Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το καταλαβαινω αυτο που λες συναδελφε ..το 2 ειναι προφανως ο αριθμος των οροφων που στους συγκεκριμενους οικισμους μπορει να φτασει και τους 3 δεδομενου οτι τ ελαχιστο υψος οροφου ειναι 2.4 μ(για επιπεδο οικοπεδο) ...το θεμα ειναι ομως αυτο που γραφεισ παραπανω να ειναι καπου τεκμηριωμενο ετσι ωστε να μην μου δημιουργησουν προβλημα στην πολεοδομια που συγκεκριμενα στη δικη μου δεν ξερουν να μου απαντησουν....

Δημοσιεύτηκε

Δε σου είπαν τη δική τους ερμηνεία?Δεν έχουν άποψη καθόλου?Υπάρχει άλλη ερμηνεία?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Υπηρχε η αποψη οτι ισχυει ο σ.δ = 1.00 δηλαδη οτι σε οικοπεδο π.χ 80 τ.μ η επιτρεπομενη δομηση = 80 τ.μ και η επιτρεπομενη καλυψη = 56τ.μ Τελικα ομως καταληξαμε με την πολεοδομια (προισταμενη και 2 υπαλληλοι ΓΟΚ) οτι ισχυει ουσιαστικα η αποψη του Manolis gon..

για οικοπεδο 80τ.μ Δομηση= 56+56 = 112 τ.μ Καλυψη= 56 τ.μ

Edited by Patrick
  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι,

To ΦΕΚ 181Δ/85 (οικισμοί κάτω από 2000 κατοίκους) και η τροποποίηση του ΦΕΚ 289Δ/11 ισχύει και για παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν χαρακτηριστεί με το ΦΕΚ 594Δ/78.

Η ερώτηση λοιπόν είναι αν ισχύει και για παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν χαρακτιριστεί με το ΦΕΚ 504δ/88.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

 

Ενδιαφέρομαι για σχεδιασμό σοφίτας σε κτίριο μεικτής χρήσης σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων (όπου το μέγιστο ύψος στέγης είναι 2 μέτρα σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ). Ο ορισμός του ΝΟΚ αναφέρει: "Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία." Μπορεί το πάτωμα της σοφίτας να βρίσκεται χαμηλότερα από την έδραση της στέγης? Διαφορετικά, η επιφάνεια της στέγης που μπορεί να χρησιμεύσει ως σοφίτα είναι πολύ μικρή.

Δημοσιεύτηκε

Ναι, μπορεί ...

Προσοχή όμως στον καθορισμό του ελάχιστου ύψους σε 2,65 μ. (ορισμός 95.) για να είναι ο υποκείμενος χώρος κύριας χρήσης ...

Δημοσιεύτηκε

Ναι, μπορεί ...

Προσοχή όμως στον καθορισμό του ελάχιστου ύψους σε 2,65 μ. (ορισμός 95.) για να είναι ο υποκείμενος χώρος κύριας χρήσης ...

 

Ευχαριστώ Kan62. Γνωρίζεις, αν υπάρχει και νόμος που περιορίζει την μέγιστη κλίση στέγης? Ο ΝΟΚ απαγορεύει τις κάθετες επιφάνειες στην στέγη. Θα μπορούσα όμως πχ να βάλω μία επιφάνεια με κλίση 80 μοίρες? ΜΟυ βγαίνει η σοφίτα προς την μία άκρη και πάλι υπάρχει πρόβλημα με το ύψος.

  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

γειά σας.

τί ισχύει με τα πατάρια? εαν υπάρχει πατάρι θεωρείται νομίμως υφιστάμενο με κάποια διάταξη καινούργια? άκουσα κάτι και ψάχνω να βρω μήπως υπάρχει κάτι στη νομοθεσία σχετικό....?

Δημοσιεύτηκε (edited)

....Μειώνεται η επιτρεπόμενη δόμηση, που με το προηγούμενο καθεστώς ήταν 400 τετραγωνικά. Η επιφάνεια αυτή παραμένει μόνον για οικόπεδα πάνω από 700 τετραγωνικά. Για τα μικρότερα η δόμηση μειώνεται στα 240 τετραγωνικά και υπάρχει η δυνατότητα για πατάρι έως 40 τετραγωνικά. Ειδικά για οικόπεδα έως 200 τετραγωνικά ο συντελεστής δόμησης ορίζεται στο 1,0 ώστε η μέγιστη επιφάνεια της νέας οικοδομής να φθάνει τα 200 τετραγωνικά.....

 

ισχύουν τα παραπάνω για παραδοσιακούς οικισμούς? π.χ σε παραδοσιακό οικισμό με σ.δ. 0,8 ισχύουν τα επιπλέον 40τ.μ. παταριού?

Edited by anavatis
Δημοσιεύτηκε

Είναι με δικό του ΠΔιάταγμα ο οικισμός αυτός ?(όχι με το διάταγμα του 78 ε?). Αν ναι τότε το πιθανότερο να μην άλλαξε τίποτα γιαυτούς τους οικισμούς.Συνεχίζουν με το δικό τους ΠΔ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.