paktomenos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Αφού κάνεις που κάνεις τη στήριξη μέσω χημικών αγκυρίων, γιατί δεν την κάνεις απευθείας μέσω αναμονών (διαμήκεις ράβδοι κατάλληλου μήκους που θα αγκυρωθούν με εποξειδικές ρητίνες). Αισθάνομαι πιο εξασφαλισμένος... με αυτη την μόρφωση, τα χημικά θα δουλέψουν πλήρως μόνο αν η πλάκα καμπυλωθεί προς τα πάνω, μια τελείως αφύσικη και απίθανη κατάσταση.Σε νορμάλ κατάσταση, η στροφή της πλάκας πιέζει το L προς τα μέσα και πάνω, και τα αγκύρια ανακουφίζονται, λειτουργώντας κυρίως σε διάτμηση (γι αυτό και Φ30). Ειναι λίγο υπερβολική διάταξη για μια σκάλα, το ξέρω. Με αυτή στήριξα πλάκες μεσοπατώματος...απλά έχει το πλεονέκτημα ότι δεν καταστρέφεις το δάπεδο και την επικάλυψη της δοκού για να συγκολλήσεις αναμονές.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Η πλάκα με το γωνιακό έτσι όπως είναι συνδεδεμένα θα λειτουργήσουν ως ένα σώμα οπότε νομίζω ότι τα αγκύρια καταπονούνται σε διάτμηση και εφελκυσμό. Αυτό που λες νομίζω ότι θα συνέβαινε αν η πλάκα απλώς εδράζονταν στο γωνιακό χωρίς τους συνδέσμους.
paktomenos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Η πλάκα με το γωνιακό έτσι όπως είναι συνδεδεμένα θα λειτουργήσουν ως ένα σώμα οπότε νομίζω ότι τα αγκύρια καταπονούνται σε διάτμηση και εφελκυσμό.Αυτό που λες νομίζω ότι θα συνέβαινε αν η πλάκα απλώς εδράζονταν στο γωνιακό χωρίς τους συνδέσμους. Κατά 90% συμφωνούμε... γι αυτό είναι και δύο. Το πάνω είναι έτσι όπως λες σίγουρα. Το κάτω όμως νομίζω ότι καταπονείται πολύ λιγότερο σε εφελκυσμό, αν όχι και καθόλου. Είναι θέμα νομίζω θέμα θέσης του άξονα περί του οποίου θα γίνει η στροφή της σύνδεσης.
kostassid Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Πακτωμενος δε θελω να το παιξω εξυπνος αλλα δε θα εκανα αυτη τη συνδεση οπως την εχεις.Παιζει αναλογα με το ανοιγμα της νεας πλακας και το παχος της.Θα εκανα τη συνδεση που εχεις με μικροτερα ομως βλητρα πχ Φ20, στη γωνιακή λαμα θα αγκυρωνα τον κατω οπλισμο της νεας πλακας με συγκολληση, θα εβαζα προσθετο ανω οπλισμο στη πλακα και θα τον αγκυρωνα με οπη και ρητινη, πχ Φ16/30 στην υφισταμενη συν ενα μικρο φαγωμα στην υφισταμενη πλακα μεχρι να φανει ο οπλισμος της, να καθαριστει ο επιμελως και να σκυροδετηθει με τη νεα... ή αφηνεις αρμο αφου μπορεις
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1 , 2008 Για να έχω εφελκυσμό του αγκυρίου στο σχήμα που βλέπω,πρέπει να προκύπτει απο ισορροπία δυνάμεων αυτή η δράση δηλ. να έχω αξονική στην πλάκα, αν όμως θεωρήσουμε την πλάκα αμφιέρειστο στοιχείο ,αφού μπορεί να στραφεί άνω-απλή έδραση με διατμητική σύνδεση, π.χ πλάτους 1μ. -δεν έχω αξονική άρα ούτε και εφελκυσμό στα αγκύρια. Αν η πλάκα ήταν δεμένη με την παλιά με αγκυρωμένους οπλισμούς, άνω και κάτω,και είχα αποκατάσταση ροπών ,τότε ναι η τοπική ροπή θα ισούταν με αξονική με μοχλοβραχίονα και θα είχα και εφελκυσμό στα αγκύρια.(πιθανόν γιατί εξαρτάται απο το σημείο που θα αλλάζει πρόσημο το διάγραμμα τάσεων ,πιθανόν να δώσει και θλίψη! αγκυρίων,ανάλογα με το μέγεθος της ροπής και την απόσταση των αγκυρίων απο το <<κέντρο>> της σύνδεσης)
adadim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 'Εστω ότι τελικά αποφασίζω και αφήνω αρμό , τι προτείνετε τότε για το πέδιλο της σκάλας που θα είναι σε μπαζώματα ; Kαι πόσο αρμό να αφήσω για να μην έχω άλλα μετά προβλήματα ;
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 ΣτέφανοςΒ Αν η πλάκα εδράζονταν απλά πάνω στο στοιχείο από σκυρόδεμα του υφιστάμενου κτίσματος τότε ΟΚ. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η πλάκα είναι μονολιθικά συνδεδεμένη με το γωνιακό μέσω των διατμητικών συνδέσμων και το γωνιακό τείνει να στραφεί δεξιόστροφα και να μετακινηθεί προς τα κάτω. Η τάση προς μετακίνηση προς τα κάτω προκαλεί τη διάτμηση στα αγκύρια. Η τάση προς στροφή προκαλεί μια ροπή που αναλύεται σε εφελκυσμό του άνω αγκυρίου και θλίψη του κάτω αν δεχθούμε ότι το σημείο εφαρμογής της είναι κάπου μεταξύ των δύο.
Pappos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 Αρμό 5cm, συμπυκνωση καλή στο μπάζωμα, το πέδιλο κανονικά με τις min διαστάσεις (x+0.40cm, y+0.40cm)
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2008 Η τάση προς στροφή προκαλεί μια ροπή που αναλύεται σε εφελκυσμό του άνω αγκυρίου και θλίψη του κάτω αν δεχθούμε ότι το σημείο εφαρμογής της είναι κάπου μεταξύ των δύο. Στη δεδομένη σύνδεση, η ελάχιστη τάση προς στροφή αποσβαίνεται απο την αντίστοιχη dφ στροφή του οριζοντίου σκέλους του γωνιακού -αν υπήρχε νεύρο στο γωνιακό πιθανόν να μεταβιβαζόταν ένας μικρός εφελκυσμός που μέσω του νεύρου θα μεταβίβαζε στο κάθετο σκέλος και αυτό στο αγκύριο -αλλά ξαναλέω πως ο ουσιαστικός εφελκυσμός θα υπήρχε αν στις 2 πλάκεςείχαμε αποκατάσταση συνέχειας ροπών.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα