ulysseus80 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2012 Συνάδελφοι καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος να μου πει προσεγγιστικά τι κατανάλωση έχει ετησίως μία αντλία θερμότητας (για ενδοδαπέδια θέρμανση) ισχύος 16 kW με 9 kW αντιστάσεις?
antloukidis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2012 Συνάδελφε με τα στοιχεία που δίνεις μπορεί να υπολογιστεί μόνο η ισχύς της ηλεκτρικής κατανάλωσης που είναι 9 KW για τις αντιστάσεις και περίπου 5 - 5,5 KW για την αντλία θερμότητας. Η ετήσια κατανάλωση μπορεί να υπολογιστεί από τις απώλειες του κτιρίου και τις ώρες λειτουργίας του μηχανήματος. 1
aiche Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22 , 2012 Δες το βιβλίο "Τεχνική Θερμοδυναμική" του Κ. Λέφα που έχει πολλά παραδείγματα λυμένα. Αν υποθέσουμε ότι μια εξοχική κατοικία θέλει για την θέρμανση 60.000 kJ/h και χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια απαιτείται μια ισχύς 16,67 kW ενώ αν βάλει αντλία θερμότητας (για θέρμανση δαπέδου) απαιτούνται μόνο 4,26 kW.
Fade2Black Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12 , 2012 Καλησπέρα 3-4 ερωτήσεις ήθελα να θέσω, αν μπορείτε να με βοηθήσετε θα ήμουν πραγματικά πάρα πολύ ευγνώμων ευγνώμων. 1) Καταρχάς θα ήθελα να ξέρω ποια η διαφορά ανάμεσα σε αντλίες θερμότητες με fan coil και κλιματιστικά με inverter σε ότι αφορά τις καταναλώσεις τους, στην ποιότητα τους, πιο είναι πιο φιλικό στον άνθρωπο και τις τιμές τους (όλα πάντα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με την εμπειρία σας, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σε κάθε είδος πολλά προϊόντα). 2) Η διαφορά μεταξύ αντλιών θερμότητας με ενδοδαπέδια και με fan coil έχει να κάνει μόνο με το κομμάτι της υλοποίησης της μεθόδου (δηλαδή το προφανές) ή αλλάζουν και οι αποδόσεις τους και οι καταναλώσεις. Πρόκειται δηλαδή για παρόμοια πράγματα ή καμία σχέση; 3) Τέλος μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποια είδη ψύξης-θέρμανσης υπάρχουν (από τα συνηθισμένα για μία κατοικία ας πούμε) τα οποία λειτουργούν με εξωτερική μονάδα; Ρωτώ γιατί ως πρόσφατα ήξερα για τα κοινά κλιματιστικά και διάβαζα σε μελέτες και βιβλιογραφία ότι χρησιμοποιούνταν η ορολογία split units δηλαδή αντλίες θερμότητας. Πλέον έχω μπερδευτεί λίγο συναντώντας όρους όπως απλά κλιματιστικά, κλιματιστικά με inverter, αντλίες θερμότητας με fan coil, με ενδοδαπέδια, με σώματα καλοριφέρ και ίσως και κάτι άλλο. Τι τάσεις επικρατούν αυτήν την εποχή; Προσφέρουν όλα τα προηγούμενα ψύξη και θέρμανση 4) Δε θα κρύψω πώς κάναμε και μία σκέψη στο σπίτι μου να φύγουμε από το πετρέλαιο, όπως κάνει πολύς κόσμος πλέον, οπότε αν μπορούσατε να δίνατε λίγο φως στα προηγούμενα και να προτείνατε τα οικονομικότερα, τα αποδοτικότερα και αυτά με τη μικρότερη κατανάλωση βάση της εμπειρίας σας πάντα, αν κάποιοι έχετε βάλει, θα με βοηθούσατε να πάω πιο διαβασμένος στην έρευνα αγοράς που θα ακολουθήσει. Περιπτώσεις pellet και ενεργειακών τζακιών έχουν αποκλειστεί.. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
dalai Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2012 1) τα προφανη : το ενα για ολο το σπιτι το αλλο για ενα δωματιο .Το ενα στο πατωμα το αλλο στπ ταβανι. Σε αποδωσεις νομιζω το ειναι τα ιδια 2)αλλαζουν οι αποδωσεις .Περιπου μια μοναδα στο COP .Η ενδοδαπεδια ειναι καλυτερη γιατι δουλευει με νερα 40-45 C. ta funcoil θελουν 55C.Επισης η eνδοδαπεδια θερμανση ειναι πολυ καλυτερη θερμανση οσον αφορα η θερμικη ανεση που νιωθουμε. 3) λιγο πολυ τα ανεφερες ολα .Θερμανση δινουν ολα .Ψυξη πρεπει να εχεις αναλογη αντλια ,και να διαχειριστεις και τις υγροποιησεις (νερα) στα σωματα 4) τα πιο apodotika ειναι ενδοδαπεδια με γεωθερμικη αντλια θερμοτητας και ηλιακοι συλλεκτες, ΑΝ φυσικα εισαι εκατομιριουχος . Αλλιως πεφτεις σε φανκοιλ και πιο κατω σε απλα σωματα. Στην αντλια πεφτεις σε απλη αντλια αερος νερου και πιο κατω πεφτεις σε αντλια υψηλων θερμοκρασιων (εχουν ακομη χειροτερο COP). Υ.Γ. δες καλυτερα την μονωση σου
kosmas85 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2012 1)Για την ακριβεια η διαφορα ειναι οτι το ενα χρησιμοποιει σαν ψυκτικο μεσο το νερο ενω το αλλο freon. Τωρα φυσικα μπορεις να εχεις κεντρικο κλιματισμο με fan coil αλλα και με φρεον. Μπορει να ειναι και τα δυο και τοιχου και οροφης και δαπεδου και οτι θελουμε. 2)Ειναι διαφορετικα πραγματα γενικα απο την υλοποιηση μεχρι και τον τροπο που θα το δουλευει ο τελικος καταναλωτης, την οικονομια.Τον αν ειναι καλυτερη η χειροτερη λυση εχει να κανει με την περισταση. Δε θα μπορουσε για παραδειγμανα μπει ενδοδαπεδια θερμανση σε εξοχικη κατοικια. 3)Αντλια θερμοτητας ειναι ολα. Εχει ομως καθιερωθει οταν λεμε αντλια θερμοτητας να εννοουμε τη μοναδα παραγωγης ζεστου-κρυου νερου με ψυκτικο κυκλο. Οποτε εχουμε δυο μεγαλες κατηγοριες, Αντλια θερμοτητας: που μπορει να παραγει κρυο (ψυκτες) ή και ζεστο, επομενως μετα αυτο που διαφοροποιει τα συστηματα ειναι οι τερματικες μοναδες. Μοναδες απευθειας εκτονωσης (DX units): Που εχουν σαν ψυκτικο μεσο το φρεον, split units,ημικεντρικα, κεντρικα. 4) Θα πρεπει να αναλυσεις την περιπτωση για να παρεις γνωμες.
bigN Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Παιδια, επειδή ψάχνω να πάρω κλιμαστικό για το σπίτι , εντελώς τυχαία έπεσα στο topic σας. Μετά από πρόχειρη αναζύτηση στο ebay http://www.ebay.co.uk/itm/AIR-SOURCE-HEAT-PUMP-OIL-GAS-BOILER-REPLACEMENT-12KW-Meeting-MD30D-New-/370610513523?pt=UK_Home_Garden_Hearing_Cooling_Air&hash=item564a1ba673 βρήκα, μάλλον εξευτελιστική τιμή για ΑΘ. Μπορεί να μου πει κανεις τι θα πρέπει να προσέξει κατά την αγορά ΑΘ ? Και συγκεκριμένα γιατί το κόστος της παραπάνω ΑΘ είναι τόσο χαμηλό? 1
woody Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2012 Είναι Κινέζικη (όχι απαραίτητα ότι είναι κακής κατασκευής αλλά δεν είναι και σίγουρο το COP) και μόνο για θέρμανση.
bigN Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 Ok, είνια κατανοητό ότι είνια κινέζικο .... οπως και όλα τα αλλά 99% που κυκλοφορούν στην αγορά. Διορθώστε με να κάνω λάθος, αλλα αυτό που μετράει σε ΑΘ είνια συμπιεστής (λέει ότι είνια της Panasonic επομένως λογικά είνια παραπλήσιος με τα "ακριβά" μοντέλα). Αυτό με το είναι "μόνο για θέρμανση" δεν το κατάλαβα ακριβώς ... δηλ. το κύκλωμά του δεν δουλεύει και ανάστροφα? Ευχαριστώ.
woody Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2012 (edited) Ακριβώς δεν παρέχει ψύξη. Ο συμπιεστής είναι η καρδία του "μηχανήματος" και θα πρέπει να είναι αξιόπιστος αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη της αντλίας θερμότητας τα οποία είναι ζωτικής σημασίας και επιβάλλεται να είναι ποιοτικά π.χ. όπως τα ηλεκτρονικά. Το 99% των προϊόντων κλιματισμού δεν παράγονται στην Κίνα. Αλλά Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ιταλία κτλ Edited Οκτώβριος 2 , 2012 by woody 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα