yian Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 δεν υποβάλλουμε Δ.Κ. για μη οικοδομήσιμα γήπεδα (εκτός σχεδίου), παρόλο που το ζητάει στο σύστημα προς το παρόν ως υποχρεωτικό, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι... Πριν από λίγο συνέταξα και ένα όμορφο pdf όπου μεταξύ άλλων αναφέρω πως "σύμφωνα με τη παράγραφο 2β του άρθρου 24 του Νόμου 4014/2011 (ΦΕΚ 209Α/21-9-2011) όπως τροποποιήθηκε από το Νόμο 4030/2011 «… Διάγραμμα κάλυψης υποβάλλεται για κάθε οικοδομήσιμο οικόπεδο ή γήπεδο και σε κάθε περίπτωση «φύλλο καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής…» κτλ κτλ". Εάν δεν αλλάξει ποτέ το προαπαιτούμενο για ΔΚ σε μη οικοδομήσιμο θα σφραγίσω το παραπάνω και θα το ανεβάσω αντί του ΔΚ σε περιπτώσεις μη οικοδομήσιμων. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, αλλά δεν βρίσκω άλλο τρόπο προς το παρόν.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEO Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 (edited) Προσωπικά δουλεύω σε 1:50. Εάν εκτυπώσω το μονώροφο σε 1:100, θα μου βγει η τομή για μυρμήγκια!!! Όλες μου τις τομές τις έχω σε 1:50. Μην τρελαθούμε, αφού γίνεται που γίνεται η δουλειά ας γίνει σωστά και για μεταγενέστερη χρήση αν και όποτε χρειαστεί. Όταν έκανα την πρώτη μου τομή σε 1:100 δεν έβγαζε κανείς άκρη. Edited Ιούλιος 4 , 2012 by LEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inzaghi Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Ποιος νοιαζεται για τις εκτυπωσεις ρε παιδια? Ηλεκτρονικα τις δινουμε, εγω δημιουργω το pdf απο autocad σε 1:100 κλιμακα και μετα, αν καποιος θελει, ας κανει οσο zoom χρειαστει προκειμενου να βγαλει ακρη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
χαιδω Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4 , 2012 Προσωπικά δουλεύω σε 1:50. Εάν εκτυπώσω το μονώροφο σε 1:100, θα μου βγει η τομή για μυρμήγκια!!! Kαι εγώ σε 1:50 δουλεύω. Συμφωνώ μαζί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Προφανώς και θα δουλεύουμε σε 1:50 κι ας τους αυτούς να λένε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinos_0711 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Το 1:50 είναι καλύτερο μεν, αλλά ο νόμος ζητάει ξεκάθαρα τομή σε 1:100. Δεν το αφήνει στην κρίση μας. (πολύ μικρής σημασίας το θέμα πάντως, αλλά δεν χωράει παρερμηνείες το θέμα της κλίμακας της τομής) Link to comment Share on other sites More sharing options...
antnatal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 ίσως το 1:100 ερμηνεύεται με πρόχειρη ή σχηματική τομή (τυπική). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Πιστεύει κανείς ότι ο 4014 γράφτηκε από μηχανικούς και άτομα που γνωρίζανε τι, πως και γιατί ζητούσαν ότι ζητούσαν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostassid Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 (edited) Μέχρι στιγμής 6 μηνύματα για την κλίμακα της τομής.... Ανεβάζουμε μία τομή σε κλίμακα 1:100 λοιπόν για να είμαστε καλά με τον νόμο και ανεβάζουμε και μία 1:50 για να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Σε περιπτώσεις βαρεμάρας στο ίδιο σχέδιο μπορούμε να έχουμε την ίδια τομή σε 2 κλίμακες ώστε να είναι όλοι χαρούμενοι. edit Πιστεύει κανείς ότι ο 4014 γράφτηκε από μηχανικούς και άτομα που γνωρίζανε τι, πως και γιατί ζητούσαν ότι ζητούσαν; Θα μπορούσε, δεν σου έχει τύχει να μιλήσεις με μηχανικό και να τραβάς τα μαλλιά σου; ή να κάνει ρεζίλι τον κλάδο σε πελάτες και εσύ να προσπαθήσεις να αποκαταστήσεις καταστάσεις; Θα μπορούσε λοιπόν να τον έχουν συντάξει μηχανικοί (και μηχανικοί-φυτευτοί σε θεσουλες κλειδιά για την ορθή λειτουργία του δημοσίου) οι οποίοι όμως δεν έχουν σχεδιάσει ποτέ για να καταλάβουν τι σημαίνει 1:100 για τομή. Edited Ιούλιος 5 , 2012 by kostassid Link to comment Share on other sites More sharing options...
antnatal Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2012 ή iphone για τοπογραφικό...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα