Μετάβαση στο περιεχόμενο

βεβαιωση μηχανικου για δανειο απο αγροτικη τραπεζα


Recommended Posts

ιασονα αν εχεις κατι σχετικο με αυτο και γενικοτερα πως το αντιμετωπισες δωσε τα φωτα σου.

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα

Γνωρίζεις συγκεκριμένα δηλαδή ότι η αγροτική τράπεζα ζητά (σήμερα) την βεβαίωση μηχανικού που προβλέπει ο 4014 για να εγκρίνει στεγαστικό δάνειο?

 

Αν ναι έχεις την διατύπωση του εγγράφου που έχει δώσει η τεχνική διεύθυνση σχετικά μ αυτό?

 

(καθαρά διευκρινιστική η ερώτηση μου)

 

Πελάτης μου, το Νοέμβριο που πέρασε, μου ζήτησε βεβαίωση Ν.4014 για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών για ένα διαμέρισμα, την οποία θα χρησιμοποιούσε για εγγραφή υποθήκης για να πάρει δάνειο από την Αγροτική (όπως είπε). Με τα εγκεκριμένα σχέδια έγινε αυτοψία, όλα Ο.Κ., εξέδωσα τη βεβαίωση, πληρώθηκα, πήγε στην ..."ευχή της Παναγίας". Μέχρι σήμερα δεν είχα κάποια άλλη ενόχληση για οτιδήποτε. Δεν ασχολήθηκα καθόλου εγώ με την Αγροτική κ.λπ. και δεν είχα και κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να το κάνω...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το αναφέρω για την ιστορία μιας και αντίστοιχη περίπτωση έτυχε και σε εμένα προ λίγων ημερών.

Για προέγκριση δανείου έγινε αυτοψία στην ιδιοκτησία του δανειολήπτη από μηχανικό της τράπεζας...σημειώθηκαν διάφορες υπερβάσεις δόμησης αλλά και αυθαιρεσίες κατηγορίας 13 και η τράπεζα έστειλε ένα όμορφο χαρτί στον ιδιοκτήτη ότι πρέπει να νομιμοποιήσει τις υπερβάσεις του για να προχωρήσουν οι διαδικασίες του δανείου.

 

Έπειτα απο συνεννοήση με την τράπεζα και για το γρήγορο της διαδικασίας, προχωρήσαμε σε τακτοποίηση και όχι έκδοση άδειας (παρόλο που οι υπερβάσεις είχαν δικαίωμα νομιμοποίησης) με ιδιαίτερη προσοχή στη περιγραφή των δηλούμενων υπερβάσεων στα Φ.Κ. ώστε να είναι κατά λέξη όμοια με όσα είχαν σημειωθεί κατά την αυτοψία του μηχανικού της τράπεζας.

 

Ο ιδιοκτήτης πλήρωσε εφάπαξ, η δήλωση πέρασε σε οριστική υπαγωγή μέσα σε 5 ημέρες και η τράπεζα πήρε στα χέρια της έναν πλήρη φάκελο περαίωσης 4014. Το δάνειο όπως έμαθα πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε κανονικά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.