Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως αναγνωρίζω την ύπαρξη αντιστάθμισης σε σύστημα θέρμανσης?


STAVION

Recommended Posts

Και φυσικά φίλε Stavion ο συνδυασμός αντιστάθμισης και θερμιδομέτρηση ανα σωμα (αυτονομία) προσφέρει βέλτιστο αποτέλεσμα.

Και ακόμα πιο πολύ συμφωνώ και επαυξάνω με τον stelio-v ότι πρέπει να συνταχθεί μελέτη κατανομής δαπανών κεντρικής θέρμανσης για να υπάρχει δικαιοσύνη.

Δυστυχώς πολλοί το περνάνε στον ντούκου αυτό με την κατανομή των δαπανών με αποτέλεσμα τα δυσμενή διαμερίσματα να ζημιώνονται.

 

Αλλά ακόμα και να μην θέλει κανείς στην παρούσα φάση να κάνει αυτονομία, η αντιστάθμιση σε παλιά δισωλήνια αξίζει τον κόπο για μένα.

Και μάλιστα αν ο λέβητας είναι χαμηλών θερμοκρασιών και η καμινάδα καλά μονωμένη τότε μπορεί να γίνει με πολύ μικρό κόστος χωρίς να επέμβει κανείς στο υδραυλικό δίκτυο με τρίοδες και τετράοδες βάνες.

Τολμώ όμως να πω ότι έχω δει πολλές πολυκατοικίες με λέβητες που δεν είναι χαμηλών θερμοκρασιών και λειτουργούν με αντιστάθμιση για χρόνια χωρίς να έχει πάθει τίποτα ο λέβητας....Ιδίως άμα είναι μαντεμένιος.

Φυσικά απαιτεί όπως είπα και παραπάνω να υπάρχει μία σχετική θερμική εξισορρόπηση των διαμερισμάτων για να μην καταλήξει να υπερθερμαίνονται κάποια διαμερίσματα για να να έχουν μία ικανοποιητική ζέστη κάποια άλλα....

Σημειωτέων ότι η αντιστάθμιση δεν μπορεί να συνεργαστεί με μπόιλερ για παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως.

Τώρα θα μου πει κανείς και θα έχει και δίκαιο ότι στις παλαιές πολυκατοικίες αν υπάρχει κάνεις που έχει εγκαταστήσει μπόιλερ μάλλον παράνομα θα το έχει κάνει....

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Οχι μποιλερ ζεστου νερου δεν υπαρχει. Η θερμική εξισορρόπηση των διαμερισμάτων με τι διάταξη επιτυγχάνεται?

Link to comment
Share on other sites

Θερμική εξισσορόπιση...

Ισως να μην το λέω και εγώ καλά.

Εννοώ η ισχύς των θερμαντικών σώματα των διαμερισμάτων να είναι σχετικά κοντά με τις απώλειες του καθενός.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με μηχανολογική μελέτη.

Αν τότε που φτιάχτηκε η πολυκατοικία είχε γίνει μηχανολογική μελέτη και είχε ακολουθηθεί από τον υδραυλικό πιθανό να μην υπάρχουν ανομοιομορφίες.

Σπάνιο όμως.

.

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.