Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΦΕΚ 133/87 για οικισμούς μικρότερων των 2000 κατοίκων


Megapad

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα, θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις για τους όρους δόμησης στους οικισμούς που είναι μικρότεροι των 2000 κατοίκων. Όλες μου οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με έλεγχο υφιστάμενης κατάστασης άρα δν με απασχολούν οι νέοι όροι δόμησης που ψηφίστηκαν τον Νοέμβρη!

 

Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περιορισμός στους ορόφους που πρέπει να έχει ένα κτίριο? Στο φεκ 181/85 άρθρο 5 παρ. 4 αναφέρει πως μέγιστος αριθμός ορόφων είναι οι 2 ωστόσο, στο φεκ133/87 που το τροποποιεί δν αναφέρει τπτ. Ισχύει ο περιορισμός των ορόφων ή καταργήθηκε με το φεκ 133/87??

 

Επίσης αναφέρει πως το μέγιστο ύψος των κτιρίων μετράται από την οριστική στάθμη του εδάφους σε κάθε όψη. Στην περίπτωση που οι 2 πλαϊνές όψεις εφάπτονται στο σύνορο θα πρέπει να τηρούν το υψόμετρο των 7,5 μέτρων από το έδαφος του γείτονα ή αυτή η απόσταση είναι μόνο για μέτρηση από το δικό σου οικόπεδο???

 

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει το δικαίωμα κάποιος να κατασκευάσει ένα κτίριο 3 ορόφων ύψους 9 μέτρα και στην συνέχεια να το μπαζώσει 1.5 και να μετατρέψει τον ένα όροφο υπόγειο και να έχει 7,5 από το διαμορφωμένο δικό του έδαφος!!!???

 

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι νόμιμο στην πάροδο του χρόνου να αλλάζεις την μορφολογία του εδάφους με αποτέλεσμα όταν εκδόσεις Ο.Α. να έχεις τελείως διαφορετικά υψόμετρα με τους γείτονες σου που είχαν χτίσει σε παλαιότερη χρονολογία!

 

Υ.Γ. Έκρινα σκόπιμο η κουβέντα αυτή να μην γίνει στο μέρος με τα αυθαίρετα καθώς δν με ενδιαφέρει ο υπολογισμός του προστίμου αλλά η ορθότητα - νομιμότητα μιας λογικής που μπορεί να σου χρησιμεύσει τόσο σε έλεγχο αυθαιρέτου όσο και σε ανέγερση νέας οικοδομής!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.