Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sw0rdf1sh

Recommended Posts

PS: Ουσιαστικά εαν δεν χρησιμοποιήσεις λογισμικό να σου "φτιάξει" το xml, το "ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ΜΕΛΕΤΗ" είναι απαραίτητο για να εισάγεις τα αρχικά στοιχεία και μετά να μεταβείς στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για το ΠΕΑ καθώς δεν γίνεται να εισάγεις τα αρχικά στοιχεία χειροκίνητα (Μιλάω για την "Εισαγωγή στοιχείων" στην πρώτη καρτέλα της Ενεργειακής επιθεώρησης).

Όχι, αυτός ο τρόπος είναι λάθος!

Την "Εισαγωγή Στοιχείων" την κάνεις από το xml που κατεβάζεις από το buildingcert.gr.

Εκεί εισάγεις τα αρχικά στοιχεία, μάλιστα σου έχει και με κόκκινα γράμματα τί δεν έχεις εισάγει για να είναι τα στοιχεία πλήρη.

Από εκεί σου φτιάχνει ένα xml, το οποίο εισάγεις στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ και σου περνάει τα αρχικά στοιχεία.

Στην συνέχεια περνάς στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ τα στοιχεία για το κέλυφος και τα συστήματα (ευαγγέλιό μας εδώ είναι η ΤΟΤΕΕ-1) και στο τέλος αφού κάνεις την κατάταξη σου παράγει ένα xml που το ξανανεβάζεις στο buildingcert.gr για να εκδοθεί το ΠΕΑ, μαζί με κάποια άλλα στοιχεία που ζητάει (τοπογραφικό σκαρίφημα, φωτογραφία κλπ).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 447
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λαθος απο ποια αποψη;7-8 γραμμες κειμενου ειναι πρακτικα κ ακριβως το ιδιο παραγεται στο building cert και στο κενακ μελετη ως προς τα στοιχεια κ τη δομη του xml το οποιο ειναι αρχειο κειμενου. Θα μπορουσα να το δημιουργησω και σε σημειωματαριο πλεον τοσεσ φορεσ που μασ εχει ζαλισει αυτοσ ο τροποσ εισαγωγησ. Ποστεψε με καμια διαφορα δε θα ειχε.ανοιξε τα με ενα text editor πχ notepad++ και θα δεις οτι αυτες οι πρωτες γραμμες δε διαφερουν πουθενα αν εχεις την τελευταια εκδοση.τουλαχιστον την 1.28. Δεν γνωριζω στις προηγουμενες. Ανοιχτο προτυπο ειναι το κειμενο σε xml, ... ακομα!

 

Αυτο που θελω να πω και εγραψα και παραπανω ειναι το σκεπτικο του να χρειαζεσαι κατι να σ φτιαξει την "αρχη" του xml ειτε αυτο λεγεται building cert ειτε κενακ μελετη ειτε εμπορικο λογισμικο. Ειναι χρονοβορο,δυσχρηστο και παραλογο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε παιδάκι μου το ξέρω ότι το xml στην ουσία ένα αρχείο κειμένου είναι, οπότε αν καθίσεις και το γράψεις είτε με το χέρι, είτε με το ΤΕΕ-ΜΕΛΕΤΗ, είτε μετο la-kenak, το ίδιο πράγμα είναι.

 

Απλά λέω ΄ότι ο σωστός δρόμος όσον αφορά το ΠΕΑ είναι από το buildingcert, γιατί εκεί θα βάλεις και όλα τα στοιχεία για το ΠΕΑ.

Δεν είναι απολύτως παράλογο, με την εξής έννοια:

Στο buildingcert καταχωρείς το ακίνητο και παίρνεις τον Α.Π. και Α.Α. για το πιστοποιητικό, με το που θα συμφωνήσεις με τον πελάτη για να αναλάβεις το ΠΕΑ. Ε, αφού βάλεις που θα βάλεις τα στοιχεία για να πάρεις Αριθμό Πρωτοκόλλου, τα τραβάς κατευθείαν με xml μέσα στο TEE-KENAK.

Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα που το έχουν κλειδωμένο, για να είναι ακριβώς τα ίδια στοιχεία στην Β.Δ. του υπουργείου και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ, αλλιώς θα το άφηναν ξεκλείδωτο και θα το έφτιαχνες κατευθείαν μέσα στο πρόγραμμα.

 

Πάντως θέλει λίγη προσοχή τι έχουμε στη μελέτη και τι στο ΠΕΑ γιατί μερικά είναι λίγο διαφορετικά, κατά τα άλλα μπορεί να εξυπηρετήσει το πρόγραμμα να έχεις κάποια πράγματα μαζεμένα, πράγματι.

Link to comment
Share on other sites

Σωστος ως προς τη συμφωνια των στοιχειων.αποτελει μια δικλειδα ασφαλειας οτι θα βαλεις τα ιδια και στα δυο αν το κανεις οπως λες. Αν και φιλε mechpanos διατηρω τις επιφυλαξεις μου για ποιο αλλο λογο εμεινε κλειστο. Παντως δε διαφωνουμε. Ουσιαστικα το ιδιο πραγμα λεμε και το συμπερασμα απ ολα αυτα ειναι οτι πρεπει να ειμαστε γενικα προσεκτικοι σε οτι προσθετουμε καθως εμεις λογοδοτουμε αυριο για το τι εισαγουμε.

 

Γι αυτο αν το ψαξεις λιγο θα δεις οτι Κατευθειαν επιτηδες εχω αφησει να περναει το κελυφος και καποια γενικα στοιχεια αλλα τα συστηματα τα αφησα να περνανε αυτουσια. Πιο πολυ για να μην πεσουμε σε λαθη τωρα που βρισκεται το λογισμικο στην αρχη του.

Link to comment
Share on other sites

Τα στοιχεία πάντως που δηλώνουμε μέσω του buildingcert δεν αλλάζουν από το xml. Μόνο το αντίστροφο γίνεται, οπότε υπάρχει αυτή η ασφαλιστική δικλείδα στον server του buildingcert. (αν έχω καταλάβει καλά την κουβέντα σας)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Εγκατέστησα μια χαρά το πρόγραμμα σε pc με win xp.

Το εγκατέστησα και σε ένα laptop με win 7 αλλά εκεί έχω το εξής πρόβλημα:

 

Δεν διορθώθηκαν τα λάθη που μου βγάζει σε μερικές καρτέλες του προγράμματος.

 

Ακολούθησα κανονικά την διαδικασία που περιγράφετε για το αρχείο php php ini αλλά τα λάθη παραμένουν.

 

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

 

Υ.Γ. Μέσα στο φάκελο υπάρχουν 2 αρχεία με το όνομα phpini και τα διόρθωσα και τα 2.

Link to comment
Share on other sites

d1m1tr1s στειλε μου pm με το κείμενο του λάθους.

tsx αυτο ακριβως. Οτι δεν αλλάζουν απο το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Ξεφύγαμε από την κουβέντα του προγράμματος αλλά εξηγώ γιατί έχει μείνει η επιλογή της εξαγωγής του κελύφους σε xlsx και γιατί είναι κοινός τρόπος σε TEE-KENAK μελετη και στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ αρκεί να εισαχθούν τα U,θερμ. σωστα.

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω πρόβλημα στο να επιλέξω τύπο θερμογέφυρας.

Στον προσδιορισμό των τοίχων, σαν επιλογές έχω Ψοροφής και Ψδαπέδου, στις οποίες καλούμε να επιλέξω από τους ίδιους τύπους θερμογέφυρας και πουθενά δεν έχω εντοπίσει θερμογέφυρες ενώσεων δομικών στοιχείων.

Γενικά έχω μία δυσκολία στο να εισάγω τα εμβαδά των δομικών στοιχείων στο πρόγραμμα, όπως τα έχω υπολογίσει στο AutoCad.

 

Επίσης δεν έχω βρει που βάζω την Εξώπορτα στα αδιαφανή στοιχεία.

 

Τέλος, δεν μου υπολογίζει την κατανάλωση ΖΝΧ.

Link to comment
Share on other sites

Με τη μελέτη που έχει μέσα:

 

1.Για τις θερμογέφυρες:

Το γνωρίζω. Πιθανότατα θα διορθωθεί σε επόμενη έκδοση μάλλον με την εισαγωγή των ΕΔΠ σε αυτά τα select). Σκέφτομαι την πιθανότητα να προστίθενται οι θερμογέφυρες "πάνω" στα δομικά στοιχεία όπως τα ανοίγματα "πάνω" στην τοιχοποιία και να μπορείς να επιλέξεις από όλη τη βιβλιοθήκη θερμογεφυρών. Έτσι μπορώ να τις εμφανίσω και στο τεύχος καθεμία με την εικόνα της.

 

2.Για τα εμβαδά:

Των κατακόρυφων ή των οριζόντιων;

Στα κατακόρυφα υπολογίζονται τα εμβαδά από τα μεμονωμένα στοιχεία του κάθε τοίχου και στα εμφανίζει σαν δρομικό, δοκους-υποστ. , συρόμενο, ανοίγματα. Στα οριζόντια μπορείς κάλλιστα αντί να περάσεις στο "E/V κτηρίου" τους χώρους σαν εμβαδά πχ 10x10 να τα περάσεις ως 100x1. Στα "οριζόντια στοιχεία" θα προσθέσεις τα δάπεδα και τις οροφές όπως τα έχεις με το ανάλογο U.

 

3.Για αδιαφανή στοιχεία:

Μπορείς να την ονομάσεις "εξώπορτα" αν θέλεις. Οτιδήποτε δηλωθεί στα ανοίγματα σαν αδιαφανές άνοιγμα περνάει σαν γραμμή στα αδιαφανή είτε είναι εξώπορτα είτε είναι άλλος τύπος αδιαφανούς ανοίγματος. Εξώπορτα είναι πχ η "ΙΣ-Β2-1 Ανοιγόμενη πόρτα απλή" στα στοιχεία που βλέπεις ως πρότυπο. Δεν μπήκα στον κόπο να προσθέσω και το U της το οποίο είναι εμφανώς μικρότερο του 2.8 που εμφανίζεται εκεί πάντα τηρώντας όμως το Uw=3,2 για ζώνη Α.

 

4. Για την κατανάλωση ΖΝΧ:

Την απαιτούμενη;

Κεφάλαιο υπολογισμών -> ΖΝΧ από ηλιακό ->

>
Απαιτούμενο ποσό ΖΝΧ: 27.38 ανά κλίνη για 5 κλίνες = 136.9[m3/κλιν ή υπν./έτος] (ζώνη 1)

Τη ζώνη 2 την έχω δηλώσει να μην εισέρχεται στον έλεγχο θερμ. επάρκειας (ίσως έχω Μ.Θ.Χ. ή περίπτωση που δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο) και δεν εμφανίζεται. Εαν πάλι θες και για αυτή ΖΝΧ μπορείς προσωρινά να αλλάξεις από το μενού κτήριο σε ΝΑΙ τον έλεγχο της Θερμ. επάρκειας σε αυτή.

Του κτιρίου σε σχέση με το κτίριο αναφοράς;

Στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ στα αποτελέσματα τα οποία θα τυπώσεις και θα αποτελούν μέρος της μελέτης. Έχω πει πως το πρόγραμμα δεν εκτελεί κατάταξη και ούτε πρόκειται. Το τεε-κενακ εκτελεί και υποχρεουμαστε όλοι στη χρήση του άσχετα αν σε βοηθάει ένα excel, μια κόλλα Α4 ή το παρόν στην είσοδο των δεδομένων εκεί.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά γεια σας.

 

Γράφω από επαρχία, παρακολουθώ ήδη σεμινάρια Ενεργειακής Επιθεωρήτριας. Ψάχνοντας τι και πως, βρήκα το ποστ σας.

 

Υπάχει περίπτωση να μοιραστείτε μαζί μας τους κωδικούς ;

Θα θελα απλά να έχω τη δυνατότητα να μάθω σε κάποιο πρόγραμμα, προτού φεσωθώ με άλλα 100αρικα χωρίς να χω δουλειά.

 

Ευχαριστώ συνάδελφοι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.