Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης για ξενοδοχείο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

On 6/20/2024 at 11:29 AM, csimeon said:

Και ειδικότερα προκειμένου για το ύψος γιατί δεν υπερισχύει το εδάφιο στην χρήση ξενοδοχείου, του ΠΔ-78;

Άρθρο 8 Π.∆. 17-10-1978, Γ(δ1):

Όπως επισημαίνει και ο συνάδελφος @dimitris GM όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει αντικατασταθεί με κάποιο άρθρο του ΠΔ-85 αλλά μεταγενέστερα αυτού, το 1999, στο άρθρο 173 του κωδικοποιητικού διατάγματος από 14.7.99 ΦΕΚ Δ 580/27.7.99, στην κωδικοποίηση της ενότητας ΜΕΡΟΣ ΙΙ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄ "ΔΟΜΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ"αναφέρεται ότι ισχύει το άρθρο 8 του ΠΔ-78, προκειμένου για το ύψος.

Επιπρόσθετα στις γενικές διατάξεις του ΠΔ/85, δηλαδή το άρθρο 1 (τα υπόλοιπα άρθρα είναι ειδικές ανά χρήση κτηρίου) στην παράγραφο 7 ορίζεται:

Quote

Ο μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων ορίζεται σε 2 και το μέγιστο ύψος αυτών μετρούμενα από το γύρω έδαφος αυτών (φυσικό ή διαμορφωμένο κατά την επόμενη παρ.10) σε 7,50 μέτρα.   Υπεράνω του ως άνω καθοριζομένου μέγιστου ύψους επιτρέπεται η κατασκευή μόνο στηθαίου τυχόν φωταγωγών ύψους μέχρι 0,30 μ. και καπνοδόχων, απαγορευομένων των λοιπών κατασκευών που αναφέρονται στο άρθρ.87 του Ν.Δ. 8/1973 περί Γ.Ο.Κ.   Σε περιπτώσεις κατασκευής κεκλιμένης στέγης το κατά τα ανωτέρω μέγιστον ύψος προσαυξάνεται κατά 1,20 μ


Δηλαδή ακόμα και αν υπερισχύουν οι γενικές διατάξεις -άτοπο- δεν υπάρχει όριο 4μ για μονώροφα (διάταξη που υπάρχει ειδικά για κατοικίες)

Edited by csimeon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.