d.giourgas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2012 Μ'αυτούς που έχουμε μπλέξει να μου πεις...τί λογική να ψάχνεις...στο ΤΕΕ πάντως αυτό που υποστηρίζω μου είχαν πει...
sarcs Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2012 (edited) Σωστά τα περι λογικής d.giourgas, αλλά πόσα αλήθεια από τα προβλεπόμενα στο νόμο σου φαίνονται λογικά? Γιατί το να "κοπανάμε" με 1,2 την κάλυψη ενώ υπάρχει υπόλοιπο, ενώ στη δόμηση έχουν προβλέψει το συντελεστή 1 για <50%, είναι σωστό??? Μπορούμε και βιβλίο να γράψουμε για τα παράλογα αυτού του Νόμου, όπως και να δώσουμε βραβείο βλακείας στους συντάξαντες της απίθανης -best for ever- εγκυκλίου 13. anyway, δεν αλλάζω θέμα, πάντως απ' ότι βλέπω το 3 κερδίζει πόντους. Edited Ιανουάριος 12 , 2012 by sarcs
rika Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 καλημέρα.προσωπικά στην παραπάνω περίπτωση μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το 4.Με μια πιο προσεκτική ανάγνωση όλων των ερωταπαντήσεων και της εγκυκλίου 13 παράδειγμα 4(εντός σχεδίου), καθώς και της Λεμπέση καταλήγω ότι ίσως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το 1 ως πιο σωστό.Αυτό σημαίνει πολύ μεγάλη διαφορά στα πρόστιμα.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 και πάνω που νόμιζα οτι το είχα ξεκαθαρίσει....λοιπόν υπόθεση εργασίας. Οικόπεδο 500 τ.μ. ΣΔ 0.80 επιτρεπομενη δομηση στο οικοπεδο 400 τ.μ..Έστω διαμέρισμα 80 τ.μ. σε πολυκατοικια στο οικόπεδο. Το διαμέρισμα έχει παράνομο κλειστό χώρο 20 τ.μ. Άρα υπέρβαση δόμησης 20 τ.μ και συντελεστη υπέρβασης: α) 20/400=5% ? β)20/80=25% ? Η αποψή μου μέχρι τώρα ήταν η (α)
ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Και εγώ πιστεύω το α. Και μία γενική παρατήρηση. Αν λάβουμε υπόψιν μας το παράδειγμα 4 της περίπτωσης β της εγκυκλίου 13 τότε τα ποσοστά υπέρβασης των πολεοδομικών μεγεθών υπολογίζονται ξεχωριστά σε κάθε φύλλο καταγραφής. Δηλαδή αν έχουμε μία προσθήκη με μόνη παράβαση την υπέρβαση δόμησης(60τ.μ.) και μία προσθήκη με παράβαση υπέρβαση δόμησης 60 τ.μ. και παραβίαση Δ, τότε κάνουμε δύο φύλλα καταγραφής κ στο κάθε ένα η υπέρβαση δόμησης είναι <50% συγκρινόμενη με την επιτρεπόμενη δόμηση 200 τ.μ. Ενώ αν είχαμε μία προσθήκη 120 τ.μ. τότε θα κάναμε ένα φύλλο καταγραφής με υπέρβαση δόμησης 50-100%. Κατά την άποψή μου είναι εντελώς παράλογο αλλά μάλλον αυτό θέλουν να κάνουμε.
sagiasd Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 α ρε παιδιά. Από που έχει ξεκινήσει αυτή η παραφιλολογία. Ο νόμος λέει ξεκάθαρα προς τα επιτρεπόμενα της περιοχής. Είχαμε το ζήτημα με τον αριθμητή που ήταν αμφίβολος, κουτσά στραβά λύθηκε. Για τον παρανομαστή δεν έπρεπε να υπάρχει αμφιβολία. Ούτε καν για τις κάθετες ιδιοκτησίες που έχουν συμβολαιογραφικά τα δικά τους ''επιτρεπόμενα''.
sagiasd Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Για το άθροισμα ή όχι των μ2 παράβασης στο συντελ ΥΔ, παρά τις λαθεμένες πρώτες οδηγίες, έχουν έρθει και διευκρινίσεις και, μεταξύ μας, ορθότερο είναι να προστίθενται...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα