Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα απόκτησης δρόμου 4 μέτρων


Recommended Posts

Υπάρχει οικόπεδο 1300 τ.μ σε οικισμό 2000 κατοίκων ο οποίος συστήθηκε το 1986. Η πρόσβαση σε αυτό από τον κεντρικό δρόμο γίνεται από ένα μονοπάτι με φάρδος 1,70 μ και μάκρος 70μ. ένα οικόπεδο συνορεύει με τη μια πλευρά του μονοπατιού και έχει ένα κτισμένο σπίτι πριν 20 χρόνια περίπου. Από την άλλη πλευρά το μονοπάτι συνορεύει με δυο οικόπεδα εκ των οποίων το ένα έχει σπίτι κτισμένο πάνω ακριβώς στο όριο του μονοπατιού. Το εν λόγω οικόπεδο 1.300 μ δεν έχει από άλλο σημείο πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο δεδομένου ότι από όλες τις πλευρές συνορεύει με τέσσερα οικόπεδα εκ των οποίων τα τρία συνορεύουν με κεντρικό δρόμο ( το ένα με αυτόν στον οποίο καταλήγει το μονοπάτι και τα αλλά δυο με διαφορετικό κεντρικό δρόμο). Αυτό το οικόπεδο μπορεί να θεωρηθεί τυφλό και να διεκδικήσει δρόμο πλάτους 4 μέτρων από την πλευρά του μονοπατιού η από οποιαδήποτε άλλη πλευρά;

Link to comment
Share on other sites

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΗ,

 

Καλωσήρθες...

 

Σε παρακαλώ να διαβάσεις τους Κανόνες Συμμετοχής.

 

1) Απαγορεύονται τα κεφαλαία τόσο στον τίτλο όσο και στο περιεχόμενο της δημοσίευσης.

2) Η δημοσίευση ενός θέματος πρέπει να γίνεται στη σχετική κατηγορία άσχετα με την ιδιότητα του συγγραφέα. Στην περίπτωσή σου η σωστή κατηγορία είναι οι "Αγρονόμοι Τοπογράφοι Μηχανικοί-Χωροτάκτες".

 

Οι διαχειριστές θα μετακινήσουν τη δημοσίευσή σου στη σωστή κατηγορία, σε παρακαλώ όμως να τη διορθώσεις (μετατροπή κεφαλαίων σε μικρά, τίτλος ορθογραφημένος και με τόνους) χρησιμοποιώντας την "επεξεργασία" (πάνω δεξιά).

Link to comment
Share on other sites

Οχι.....αυτό το οικόπεδο δεν είναι τυφλό......θα καταστεί οικοδομήσιμο εάν παραχωρήσει λωρίδα πλάτους 1,15 μ. σε όλο το μήκος των 70 μ. , ώστε να απέχει από τον άξονα του δρόμου 2,00 μ. Επίσης πρέπει η παραχώρηση να ΄΄περάσει΄΄ από ΣΧΟΠ της τοπικής Πολεοδομίας και να εγκριθεί με απόφαση Νομάρχη.

Link to comment
Share on other sites

Η πρόσβαση στο οικόπεδο γίνετε από το μονοπάτι πλάτους 1,70 και μήκους 70 μέτρων. Το οικόπεδο βρίσκετε στο τέλος αυτού του μονοπατιού. Ποίος πρέπει να παραχωρήσει το 1,15; Οι ιδιοκτήτες που συνορεύουν με το μονοπάτι; Πως υποχρεώνονται να το κάνουν αφού δεν έχουν προσωπικό όφελος;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.