Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποσοστό υπέρβασης δόμησης - Πώς επιτέλους?


Recommended Posts

Η περίπτωσή μου είναι αλλαγή χρήσης από αγροτική αποθήκη σε κατοικία. Επίσης έχει και προσθήκη υπογείου. Οπότε δεν ξέρω τι συμφέρει τον ιδιοκτήτη και αν μπορώ να κάνω κάτι μισό μισό. Λόγω της επιφάνειας που άλλαξε χρήση το ποσό για αυτήν την παράβαση μου βγαίνει περίπου 1500 ευρώ, ενώ αν βάλω αυτά που σκέφτηκα δεν δηλώνω κάτι ψευδές και μου βγαίνει περίπου 300 ευρώ.

Αυτό που λες για την αλλαγή χρήσης απο Β.Χ σε Κ.Χ το έχω ξανακούσει, αλλά ευχαριστώ για την σημείωση.

 

Επίσης με την περίπτωσή του, η άδεια είχε βγει με συνυπογραφές άλλων ιδιοκτητών τους οποίους για διάφορους λόγους δεν θέλει να μπλέξει με την διαδικασία της νομιμοποίησης και μου είπαν στο ΤΕΕ ότι μπορεί την Τακτοποίηση να την κάνει και μόνος του, εφόσον όλες οι αυθαιρεσίες είναι εντός του κελύφους του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 271
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξανατονίζω ότι η επιλογή χωρίς υπέρβαση μπήκε στο σύστημα για να εξυπηρετήσει τα της διάταξης που εισήγαγε τους συντελεστές 0,2 / 0,4 για την ΥΥ. Δεν έχεις δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσεις.

Κάπου (αλλά πού; δε θυμάμαι) αναφέρεται ότι για τον υπολογισμό της ΥΔ συνυπολογίζονται και οι εγκεκριμένοι χώροι με αλλαγή χρήσης.

 

Για αγροτική αποθήκη σε κατοικία πράγματι πρέπει να χρησιμοποιήσεις συντ ΑΧ.

 

Φαντάζομαι γήπεδο εκτός σχεδίου, εξ αδιαιρέτου. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιως αν μπορεί να προχωρήσει χωρίς συναίνεση. Υπάρχει κάποιο συμφωνητικό. Για την εγκυρότητά του δεν είμαι σίγουρος. Ψάξ το...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω. Όταν δηλώνεται στο σύστημα ότι θα εκδοθεί Ο.Α έχει σημασία να γίνεται έλεγχος των ποσοστών? Ουσιαστικά αυτό που ενδιαφέρει σε αυτή την περίπτωση είναι τα τ.μ υπέρβασης για να προκύψει το παράβολο...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει πρακτική σημασία κατά κύριο λόγο. Αλλά φαντάζομαι πως σε περίπτωση που δεν προλάβει να βγει άδεια στα τρία χρόνια για οποιοδήποτε λόγο, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει το υπόλοιπο πρόστιμο, οπότε εκεί παίζουν ρόλο. Επίσης όταν υπάρχει υπέρβαση σε κάποια από αυτά δεν μπορεί να βγει άδεια.... πχ υπέρβαση πλάγιου ορίου ή πολύ μεγάλη υπέρβαση δόμησης και άλλες περιπτώσεις.

Δεν πρέπει να είναι όμως και ιδιαίτερος κόπος όταν έχεις κάνει όλα τα άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που ένα ακίνητο έχει δηλωθεί με τον 1337/83 (άρα θεωρείται οτι έχει άδεια) με τι συγκρίνουμε τα πραγματοποιούμενα όταν το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

Δεν φτάνει το να έχει δηλωθεί απλώς με τον 1337/83 για να θεωρηθεί ότι, έχει άδεια, αλλά χρειάζεται να έχει πάρει και Οριστική Εξαίρεση από κατεδάφιση (φάση γ'), που λίγα έχουν πάρει!!!!

Link to comment
Share on other sites

Είναι εκτός σχεδίου οπότε δεν απαιτείται να έχει Γ φάση.

 

Το αστείο είναι πως αν δηλώσω ΟΛΟ το σπίτι αυθαίρετο σαν προ '83 το πρόστιμο βγαίνει (αρκετά) μικρότερο απο το να δηλώσω μόνο το κλείσιμο βεράντας 20m2.

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

Είναι εκτός σχεδίου οπότε δεν απαιτείται να έχει Γ φάση.

 

Δηλώνεται χωρίς οικοδομική άδεια!

Δεν ασχολείσαι καθόλου με τα δηλωθέντα με τον 1337/83.

Βάζεις μόνο τις "νέες" αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.