Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατατμηση μπορούμε να κάνουμε ?


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχουμε ένα οικόπεδο 1000 μέτρα εντος σχ. πολης: αρτιότητα 400,00 και ελάχιστο πρόσωπο 12,00 μ σχ. πολης εγκεκριμένο με τις διατάξεις του 1337/83.Το οικόπεδο βρίσκεται στο πυκνοδομημένο τμήμα εκτός του τμήματος του παλιού οικισμού και εχει πρόσωπο σε δρομο του σχ, πολης 30 μ

Η ερώτηση είναι η εξής: Θα μπορουσε το οικοπεδο να χωριστει σε δυο τμήματα με την προϋπόθεση ότι το ένα κομμάτι θα έχει πρόσωπο 3,50μ? Απο ότι γνωρίζω μεχρι τώρα πρέπει οι κατατμήσεις να γίνονται στον κανόνα.

 

Σημειωτέον η πράξη εφαρμογής το δείχνει ενιαίο 1000μ και κυρώθηκε το 2005.

Link to comment
Share on other sites

Τι τακτοποίηση να γίνει αφού το δημιουργείς τώρα, άρα θα πρέπει να γίνει με τον κανόνα.

Link to comment
Share on other sites

Μια σκέψη μου ήταν ότι το κοματι με το μεγαλο προσωπο προ-υπηρχε λόγω κάποιας διαθήκης απο τρίτο ατομο και το σχ. πόλης το έδειξε λανθασμένα ενιαίο. Αν ναι μήπως αντί για κατάτμηση να κάνουμε τροποποίηση σχεδίου?

Δεν ξέρω αν ο παραπάνω συλογισμος είναι σωστός και συγχωρέστε με εαν ρωτώ βλακείες..

Link to comment
Share on other sites

Εάν μπορείς να το στηρίξεις με τους αντίστοιχους τίτλους, διαγράμματα κλπ. ξεκίνα διαδικασία διορθωτικής ωστέ να αποδοθεί η πραγματική μορφή των οικοπέδων.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σου πώ να μην έχεις μεγάλες ελπίδες για την τροποποίηση και ίσως καλύτερα να μην μπείς στη διαδικασία.

Οι μελετητές των ΠΕ πάντα εξετάζουν τις συνεχόμενες ιδιοκτησίες του ίδιου προσώπου ως ενιαία ιδιοκτησία ασχέτως του τρόπου και του χρόνου κτήσεως κυριότητας.

Ανάλογη περίπτωση μου έχει τύχει με πελάτη ο οποίος είχε αγοράσει με διαφορετικά συμβόλαια δυο συνεχόμενες ιδιοκτησίες. Το κτηματολόγιο τις αποτύπωνε ως δύο ιδιοκτησίες (εξετάζοντας τις νομικά) και ο μελετητής της ΠΕ ως μία (εξετάζοντας τις πολεοδομικά). Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεχόταν να αλλάξει τον τρόπο αποτύπωσης.

Έχω όμως και να σου κάνω και μια ερώτηση. Αφού λες ότι το ενιαίο οικόπεδο έχει πρόσωπο 30 μ. γιατί δεν μπορείς να δημιουργήσεις δύο οικόπεδα με πρόσωπο 12 μ. και 18 μ.?

Link to comment
Share on other sites

agios Λοιπόν σήμερα μιλούσα με το κτηματολογικό γραφείο και μου είπαν ακριβώς αυτό οτι δεν τους ενδιαφερει το πολεοδομικό κομάτι, δυστηχως δεν υπαρχει καμια συνενοησει ωστε να αφήσει ο ενας αδελφός (από τους 3) το απαιτούμενο πρόσωπο.

Επίσης ψάχνοντας μερικά στοιχεία για την υπόθεση ανακαλύπτω τα εξής:

Τα 1000μ προέρχονται απο ενα κληροτεμάχιο 2000μ και το 1985 ξεκινάει ο πατέρας των αδελφών κάποιες άτυπες δωρεές στα παιδιά του.

Επίσης στα 1000μ γίνεται μετά την κυρωση της Π.Ε διορθωτική πράξη στο κτηματολόγιο και αποκτάμε δύο ξεχωριστά ΚΑΕΚ, ελα ετσι μου εγινε η διόρθωσή του κτηματολογίου μας αφήνει με πρόσωπο 3,50μ.

Δεν εχω καταλάβει γιατι ο μηχανικός εκανε αυτή την διόρθωση αφου σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε πολεοδομικά δεν γίνεται να υπάρξει το υπόλοιπο κοματι των δυο αδελφών με τα 3,50μ πρόσωπο σαν αυτοτελές.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε τώρα γιατί η υπόθεση έμπλεξε λίγο.

Η κυρωμένη ΠΕ δίνει ένα οικόπεδο 1000 τ.μ. και κάποιος αιτήθηκε μετά την κύρωση να αποτυπωθούν στο κτηματολόγιο 2 οικόπεδα με το ένα να έχει πρόσωπο 3,5μ.? Με τί στοιχεία και τι δεδομένα? Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι τα πράγματα? Το κτηματολόγιο είναι υποχρεωμένο να αποτυπώσει την κατάσταση σύμφωνα με την ΠΕ, υπάρχει άλλωστε και συγκεκριμένη διαδικασία που χωρίς αυτήν δεν γίνεται κύρωση ΠΕ.

Μήπως το ΚΑΕΚ με πρόσωπο 3,5μ. δεν είναι οικόπεδο αλλά τμήμα της αρχικής ιδιοκτησίας που ρυμοτομείται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.