Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν έχω καμμία απολύτως σχέση με οικοδομές, έχω ασχοληθεί αποκλειστικά με Η/Υ, άρα συγχωρείστε την άγνοιά μου.

Μια ερώτηση, για να καταλάβω τι πρέπει να κάνω.

Ανακαινίζω μια γκαρσονιέρα, κατασκευής του 1975.

Ζήτησα από τον ηλεκτρολόγο να προσθέσει μερικές μπρίζες σε τοίχο που μέχρι τώρα δεν είχε. Για να περάσει τα καλώδια "έφαγε" και την κολώνα με αποτέλεσμα να εμφανιστεί και ένα σίδερο. Το βάθος που έχει φάει την κολώνα είναι 1 εκ. στο σημείο που εμφανίστηκε το σίδερο. Επισυνάπτω φωτογραφία.

Η γκαρσονιέρα είναι στον 4ο όροφο. Υπάρχει ακόμα ένας όροφος πιο πάνω.

Τι πρέπει να κάνω? Είναι επικίνδυνη η κατάσταση ? Πως μπορώ να το επισκευάσω ? Να αφήσω τον ηλεκτρολόγο να περάσει τα καλώδια ή να κάνω την επισκευή πρώτα. Τι υλικά να αγοράσω ή χρειάζεται να το δει κάποιος ειδικός πρώτα.

Η κολώνα, όσο εξέχει από τον τοίχο, έχει διαστάσεις 15 x 11 εκ.

post-69397-0-81110100-1325863375_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

Η κατάσταση δεν είναι επικίνδυνη, είναι όμως λάθος να σκάβεται το σκυρόδεμα, ακόμη περισσότερο το να αποκαλύπτονται οι οπλισμοί. Θα θυμίσω ότι ο κτιριοδομικός, οι σχετικές ΤΟΤΕΕ, ο παλιός κανονισμός ηλ/κών, απαγόρευαν κάθε παρέμβαση στον φορέα χωρίς συμβουλή πολιτικού μηχανικού...

 

Για την επισκευή υπάρχουν έτοιμα συστήματα επισκευαστικών κονιαμάτων και γεφυρών πρόσφυσης. Θέλει κάποια γνώση το θέμα, δεν μπορεί να τα εφαρμόσει ο καθένας. Αλλά, έχουν καλές οδηγίες.

Προσοχή, σε καμία περίπτωση να μην έρθει σε επαφή με τα σίδερα ασβέστης ή γύψος.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ

Να αφήσω τον ηλεκτρολόγο να περάσει τα καλώδια πρώτα και μετά να επισκευάσω? Μπορείς να μου πεις πιο επισκευαστικό υλικό να ζητήσω? Να περάσω με μίνιο το σίδερο πρώτα? Κάποιο link με οδηγίες για να μην κάνω πολλές ερωτήσεις?

Δημοσιεύτηκε

Το χειρότερο αλλα αρκετά πιθανό που μπορώ να δώ εγω είναι διαφυγόν ρευμα απο το μαγνητικό πεδίο ή πιθανή διαρροή. Στην περίπτωση αυτή (που μπορεί να εμφανιστεί σε μερικά χρόνια) ο οπλισμός θα διαβρωθεί με ρυθμούς της τάξεως των 1Φ ανα έτος στην καλύτερη θεωρώντας βέβαια και την άμεσση ψαθυροποιησή του. Θεωρώντας οτι τώρα είναι αργά θα πρότεινα να μπεί μη αγώγιμη ρητίνη απο την πλευρά της όπλισης και μετά επισκευαστικό υψηλής αντίστασης >50KOhmcm.

  • 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Δε φταίει ο ηλεκτρολόγος όμως που ο οπλισμος έχει 1 εκ. επικάλυψη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.