Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατάτμηση αγροτεμαχίου με πρόσωπο σε δύο δρόμους


Recommended Posts

Η διαφορά είναι στο χαρακτήρα της οδού.Στο 1α είναι δρόμος κοινόχρηστος προυφιστάμενος του 23 χωρίς να είναι επαρχιακός-εθνικός-δημοτικός.Ενας απλός δρόμος (κάτι σαν αγροτικός που λέμε).Σε αυτόν χρειάζεται πρόσωπο 25μ, για τους άλλους όπως τα λέει το 1β

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Μανώλη. Στην περίπτωση 1β όταν αναφέρει μεταξύ των άλλων Δημοτικές και Κοινοτικες οδούς αφορά τις Κύριες που έχουν χαρακτηρισθεί με απόφαση Νομάρχη ενώ για τις υπόλοιπες απλές δημοτικές ισχύει το 1α?

Ξέρεις εφόσον προχωρήσω σε κατάτμηση πως μπορώ να βεβαιώσω ότι είναι σωστή? Στην πολεοδομία για παράδειγμα ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΦΕΚ 270 Δ συνεχίζει στο άρθρο 2 και λέει ποιοί είναι αυτοί οι δρόμοι:

 

Ως Δημοτικοί ή Κοινοτικοί οδοί για την εφαρμογή του παρόντος θεωρούνται οι οδοί που ενώνουν οικισμούς του αυτού δήμου ή κοινότητας μεταξύ των ή οικισμούς ομόρων δήμων ή Κοινοτήτων ή με Διεθνείς Εθνικές ή Επαρχιακές οδούς. Σε περίπτωση που μεταξύ των προαναφερομένων οικισμών υπάρχουν περισσότερες της μιας Δημοτικοί ή Κοινοτικοί οδοί που συνδέουν αυτούς οι διατάξεις της παρούσης περίπτωσης έχουν εφαρμογή μόνο σε γήπεδα που έχουν πρόσωπο στην κυριώτερη από τις οδούς αυτές. Η αναγνώριση των οδών αυτών σε κυριότερους ή μοναδικούς γίνεται με απόφαση του οικείου Νομάρχη μετά γνώμη του Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού.

 

Θέλεις να βεβαιώσεις ότι είναι σωστή η κατάτμηση μετά που θα την κάνεις? Πρώτα θα ψάξεις αυτά που πρέπει να ισχύουν (χαρακτήρας δρόμου, προΰπαρξη γηπέδου, ΖΟΕ,....) και αν αυτά είναι σύμφωνα με τις διατάξεις δε χρειάζεσαι επιβεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.