akaliak Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25 , 2017 Καθώς και αυτόν του περιορισμού της μέγιστης συνολικής θερμικής και ψυκτικής ισχύος (50 kW). Και -νομίζω πως- οι τρεις περιορισμοί ισχύουν και διαζευκτικά και σωρευτικά. Δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό. Αυτό με τα 50KW ισχύει για τις επιθεωρήσεις θέρμανσης-κλιματισμου, σωστά; Για τις επιθεωρήσεις κτηρίων υπάρχει μόνο ο περιορισμός των 250m2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos-vicious Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2017 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2017 (edited) Μάλλον έχεις δίκιο φίλε. Δεν μπορεί να ισχύει π.χ. ότι δεν μπορείς να κάνεις επιθεώρηση κτηρίου συνολικής επιφάνειας μικρότερης ή ίσης των 250τ.μ. άλλα το οποίο διαθέτει θερμική + ψυκτική ισχύ 50+51=101kW> 50+50=100kW, εάν κάποιος είναι ενεργ. επιθ. κτηρίων Α' τάξης. Αλλά ας μας πει κάποιος που γνωρίζει αν είναι έτσι. Edited Σεπτέμβριος 26 , 2017 by panos-vicious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemiscv Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2018 Καλημέρα. Μου ζητήθηκε η έκδοση ΠΕΑ σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο ισόγειο διώροφης οικοδομής για την ενοικίαση του. Υπάρχει σύσταση οριζοντίου και κάθε όροφος αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία. Το θέμα είναι ότι στο ισόγειο υπάρχουν 2 διαμερίσματα στο σύνολο χωρίς να έχει γίνει γι''αυτα σύσταση καθέτου με αποτέλεσμα να φαίνεται το ισόγειο σαν μια ενιαία κατοικία. Μπορώ να εκδόσω το ΠΕΑ μόνο για το διαμέρισμα που θα νοικιαστεί ή πρέπει να γίνει ένα ΠΕΑ για όλο το ισόγειο; Αν γίνει για όλο το ισόγειο θα υπάρχει θέμα με τα τετραγωνικά του ΠΕΑ και του μισθωτηρίου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2018 Το ΠΕΑ γίνεται επί πραγματικής καταστάσεως. Άρα θα αποτυπώσεις και μελετήσεις ό,τι πραγματικά υπάρχει. Το ότι για τα δύο διαμερίσματα δεν υφίσταται σ.ο.ι., δεν σε ενδιαφέρει. Θα ονομάσεις το ελεγχόμενο διαμέρισμα με κάποιον άλλο τρόπο (π.χ. δυτικό διαμέρισμα ισογείου, ή ...), ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός του σε περίπτωση ελέγχου. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemiscv Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2018 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση! Ναι εννοείται πως θα γίνει επί πραγματικής καταστάσεως το πιστοποιητικό, δηλαδή θα φαίνεται ότι έχει χωριστεί το ισόγειο και έχουν γίνει 2 διαμερίσματα, απλά έλεγα μήπως πρέπει να γίνει 1 ΠΕΑ για όλο το ισόγειο, δηλαδή και για τα δύο διαμερίσματα μαζί..βέβαια το διαμέρισμα μπορεί να θεωρηθεί σαν ανεξάρτητη κτιριακή μονάδα, αφού χρησιμοποιείται χωριστά, οπότε νομίζω πως έχεις δίκιο και πρέπει να γίνει με τον τρόπο που περιγράφεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fontas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2020 (edited) Καλησπέρα, Ισόγειο κτίριο αποτελείται απο 3 καταστηματα στην πρόσοψη και 3 διαμερίσματα στην πίσω όψη χωρις σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών δηλ μπορεί να χωριστεί σε ένα τμήμα με χρήση καταστημάτων και ένα με χρήση κατοικία. Μπορώ να εκδώσω ενα ΠΕΑ για το τμήμα των καταστημάτων και ένα για το τμήμα των κατοικιών; Αν ναι θα δηλωθούν ως κτίριο ή κτιριακή μονάδα Ευχαριστώ Edited Ιανουάριος 23 , 2020 by fontas Link to comment Share on other sites More sharing options...
petranhar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2020 Ως κτήριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hkamp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2020 Εγώ θα το δήλωνα ως κτιριακή μονάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marita Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2021 Καλημέρα, έχω ένα κτίριο με ένα διαμέρισμα στο ισόγειο και ένα στον α΄ όροφο (πρόσβαση με εξωτερική κλίμακα) . Μπορώ να κάνω ένα ΠΕΑ , σωστά? Και βάζω κτίριο και χρήση κτιρίου Πολυκατοικία? Αν θελήσει να νοικιάσει το 1 από αυτά , μπορεί να προσκομισθεί το ΠΕΑ για όλο το κτίριο? Και μία επιβεβαίωση. Στο αγροτεμάχιο υπάρχει και ένα ανεξάρτητο κτίριο αποθήκης. Σε αυτό δεν γίνεται ΠΕΑ λόγω χρήσης, σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antloukidis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2021 (edited) Σωστά και τα τρία! Edited Απρίλιος 28 , 2021 by antloukidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα