη θέση θα πληρώσει παράβολο 500€ και θα εκδοθεί Ο.Α. εντός 3ετίας.

 

 

Γ5) Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής μπορεί τμήμα της, εφ’ όσον πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις, να νομιμοποιηθεί με την υπαγωγή του στην παρ. 2 του άρθρου 26 του ν. 4014/11 και τμήμα της να υπαχθεί στο άρθρο 24 του νόμου ή επιβάλλεται ολόκληρη η αυθαίρετη κατασκευή να υπάγεται είτε στο άρθρο 24, είτε στο άρθρο 26 ;

Μπορεί η αυθαίρετη κατασκευή συνολικά να υπαχθεί στη ρύθμιση του ν. 4014/11 καταβάλλοντας το παράβολο που της αναλογεί. Εναλλακτικά κάθε τμήμα μπορεί να υπαχθεί στην αντίστοιχη διάταξη του νόμου, που το καλύπτει.

 

 

Ε5. Σε περίπτωση που υπάρχει αυθαίρετο τμήμα κτιρίου, που μπορεί και έχει επιλεγεί από τον ιδιοκτήτη να νομιμοποιηθεί με αναθεώρηση της ισχύουσας άδειας (αρθ. 26, παρ. 2) και αυθαίρετο τμήμα, που μπορεί να δηλωθεί με το άρθρο 24, του ν. 4014. Θα υποβληθούν δύο δηλώσεις με 2 παράβολα ή μία δήλωση με 1 παράβολο, στην οποία θα διαχωρίζονται τα τμήματα που νομιμοποιούνται από τα τμήματα που είναι αυθαίρετα;

Για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών στη ρύθμιση του ν. 4014/11 απαιτείται μία αίτηση ανά αυτοτελή λειτουργικά ιδιοκτησία και παράβολο που αντιστοιχεί στο σύνολο της επιφάνειας των αυθαιρέτων κατασκευών, σύμφωνα με την παρ. 2γ, του άρθρου 24, του νόμου. Στη συνέχεια υπολογίζεται το πρόστιμο του τμήματος που δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχεται εκ των προτέρων η δυνατότητα υπαγωγής της αυθαίρετης κατασκευής στις διατάξεις του άρθρου 22, του ν. 1577/85.

 

Βέβαια έχεις δίκιο στο ότι δεν το γράφει κάπου ξεκάθαρα. Μα δεν είναι η πρώτη φορά. :(

υ.γ. Η Θ6 δεν έχει c/p γιατί έχουν ηλίθια γραμματοσειρά.

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Στην ερώτηση Θ6.

Αλλά εκεί είναι κτίριο που η και νέα θέση είναι νόμιμη. Και το πάει με παράβολο 500€ και υποχρέωση Ο.Α. εντός 3ετίας (καμμία σχέση με ενημέρωση που έλεγα εγώ)

Και πάλι θα σε διορθώσω :smile: (να με συμπαθάς :smile: ) για αν σου πω ότι εκεί λέει "με δυνατότητα" έκδοσης Οικ. Αδείας............................που σημαίνει (κατ΄εμε) ότι όταν λέμε "....έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάτι"--------> μπορείς να το κάνεις αν θέλεις και όχι υποχρεωτικά!

Link to comment
Share on other sites

Μα για να διορθώνει ο ένας τον άλλον είμαστε εδώ μέσα. Δεν νομίζω να είναι κάποιος από εμάς αυθεντία....

Και σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Αν θέλει κάποιος να προβεί σε Ο.Α. τότε έχει καλώς. Αν όμως δεν θέλει, θα πληρώσει κανονικό πρόστιμο για το όλον. Πράγμα που μάλλον στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τον συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.