Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκοπή συνιδιοκτήτη από κεντρική θέρμανση


ΟΩΝ

Recommended Posts

Υπάρχουν σχετικές νομολογίες βασισμένες στον 3175/2003. Καταρχή το ΄τελευταίο σημείο του άρθρου 2 του ΠΔ420/87 αναφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις οικοδομες και το λέει σαφώς "οι μισές πλεόν της μίας οριζόντιες ιδιοκτησίες" Καμία σχέση με το 51% των χιλιοστών.

 

Τα καταστατικά, είναι συμβολαιογραφικές πράξεις ιδιωτικού δικαίου που δεν έχουν την ίδια νομική ισχύ στα δικαστήρια όσο φυσικά ένας νόμος όπως ο 3175/2003 ή ένα ΠΔ ή έστω μια Υπ. απόφαση. Σας αναφέρω πληροφοριακά ότι αν κάποιος εκτελέσει εργασίες σε κοινόκτητο και κοινόχρηστο στοιχείο του κτιρίου χωρίς την σύμφωνη γνώμη των μισών πλέον του ενός, μπορεί άνετα οποιοσδήποτε ένοικος να καλέσει την αστυνομία και η αστυνομία να συλλάβει το συνεργείο.. και τον ενδιαφερόμενο που εκτελεί τις εργασίες. Αυτό εχει γίνει κατά επανάληψη στη Θεσσαλονίκη ειδικά για την κατασκευή δίκτυων διανομής αερίου.

 

Δυστυχώς όταν κάποιος έχει ανεξάρτητη θέρμανση δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τίποτε..υπάρχει σχετική αναφορά στον κανονισμό κατανομής δαπανών και επιπλέον νομολογίες για αυτό που πάλι είναι πάνω από τον κάθε κανονισμό "κυρίων". Ούτε το 30% όυτε το fi από τον τεχνικό κανονισμό κατανομής δαπανών. . κτλ εμπίπτουν γιατί αυτά ισχύουν για διασυδενδεμένα δίκτυα..Ο χώρος του διαμερίσματος σε περίπτωση αποκοπής δεν εκλαβάνεται ως μη θερμαινόμενος καί άρα ως μια απώλεια των γειτόνων...αλλά ως μια θερμανόμενη διπλανή ιδιοκτησία που τυγχάνει ανεξάρτητου συστήματος θέρμανσης .. Είναι προφανές ότι και αυτό το αποκομένο διαμέρισμα θα έχει απώλειες προς τους γείτονες είτε έχει ανεξάρτητο σύστημα είτε παραμένει στο κεντρικό.... Και εκτός από προφανές υπάρχουν πολλαπλές νομολογίες και αποφάσεις δικαστηρίων για όποιον.. περιέργο νομίζει κάτι άλλο...

 

Τώρα ως προς την αποκοπή, αυτό που θα πρέπει να καταλάβετε είναι ότι τυχόν αγωγοί αν διέρχονται μεσα από το σπίτι πρέπει να μονωθούν πολύ καλά.

 

Ως προς την επιλογή θέρμανσης στον κλιματισμό, θέλω να κάνω έναν καλοπροαίρετο σχολιασμό.. και ας μην είναι σχετικο:

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν οι γείτονες είναι νοήμοντα πλάσματα, δεν θα σας επιτρέψουν να ανεξαρτητοποιηθείτε (δεν θα μπορείτε να μαζέψετε έυκολα τους μισούς πλεόν του ένος), καθώς με τον κλιματισμό που θα επιλέξετε δεν ζεστένετε τίποτα αλλο παρά μόνο αέρα μέσα στο διαμέρισμα με αποτέλεσμα οι γείτονες σας να έχουν μεγαλύτερες απώλειες προς το διαμέρισμα σας ζεσταίνοντας τα παγωμένα δομικά στοιχεία που σας χωρίζουν. Έσεις δυστυχώς πολύ σύντομα εύχομαι να μήν πληρώνετε λεφτά σε πνευμονολόγο, και θα παγώνετε στο σπίτι σας ενώ θα έχετε καλή θερμοκρασία, και θα πληρώνετε κλιμακοτά ΔΕΗ, και θα ξεραίνετε τον αέρα με αποτέλεσμα να έχετε συνέχεια ημικρανίες.Εντέλει δεν θα έχετε θερμική άνεση (παγωμένες επιφάνειες δομικών στοιχείων) , θα αυξάνετε την άεργο ισχύ (κακό για το δίκτυο) και θα βοηθάτε να καίμε όλοι πιο πολύ λιγνήτη...ξεσκίζοντας το περιβάλλον..

 

Σας θυμίζω ότι αν το διαμέρισμα είναι σε μέρος που έχει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, τα περισσότερα κλιματιστικά έχουν μειωμένη απόδοση τους κρύους μήνες...Αν θέλετε την γνώμη μου εγκαταστήστε νυχτερινό ρεύμα και βάλτε και έναν θερμοσυσσώρευτη (έτσι ...να γυρνάμε σταδιακά στην δεκαετία του...70...άλλωστε εκεί ειναι το επίπεδο που μας οδηγούν..)

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν σχετικές νομολογίες βασισμένες στον 3175/2003. Καταρχή το ΄τελευταίο σημείο του άρθρου 2 του ΠΔ420/87 αναφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις οικοδομες και το λέει σαφώς "οι μισές πλεόν της μίας οριζόντιες ιδιοκτησίες" Καμία σχέση με το 51% των χιλιοστών.

 

Αυτό που αναφέρει η διάταξη είναι "με πλειοψηφία του μισού αριθμού και μίας πλέον των ψήφων των συνιδιοκτητών, ανεξαρτήτως αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής". Κατά κανόνα (χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι εξαιρέσεις, όταν ο κανονισμός έχει ρητή διαφορετική πρόβλεψη για την κατανομή των ψήφων), οι ψήφοι κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας ταυτίζονται με τα χιλιοστά. (θα ήταν άλλωστε εντελώς παράλογο πχ ένας ιδιοκτήτης που έχει μόλις 5ο/οο να έχει ισοδύναμη ψήφο με κάποιον που έχει 250ο/οο). Οπότε απόλυτη σχέση με το 51% των χιλιοστών = ψήφων έχει η διάταξη.

 

Τονίζω ότι η διάταξη "εξασφαλίζει" την αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση και την αποδεσμευση από τις δαπάνες κεντρικής θέρμανσης εφοσον γινεται εγκατάσταση φυσικού αερίου και μόνον. Δεν καλύπτει καμία άλλη περίπτωση

Edited by armenopoulos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα των κοινοχρήστων είναι πολύ σημαντικό και αρκετά πολύπλοκο. Ξεκινάει από το τρόπο θέρμανσης , το σύστημα μέτρησης της κατανάλωσης και φτάνει έως τη κατανομή των δαπανών και όλα αυτά αλληλοεξαρτώνται. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ολόκληρη κατηγορία στο forum με τα ανάλογα threats. Από την άλλη το ΤΕΕ έχει κάνει μια πρόταση νόμου εδώ και τόσα χρόνια για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κοινοχρήστων και δεν έχει γίνει τίποτα. Αλλά και η πρόταση του ΤΕΕ να εφαρμοστεί δε θα αλλάξει και πολύ η κατάσταση αφού τα θέματα που προκύπτουν είναι πολλά περισσότερα. Κατά την γνώμη μου σε 9 από τις 10 περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότερες από μια ιδιοκτησίες, υπάρχει και κάποιο πρόβλημα με τα κοινόχρηστα. Μου ζητήθηκε κάποιες φορές να φτιάξω ένα καινούριο πίνακα χιλιοστών σε παλιές πολυκατοικίες και οι δυσκολίες που συνάντησα ήταν πολλές. Τελικά αποφάσισα , υπό το φόβο να έχω εγώ κάποιες κυρώσεις, να μη σφραγίζω το πίνακα, αν και αυτό είναι κάτι που δε με εκφράζει και με λυπεί ιδιαίτερα. Και ορισμένες φορές απορώ και αναρωτιέμαι πως οι εταιρίες κοινοχρήστων είναι καλυμμένες ποινικά για να βγάζουν τα κοινόχρηστα με το τρόπο που τα βγάζουν. Σίγουρα το θέμα είναι πολύπλοκο. Εκτός των τεχνικών θεμάτων εμπλέκονται και ποινικά θέματα. Για αυτό κατά τη γνώμη μου το ΤΕΕ , ως επίσημος τεχνικός φορέας του κράτους , θα έπρεπε να διοργανώσει σεμινάρια ή κάποια τεχνική οδηγία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Το να λέμε ότι χρησιμοποιείτε πάντα και μόνο η θερμιδομέτρηση δεν λύνει το πρόβλημα. Το ότι είναι υποχρεωτική η θερμιδομέτρηση είναι αυτονόητο , αλλά δεν είναι όλες οι κατοικίες καινούριες και δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τη κεντρική θέρμανση.

Ίσως μέσω της συλλογικότητας βρούμε λύσεις στα προβλήματα. Να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων για τις περιπτώσεις που προκύπτουν και τις νομικά σωστές λύσεις που μπορούν να δοθούν, μήπως στο τέλος μπορέσουμε να φτάσουμε σε κάποια συμπεράσματα. Ας αρχίσω να αναφέρω κάποια πράγματα που μπορεί να συγχέονται ώστε σιγά σιγά να φτάσουμε κάπου.

  1. Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') . Άρθρο 1 παρ. 3.3.1

«Ιδιοκτησίες στις οποίες παρέχεται από τον κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής, η δυνατότητα να αποσυνδεθούν μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και που διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση δεν επιβαρύνονται ούτε με δαπάνες λειτουργίας ούτε με έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης.»

 

Άρα γίνεται αντιληπτό ότι αν κάποιος έχει τη δυνατότητα μέσω του κανονισμού της οικοδομής να αποσυνδεθεί από τη κεντρική θέρμανση και το κάνει με κάποια ΜΟΝΙΜΗ ανεξάρτητη εγκατάσταση , δεν επιβαρύνεται ούτε με δαπάνες λειτουργίας ούτε με έκτακτες δαπάνες κεντρικής θέρμανσης ανεξαιρέτως ποιον τρόπο θέρμανσης θα επιλέξει (φυσ. αέριο, αντλία θερμότητας, θερμοσυσσωρευτές κ.λπ.)

 

 

  1. Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') . Άρθρο 1 παρ. 3.3.1

α. «Οι ιδιοκτήτες των ιδιοκτησιών που θα αποσυνδεθούν με τον παραπάνω τρόπο από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης είναι υποχρεωμένοι να μονώσουν τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται από την ιδιοκτησία τους.»

Δε νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.

β. «Οι δαπάνες μόνωσης των παραπάνω σωλήνων καθώς και οι έκτακτες δαπάνες της ιδιοκτησίας θα βαρύνουν τον ιδιοκτήτη της.»

 

Εδώ νομίζω ότι όταν αναφέρει έκτακτες δαπάνες της ιδιοκτησίας εννοεί της έκτακτες δαπάνες όχι της θέρμανσης.

γ.
«
Οι υπόλοιπες έκτακτες δαπάνες που ενδέχεται να προκύψουν επειδή αποσυνδέθηκε μόνιμα μία ή περισσότερες ιδιοκτησίες κατανέμονται σε όλες τις ιδιοκτησίες ανάλογα με τα ποσοστά π
i
που ίσχυαν πριν από την αποσύνδεση.»

Μάλλον εννοεί ότι οι έκτακτες δαπάνες του κτιρίου , εκτός των έκτακτων δαπανών για τη θέρμανση, θα επιβαρύνονται κανονικά για όλες τις ιδιοκτησίες του κτιρίου (και των συνδεδεμένων και των αποσυνδεδεμένων) με τα ποσοστά που είχαν υπολογιστεί κανονικά πριν την αποσύνδεση.

 

δ.
«Ανεξαρτήτως σχετικής προβλέψεως στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών του κτιρίου
,
οι διατάξεις της ανωτέρω παραγράφου ισχύουν και σε ιδιοκτησίες οι οποίες αποσυνδέονται μόνιμα από το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ
. 5
του άρθρου
2
του Π
.
Δ
. 420/1987
και διαθέτουν ανεξάρτητη μόνιμη εγκατάσταση θέρμανσης με χρήση αερίων καυσίμων.»

Όλα τα προηγούμενα ισχύουν και είναι ισχυρότερα από οποιοδήποτε κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών.
  1. Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') . Άρθρο 1 παρ. 3.3.2

«Ιδιοκτησίες που θέρμανσή τους δεν προβλέπεται από τη μελέτη δεν επιβαρύνονται με δαπάνες κεντρικής θέρμανσης.»

 

Εδώ όσο αυτονόητο φαίνεται άλλο τόσο περίεργο είναι.
  1. Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') . Άρθρο 2 παρ. 3

«Οποιαδήποτε μεταβολή στην επιφάνεια ή το είδος των θερμαντικών σωμάτων κατά το στάδιο της κατασκευής ή και οποτεδήποτε μεταγενέστερα επιβάλλει την τροποποίηση του πίνακα κατανομής με ευθύνη και δαπάνες του πραγματοποιούντος τη μεταβολή.»

 

Πολύ ωραίο αυτό που διευκρινίζεται, και όταν μάλιστα σχεδόν όλοι έχουν κάνει και από κάποια αλλαγή το κόστος επιμερίζεται. Το αν κάποιος έχει κάνει κάποια αλλαγή εφόσον υπάρχει η μελέτη θέρμανσης , είναι εύκολο να διαπιστωθεί. Το μεγάλο πρόβλημα πλέον είναι στο μηχανικό που θα κάνει τη νέα κατανομή δαπανών. Πουθενά δε αναφέρεται η ισχύ των θερμαντικών σωμάτων. Σε όλους τις υπολογισμούς εισάγουμε τις απώλειες (βασικές, αερισμού, ανοιγμάτων ) . Με ποια λογική λέει ο νόμος ότι εφόσον γίνει αλλαγή σε κάποιο θερμαντικό σώμα πρέπει να τροποποιηθεί ο πίνακας κατανομής , αφού στο πίνακα δεν εισέρχεται πουθενά η ισχύς των σωμάτων. Από ερωτήσεις σε παλαιότερους μηχανικούς μου είπαν ότι έβαζαν ένα μέσο όρο ανάμεσα στις απώλειες και τη θερμική ισχύ των σωμάτων. Εδώ νομίζω ο μηχανικός είναι εντελώς ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ.
  1. Π.Δ. 27-9/7-11-85 (ΦΕΚ-631 Δ') . Άρθρο 2 παρ. 4

«Ο επιμερισμός των δαπανών της κεντρικής θέρμανσης στους κατά νόμο υπόχρεους μπορεί να γίνεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο που μεταγράφεται
,
περιλαμβανόμενος στον κανονισμό των σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής
.
»

Εδώ κάποιος πιο ειδικός σε νομικά θέματα μπορεί να βοηθήσει. Με προβληματίζει το μπορεί και όχι το υποχρεούται.

 

Υ.Γ Έιναι ένα πρώτο βήμα κάποιων αποριών που δημιουργούνται. Ελπίζω να μη κούρασα με το μέγεθος. Αν θεωρηθεί ασχετο με το post , ίσως θα πρέπει να γίνει σε νέο. Κάποιος διαχειριστής μπορεί αν νομίζει να το μεταφέρει.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Με ποια λογική λέει ο νόμος ότι εφόσον γίνει αλλαγή σε κάποιο θερμαντικό σώμα πρέπει να τροποποιηθεί ο πίνακας κατανομής , αφού στο πίνακα δεν εισέρχεται πουθενά η ισχύς των σωμάτων. Από ερωτήσεις σε παλαιότερους μηχανικούς μου είπαν ότι έβαζαν ένα μέσο όρο ανάμεσα στις απώλειες και τη θερμική ισχύ των σωμάτων. Εδώ νομίζω ο μηχανικός είναι εντελώς ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ.

 

Νομίζω ότι ο πίνακας κατανομής είναι ένα πράγμα και η μηχανολογική μελέτη θέρμανσης άλλο που ουσιαστικά συσχετίζονται άμεσα...

Θεωρώ ότι ο νομοθέτης εννοεί ότι όταν παραβιάζεται η μέλετη θέρμανσης ουσιαστικά αλλοιώνεται και ο πινάκας.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος. Η μελέτη θέρμανσης αποτελείτε από τον υπολογισμό των απωλειών , την επιλογή συσκευών ( λέβητας , καυστήρας , κυκλοφορητής , σώματα κ.λπ), τα σχέδια με τη θέση και το μέγεθος των σωμάτων ,των σωληνώσεων και του λεβητοστασίου, και εφόσον έχουμε περισσότερες της μιας ιδιοκτησίας την κατανομή δαπανών όπου στο τέλος της περιέχετε και ο πίνακας κατανομής δαπανών (ή όπως λέγετε πίνακας χιλιοστών) με τη σφραγίδα του μηχανικού. Όπως καταλαβαίνεις η μελέτη θέρμανσης είναι ενιαία. Με το γράμμα του νόμου οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων της εγκατάστασης παραβιάζει τη μελέτη θέρμανσης αλλά πάλι με το γράμμα του νόμου ο πίνακας δεν αλλάζει καθόλου καθώς οι απώλειες του χώρου είναι οι ίδιες ανεξάρτητα την ισχύ των σωμάτων. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά;

Link to comment
Share on other sites

Επι του θέματος θα ήθελα και γω να κάνω μια ερωτηση. Σε πολυκατοικία του 78, με δισωλήνιο συστημα θέρμανσης, κατέχω μια μικρη γκαρσονιερα και θα ήθελα να ξηλωσω τα καλοριφερ απο το σπιτι για να θερμάινεται μονο απο μια αντλια θερμότητας (κλιματιστικό) έτσι ώστε να μην πληρώνω όλα τα κοινόχρηστα καύσιμα. Βλέπω οτι με βαση τα γραφομενα του centervak αυτό είναι εφικτό. Ποιά είναι η άποψή σας και ποια διαδικασία θα με συμβουλεύατε να ακολουθήσω. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά;

 

Νομίζω ότι δεν καταλαβαίνω...

Όπως νομίζω ότι αυτό που νόμιζα είναι το ίδιο και το αυτό με αυτο που νομίζεις και εσύ.

Ξαναδιαβασε αν θες φίλε μου τι λες εσύ ... τι λέω εγώ... και κάνε μου λίγο πιο λιανά την διαφορά να καταλάβω.

Εγω έχω την αίσθηση ότι ο πίνακας δεν περιλαμβάνει τις απώλειες του χώρου αλλά τις απώλειες που αναλογούν στο διαμέρισμα συνολικά... τα χιλιοστά δηλαδή... με αποτέλεσμα αν αλειωθεί η μηχανολογική μελέτη (ισχύς των σωμάτων) με ωρομέτρηση ο κατανομής βγαίνει off...

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Με το γράμμα του νόμου οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων της εγκατάστασης παραβιάζει τη μελέτη θέρμανσης αλλά πάλι με το γράμμα του νόμου ο πίνακας δεν αλλάζει καθόλου καθώς οι απώλειες του χώρου είναι οι ίδιες ανεξάρτητα την ισχύ των σωμάτων.

 

Μα ο νόμος ξεκάθαρα λέει πως αν αλλάξουν τα σώματα πρέπει να αλλάξει και ο πίνακας. Σου το επιβάλλει να το κάνεις γιατί αν υπάρχουν ωρομετρητές οποιαδήποτε μεταβολή σωμάτων (ακόμα και άλλων παραμέτρων όπως θερμοκρασία προσαγωγής και ροές θα πρόσθετα εγώ) μεταβάλλει την ισχύ του συστήματος του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται γρηγορότερα, άρα και να γράφει λιγότερες ώρες. Αν θυμάσαι υπάρχει στην κατανομή δαπανών και μια προαιρετική στήλη (που δεν συμπληρώνει κανένας, ισως κακώς, ουτε εγώ το κάνω) που λέει "Συνολική Θερμαντική Επιφάνεια Σωμάτων". Αν την συμπληρώναμε τότε αυτόματα ο πίνακας θα ήθελε αλλαγή.

Το πώς θα αλλάξει; Εδώ είναι η πικρή ιστορία, γιατί δεν το γράφει πουθενά, τουλάχιστον ο νόμος του 85.

Σε μια πρόταση του ΤΕΕ για νέο κανονισμό το 2007, στην παράγραφο 5.2 είχε εισαχθεί ένας νέος συντελεστής bi = Qπ/QM (μονο για περιπτώσεις ωρομέτρησης, Qπ η προσαυξημενη ισχύς των σωμάτων, QM η ισχύς των σωματων της μελέτης) με τον οποιο πολ/ζεις τις ώρες του διαμερίσματος, δηλαδή προσαυξάνεις τις ώρες που έγραψε.

 

Φυσικά επαναλαμβάνω οτι αυτά ισχύουν σε περίπτωση ωρομέτρησης, που οι ώρες μετατρέπονται σε ενέργεια, και όχι θερμιδομέτρησης οπου η καταναλισκόμενη ενέργεια μετριέται απευθείας, ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορα.

 

Σε πολυκατοικία του 78, με δισωλήνιο συστημα θέρμανσης, .... θα ήθελα να ξηλωσω τα καλοριφερ απο το σπιτι για να θερμάινεται μονο απο μια αντλια θερμότητας ...

 

Ο νόμος που αναφέρεται στο ποστ του συναδέλφου centervak ισχύει σε πολυκατοικίες απο το 85 και μετά. Στις παλαιότερες ισχύει ότι γράφεται στο καταστατικό. Συνεπώς θα πρέπει να ανατρέξεις εκεί και να δείς ποιά είναι η διαδικασία αποκοπής κάποιου απο την κεντρική θερμανση.

Edited by miltos
Συγχώνεψη
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για το ενδιαφέρων. Το καταστατικό της πολυκατοικίας δεν προβλέπει κάποια διαδικασία αποκοπής και απο ότι διαβλέπω κανείς συνιδιοκτήτης δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην αποκοπή μου απο το δίκτυο. Θεωρείται πως αν τη διεκδικήσω δικαστικά έχω κάποια ελπίδα;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.