Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ <2000 κατ. ΜΕ ΟΙΚΙΑ


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος που να του έχει τύχει κάποια παρόμοια περίπτωση να μου απαντήσει στο εξής πρόβλημα:

 

Έχω να κάνω τοπογραφικό για κατάτμηση σε ένα οικόπεδο 1384τ.μ. σε ένα χωρίο και θέλω να προκύψουν 3 ισομερή οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα. Έχω το απαιτούμενο εμβαδό και πρόσωπο για την αρτιότητα στα νέα οικόπεδα.Το πρόβλημα που προκύπτει είναι οτι υπάρχει μια οικία κτισμένη με άδεια κανονικα του 1968 στο οικόπεδο και δυστηχώς το χώρισμα μεταξύ των δύο νέων οικοπέδων που προκύπτουν περνάει ακριβώς στην μέση της παλαιάς οικίας. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να γίνει η κατάτμηση και να φαίνεται η οικία οτι "πατάει" στα δύο εκ των τριών οικοπέδων και να αναφέρω το πόσα τετραγώνικα της οικίας αναλογούν στο κάθε τμήμα των νέων οικοπέδων. Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν μπορείς λόγω της στατικότητας. Δεν υπάρχει δηλαδή ανεξάρτητος φορέας στα 2 τμήματα της οικίας που δημιουργούνται οπότε δεν έχεις αυτοτέλεια.Για την κατάτμηση που λες και ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις, εννοείς με την ΦΕΚ 289 ΑΑΠ 4-11-11?

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση φίλε μου Μανώλη. Το έψαξα και αλλού και πήρα την ίδια απάντηση. Να' σαι καλά! Θα προχωρήσω σε σύσταση καθέτου συνιδιοκτησίας μάλλον γιατί δεν είναι διατεθημένοι οι ιδιοκτήτες να προβούν στην διαδικασία να χωρίσουν την οικία και να κάνουμε τροποποίηση αδείας κτλ. Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.