martha1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8 , 2012 εχω παρομοια περιπτωση. κτιριο εντος σχεδιου πολης κατασκευαστηκε ολο 25 εκ πιο πανω απο τη σταθμη του πεζοδρομιου ,λογω γειτονικων πρασιων διαμορφωμενων ηδη κατα 25 εκ. ψηλοτερα απο το πεζοδρομιο.οι οροφοι δεν εχουν υπερβαση υψους.πως να υπολογισω το προστιμο? με αναλυτικο? δηλ. 0.25 μ υψος* περιμετρο περιγραμματος οικοδομης*τιμη μοναδας οπλισμενου σκυροδεματος (8/90)?
avgoust Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 (edited) Παραβάσεις ύψους ..το χειρότερό μου.. Ζητείται βεβαίωση νομιμότητας σε αυτοτελή ιδιοκτησία (διαμέρισμα) πολυκατοικίας με άδεια 1970. Η πολυκατοικία εφάπτεται της Ρ.Γ. Εμβαδόν διαμερίσματος εντάξει , ύψος διαμερίσματος εντάξει , στάθμη πολυκατοικίας (άρα και στάθμη διαμερίσματος) ....λάθος ! ( +40 περίπου , υπήρχε χαμηλή pilotis που εγινε παρανομα υπόγειο). Μπορεί να δοθεί βεβαίωση για το διαμέρισμα βάσει της Η6 ? Edited Δεκέμβριος 22 , 2012 by avgoust
yian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Νομίζω πως παίρνει βεβαίωση κανονικά... Δεν έχω μπροστά μου τις Ε/Α αλλά όταν έχουμε αυτοτελή ιδιοκτησία με σύσταση φοράμε παρωπίδες και απομονώνουμε την ιδιοκτησία που μας ενδιαφέρει από το υπόλοιπο κτίριο. Ας χαλάει ο κόσμος παραδίπλα, εμείς να είμαστε ok σε ύψος-κάλυψη-δόμηση εντός των ορίων μας.
avgoust Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Αυτό με βολεύει κι εμένα . Το πρόβλημα είναι τι εννοούν με την λέξη "ύψος " στην βεβαίωση ? Είναι μόνο το εσωτερικό ύψος οπότε όλα ΟΚ ή εννοούν και τη στάθμη της ιδιοκτησίας οπότε όλα χάλια ? Το έχει διευκρινήσει αυτό κανείς ?
yian Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Από Λεμπέση: Σε περίπτωση πολυκατοικίας της οποίας το συνολικό ύψος και το ύψος των ορόφων είναι σύμφωνο με την άδεια, αλλά όλο το κτίριο έχει τοποθετηθεί ψηλότερα από την αφετηρία μέτρησης της άδειας: - Εφόσον η διαμόρφωση δεν παραβιάζει τις δ/ξεις (αν είναι <1,50μ) και εφόσον δεν προκύπτει και παραβίαση του στερεού, τότε δεν υπάρχει καμία παράβαση, - Διαφορετικά, εφόσον η διαμόρφωση παραβιάζει τις δ/ξεις (αν είναι > 1,50μ) ή αν προκύπτει και παραβίαση του στερεού, τότε δεν γίνεται να δεχτούμε ότι υπάρχει φαινόμενο ντόμινο, και η παράβαση χρεώνεται μόνο στον τελευταίο όροφο.
avgoust Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2012 (edited) Ευχαριστώ yian. Aρα λοιπόν κατά Λεμπέση στις περιπτώσεις συνολικής καθ'ύψος μετάθεσης του κτιρίου ότι παραμένει εντός του Hmax θεωρείται εντάξει και η αυθαιρεσία μεταφέρεται όλη στην τελευταία στάθμη. Κατ'επέκταση , μπορεί να χορηγηθεί και βεβαίωση νομιμότητας στα εντός του Hmax. Από ΥΠΕΚΑ έχει τσεκάρει κανείς την παραπάνω ερμηνεία ? Edited Δεκέμβριος 22 , 2012 by avgoust
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2012 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2012 Κανονικότατα εκδίδεται βεβαίωση 4014.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα