JEK Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 10:04 πμ Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 10:04 πμ Δεν βλέπω καμμιά ταρζανιά.Ο άνθρωπος έχει καθαιρέσει τοίχους και πατώματα,άρα 15-20t λιγότερα μόνιμα στην πλάκα.Προσθέτει 1,4t πάνω στην πλακοδοκό.Εντάξει,δεν χάλασε ο κόσμος!
sovatzou Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 10:35 πμ Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 10:35 πμ και επειδή μου το έχουν σβήσει κανά 2 φορές. ο ερπυσμός φυσικά και παίζει ρόλο. τώρα για την μειωμένη αντισεισμική προστασία. αν συμβεί κάτι δεν θα είναι πάντως από το βάρος του ενυδρείου
AlexisPap Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 12:25 μμ Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 12:25 μμ Εξηγήσου συνάδελφε... Τι θα αλλάξει στον ερπυσμό πλάκας πάχους 30cm, ανοίγματος 8m, ηλικίας 30 ετών, λόγω της προσθήκης 1400kg;
sovatzou Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 12:26 μμ Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 12:26 μμ ας το βάλει, να δούμε
AlexisPap Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 12:29 μμ Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 12:29 μμ Ε, να γιατί σβήνονται τα μηνύματα.
JEK Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 04:07 μμ Δημοσιεύτηκε October 8, 2011 at 04:07 μμ Ας μας πει η συν. την άποψη της.Μπορεί κάτι να μας διαφεύγει.
esprit Δημοσιεύτηκε October 9, 2011 at 07:25 πμ Δημοσιεύτηκε October 9, 2011 at 07:25 πμ Αγαπητοί συνάδελφοι, αν και με έθιξε κάποιος συγκεκριμένα επειδή δεν ήμουν σε θέση να βγάλω συμπέρασμα για το φορτίο ζήτησα τη γνώμη συναδέλφου για τη στατική επάρκεια και αναμένω τα αποτελέσματα. Πραγματικά εκτιμώ πολυ την κουβέντα που γίνεται εδώ και τις γνώμες όλων σας! Προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο πως η Εταιρεία μας δε θα πετάξει στο δρόμο 20 οικογένειες με την κρίση που διανύουμε παρά αν σαν πολ. μηχανικός δεν θυμάμαι καθόλου στατικά μιας και δεν ασχολήθηκα ποτέ τα τελευταία 18 χρόνια... Θα ήθελα μια γνώμη και όσο αφορα την τοποθέτηση επάνω σε ξυλινο καρφωτό δάπεδο. Φαντάζομαι θα ήταν πιο φρόνιμο αν πάταγα στην πλάκα του μπετόν. Αν η βάση του ενυδρείου (κατασκευή κοιλοδοκοί και χωρίς ποδαράκια) πατήσει επάνω σε ένα καλού πάχους κόντρα πλακέ σε όλη την επιφάνεια θα αντέξει το ξύλινο πάτωμα; Τα δοκάρια από κάτω είναι στην ίδια διευθυνση με το μήκος του ενυδρείου και ανα 35 εκ. Ευχαριστώ όλους!
JEK Δημοσιεύτηκε October 9, 2011 at 12:36 μμ Δημοσιεύτηκε October 9, 2011 at 12:36 μμ 1. Νομίζω ότι ένα κόντρα πλακέ θαλάσσης 2τ.μ περίπου θα ήταν καλό και για λόγους λειτουργικούς.Οι τάσεις κάμψης ή σύνθλιψης του πατώματος είναι αμελητέες.Άρα μπορείς να τοποθετήσεις άνετα το ενυδρείο σου και να το χαρείς,αφού το εξασφαλίσεις από ανατροπή. 2. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν για την στατική σου ανεπάρκεια.Όπως γράφεις κι εσύ ασχολείσαι με κοινωνικά πιό σημαντικό αντικείμενο.
manosck Δημοσιεύτηκε January 18, 2012 at 01:37 μμ Δημοσιεύτηκε January 18, 2012 at 01:37 μμ Ένα φιλαρακι θέλει να τοποθετήσει ένα τεραστιο ενυδρειο στο σπιτι του. Ενυδρειο επιφανειας 2,5 μ *0,8 μ . Το ενυδρειο βάζει 1100 λίτρα νερό , μαζί με την αμμο , ξυλα, καπακια και φιλτρα το υπολογίσαμε γύρω στα 1800-2000 κιλά. Θα κατασκευαστεί βάση με κοιλοδοκό που θα πατάει σε ξύλινη πλάκα. 3μ *0,8 μ. Το σπίτι είναι κατασκευης 2006 και πρόκειται για ισογειο με υπόγειο από κατω. Θα μπει στην πάνω αριστερά γωνία (όπως κοιτας την κατοψη). Εγώ σαν νεος πολιτικός μηχανικός που δεν εχω όμως πρακτικη εμπειρία γιατί κάνω διδακτορικό σε άλλο αντικείμενο του είπα ότι θα χει πρόβλημα, δεδομένου ότι το κινητό φορτίου που λογικά υπολόγισε ο συναδελφος θα είναι 2 x 1.5 = 3kN/m2. Εσεις από εμπειρίας τι λέτε και τη λύση προτείνετε? Εννοειται δεν περιμενω να παρει κανεις ευθυνη. Κάποια άλλη λύση? Σημειώνω ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αντίστοιχων ενυδρείων ακόμα και σε ορόφους πολυκατοικίας που "ακόμα" δεν έχουν γκρεμιστεί.
sovatzou Δημοσιεύτηκε January 19, 2012 at 11:48 μμ Δημοσιεύτηκε January 19, 2012 at 11:48 μμ (edited) Σημειώνω ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αντίστοιχων ενυδρείων ακόμα και σε ορόφους πολυκατοικίας που "ακόμα" δεν έχουν γκρεμιστεί. μια και κάνεις διδακτορικό δεν ψάχνεις να δεις αν έχει "γκρεμιστεί" πλάκα ποτέ? άσε μην ψάχνεις, θα σου πω εγώ. πότε από μόνη της. η αιτία δεν είναι ότι θα "γκρεμιστεί" η πλάκα και θα φταίει η δικιά της αστοχία μόνο. θα έχει προλάβει πιο πριν να φύγει το δοκάρι. όπως και να'χει πάντως μια και θα τοποθετηθεί στην οροφή του υπογείου (αν κατάλαβα καλά), το οποίο φαντάζομαι έχει τοιχώματα περιμετρικά και αφού θα τοποθετηθεί σε γωνιακό φάτνωμα το θέμα είναι σίγουρα λειτουργικό. για στατικό μόνο αν επικαλεστώ τις μαντικές μου ικανότητες μπορώ να απαντήσω Edited January 19, 2012 at 11:49 μμ by sovatzou
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα